Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kiakkovieraiden peli poikki

Kiakkoviaraat kokoontuivat Tampereelle antamaan runtua eliitin juhlille, yhteiskunnan eriarvoisuudelle, kansallisvaltiolle ja virkavallalle. Kiljuhuuruisen hävitysvimman vallassa tuhottiin kaikki tielle tuleva, piestiin eläimiä ja aiheutettiin kuulovaurioita työtään tekeville virkamiehille. Itsensä naamioineiden pelkureiden ja näiden sympatiseeraajien marttyyriksi on noussut sankari, joka haastattelusta päätellen meni tuhannen päissään estämään ratsupoliisin liikettä samalla, kun hänen taistelutoverinsa alkoivat pahoinpidellä viattomia luontokappaletta kaljapulloin ja katkotuin jääkiekkomailoin.

Sanon pelkureiden, koska kansalaistottelemattomuuden ensimmänen periaate on se, että mitä tehdään, tehdään omalla nimellä ja naamalla, hyväksyen siitä tulevat seuraamukset. Ihmisiin tai eläimiin kohdistuva väkivalta on täysin poissa laskuista ja omaisuusvahingotkin tulisi pyrkiä rajoittamaan minimiin. Juuri itsenäisyyspäivän alla pois nukkunut Nelson Mandela harjoitti lähes koko elämänsä kansalaistottelemattomuutta ja vastarintaa vallinnutta yhteiskuntajärjestystä vastaan, mutta tällainen riekkuminen olisi tehnyt hänet hyvin surulliseksi.

Kiakkovieraat muistuttavatkin enemmän diktaattorien kiihotettuja iskujoukkoja, jotka haluavat päästä kyykyttämään itseään ärsyttäviä kansanryhmiä ja katsovat oikeudekseen tehdä ideologiansa nimessä mitä huvittaa.

Oikeat asiat unohtuivat

Julkilausuttujen tavoitteiden edistämisessä kiakkovierasjuhlat jäivät samanlaiseksi pinnalliseksi viihderyöpsähdykseksi, kuin urheilu- ja viihdesankareiden kavalkadi Tampere-talossa. Molemmissa ulkoinen dramatiikka peitti alleen aidot asiakysymykset ja yhteiskunnalliset ongelmat. Toivottavaa olisikin, että itsenäisyyspäivinä hiljennyttäisiin pohtimaan itsenäisen Suomen historiaa niin kunniakkaine kuin vähemmän kunniakkaine hetkineen ja mietittäisiin, mikä itsenäisyydestä tekee arvokkaan. Samalla voisimme myös katsoa olemassa olevan yhteiskunnan ongelmia ja sitä, miten voimme niihin tarttua.

Tällaiset temput pelaavat vain niiden voimien pussiin, jotka haluavat leimata yhteiskunnasta syrjään jääneet laiskoiksi ja kiittämättömiksi. Mellakointi on yhtä hyvää mainosta oikeistopolitiikalle kuin KNL:n libertaariöykkäröinti on hyvinvointivaltion puolustajille. Kiakkoviaraiden peli olis ny puhallettava poikki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

http://mikaisomaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155721-itsenäisyyspäivä-ja-kiekkovierasjuhlat-lyhyesti Tää kuulostaa aika erilaiselta kuvaukselta tapahtumien kulusta kun mitä sun kuvaus.

Ukko Valkolainen

Noinhan tapahtumia selitellään parhain päin ja vähätellään, kun itsellä ja/tai kavereilla on riski saada sakot. Sakkojen minimoinnilta se mielestäni vaikutti.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Jaa-ah. Näistä kahdesta kuvauksesta Kinnunen ei ollut paikalla, mutta Isomaa oli, joten olen tästä syytä taipuvaisempi uskomaan hänen kuvaustaan tapahtumasta.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #5

Tästä näkee aika hyvin miten hevosepisodi eteni: http://www.youtube.com/watch?v=cZI5Ms27iQ0&feature...

Videolla, jossa piestään Stockan ikkunoita sisään näkyy myös mielenosoituskulkue marssimassa ohi. Kukaan ei puutu tuhotyöhön edes sanallisesti.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

"Itsensä naamioineiden pelkureiden ja näiden sympatiseeraajien marttyyriksi.."

Sanoisin että valtio-oppia on syytä lukea lisää jos tämä on analyyttistä. Yhteiskunnan kehityksen tasoa mitataan mm. sillä miten se kohtelee toisinajattelijoita ja sääntöjen rikkojia. Tunnekuohuiset pikatuomiot eivät asiaa auta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Justiinsa kirjotin samasta asiasta. Miten parisataa harhautunutta tyyppiä voi saada näin suuren mediatapahtuman? Vakavampi kysymys on miten työtään tekevätät ihan hyvät toimittaja ja muut tiedottajat voisivat "senturoida" tällaiset tapahtumat. Ei tietenkään pitäisi. Oikeastaan tärkeämpää ja fiksumpaa tiedonvälittäjille olisi heti löytää se "pihvi" eli hakea selvitys siitä, mikä nämä mieltään osoittavat yhteiskunnan tuntosarvet haluavat tuoda esille. Siitähän tässä koko demonstraatiossa on kysymys. Median tehtävä olisi siis mennä heti asian ytimeen. Kertoa kansalle mistä heidän asiassaan oikein on kysymys. Se tavoite olisi täkeä Oli asia sitten vaikka "aivan perseestä" se vaan tiedottajan pitäisi kylmän viileesti pitää kertoa. Ei siihen pidä ottaa kantaa.

Niin se vaan on.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Jostain syystä en usko että voidaan edes puhua parista sadasta. Mellakoijia paikallaolijoista oli luultavasti joku kourallinen, ja nämäkin lähinnä humalassa riehuvia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset