Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Äijäfeministi Rinne ja mammanpojat

SDP:n puheenjohtajakilpaan ehdolla oleva Ammattiliitto PRO:n puheenjohtaja Antti Rinne murjaisi Helsingin Sanomien haastattelussa kansanomaiseen tyyliinsä, että perussuomalaisten riveistä kummunneita, (puolueen linjan kanssa ristiriidassa olevia) rasistisia heittoja selittää se, ettei puolueella ole yhteistä arvopohjaa. Fasismistakin Rinne puhui, mikä ei ehkä ollut kovin viisasta. Fasismi on vaikea määritellä ja kulunut pitkälti leimaavana iskusanana.

Sitä en toki kiistä, etteivätkö höpinät vähemmistöjen lähettämisestä Ahvenanmaalle, tuomioistuinten riippumattomuuden poistaminen ja kuolemantuomion kannattaminen edusta jonkinlaista autoritääristä oikeistolaisuutta, putinismia ja erdoganilaisuutta. Eli siis sellaisia elitistisiä ja uskonnollisia komentojärjestelmiä, joita tämä puolue on virallisesti ilmoittanut kansan syvien rivien nimissä vastustavansa.

Haastattelun lopussa Rinne kertoi myös olevansa "äijäfeministi", joka kannattaa naisille tasa-arvoista asemaa työmarkkinoilla ja muutenkin elämässä. Missään kohdin Rinne ei sanonut vastustavansa miesten tasa-arvon parantamista. Päin vastoin, vanhalla työmarkkinamiehellä on pitkä tausta ja vahvat näytöt nimen omaan miesvaltaisten teollisuusalojen työhyvinvoinnin ja kohtuullisten työolosuhteiden turvaamisessa. Siellä on ura tehty, usein mainetta ja kunniaa saamatta. Mediahuomiokin työntekijöiden puolustajalle on pääosin märkää rättiä naamaan. Silti mies on perisuomalaiseen tapaan kestänyt purnaamatta ja jatkanut eteenpäin.

Mammanpojat valittaa, karavaani kulkee

Samaa ei voi sanoa perussuomalaisista sankareista Reijo Tossavaisesta ja Kaj Turusesta, joista jälkimmäinen on oikein rikosilmoituksenkin tehnyt kun niin mielensä pahoitti. Mielenkiintoista olisikin tietää, että mikä sitten selittää perussuomalaisten älyttömiä mölinöitä, vai eikö natsitervehdysten kuvaaminen eduskunnan lehtereillä ja "somaliystävien auttaminen kotiin" ole hänestä rasismia lainkaan. Nasima Razmyar on omassa blogissaan näitä möläytyksiä useamma luetellutkin. Tossavaisenkin blogikirjoitukset ja kommentit ovat vilisseet siinä määrin punikkia, isänmaanpetturia, punavihreää mädättäjää ja Neuvostoliiton kätyriä, että näppärä ammattiloukkaantuja varmasti osaisi tehtailla siitä useamman kantelun poliisille, oikeusasiamiehelle ja Hannu Karpolle.

Sekin on hupaisaa, miten rikosilmoitusten tehtaileminen ja oikeusjutuilla painostaminen olivat vielä 2008 punavihreän mafian hyökkäys demokratiaa vastaan, mutta nyt tällaista ulkoparlamentaarista toimintaa käytetään itse vastapuolen lyömiseen. Kun itsekin pidän Halla-ahon tuomiota väärin perustein annettuna ihmettelen tällaista tekopyhyyttä. Muutenkin jokaisesta pikkuasiasta vinkuminen ja kantelupukiksi heittäytyminen on suorastaan epäsuomalaista käytöstä, joka ei kunnioita tätä maata rakentaneiden aiempien polvien kovaa, purnailematta tehtyä työtä.

Myös miehisyyden esitaistelija, Henry Laasanen on ottanut asiakseen Rinteelle itkemisen feministiksi tunnustautumisen takia. Pahaa F-sanaa käyttämällä kun välittömästi irtisanoutuu kaikesta miesten hyväksi tehtävästä tasa-arvotyöstä ja liittyy pimeyden riveihin ajamaan femakkolepakoiden asioita. Mielestäni tämä on Rinteeltä vanhana miesasiamiehenä hyvä keino kertoa suurellekin väelle olevansa myös naisten ongelmista kiinnostunut. Sillä toisin kuin Laasanen väittää, SDP ei ole vain naisten tai miesten puolue, vaan kaikkien työtä tekevien ja työhaluisten suomalaisten kansanliike. Kansanliike, joka ei latista ihmisiä massaksi, vaan tunnistaa siellä olevat erilaiset yksilöt ja heidän tarpeensa.

Äijäenergiaa kaivataan

Suomalainen politiikka totta vie tarvitsee nyt kunnollista äijäenergiaa, jossa uskalletaan sanoa, että suomalaisia työpaikkoja tai palveluita ei puolusteta vähäosaisia potkimalla tai kuolemanrangaistuksilla. Myöskään 10 000 työtöntä maahanmuuttajaa eivät ole mikään oikea ongelma. 300 000 suomalaista työtöntä on oikea ongelma. Eikä se johdu maahanmuuttajista tai työttömien laiskuudesta.

Suomi kaipaa pelotonta keskustelua, rohkeita avauksia ja taitoa kuunnella kovaakin kritiikkiä, mennä itseensä ja oppia siitä. Sitä kaivataan SDP:ssä ja sitä kaivataan Perussuomalaisissa, koska tämä maa kaipaa uudistajia, rakentajia ja tekeviä käsiä, eikä ulisevia ammattivalittajia. Jos yhden lauseen runtu sivun haastattelussa talvella 2014 on este hallitusyhteistyölle keväällä 2015, niin itkupillit ja mammanpojat jääkööt oppositioon ruikuttamaan, kun toimen väki tarttuu ruoriin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"Haastattelun lopussa Rinne kertoi myös olevansa "äijäfeministi", joka kannattaa naisille tasa-arvoista asemaa työmarkkinoilla ja muutenkin elämässä" Määritelmällisesti tämä tekee Rinteestä liberaalifeministin, en tiedä miksi tuo äijä on siihen repäisty. Periaatteessa Rinne voisi olla myös profeministi, mutta se vaatisi ajatuksen että vain nainen voi olla feministi ja sitä ei monikaan allekirjoita.

Niin ja se, että joku on feministi niin ei estä sitä olemasta kiinnostunut myös miesten oikeuksien toteutumisesta. Varsinkaan jos ihan vaan liberaalifeministi on.

Laasasta taas ei edes kannata kommentoida. Se on kaikkien aikojen suurin itkupilli.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Haluaa korostaa sitä, ettei välttämättä ole erityisen feminiininen tai feminiinisyyttä korostava, ehkä? Tai välttää feminismiin lyötyjä stereotypioita. Haastattelusta kävi ilmi, että ay-pamppu tosin hoitaa perheessään kokkailun. Vaimonsa kyökkitaitoihin luottaa sen verran, että tämä saa tilata itsenäisesti pizzaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Eihän feministinä oleminen tarkoita sitä että olisi feminiininen. Jotenkin toi musta vaan kuvastaa sitä vanhaa ajatusta, että feministejä on vaan lesbot ja ehkä jotkut muut naiset. Miehet on sitten jotain profeministejä tai äijäfeministejä erotuksena niistä rekkalesboista.

Näin ne stereotypiat yhä pysyy hengissä, jos miehiset ay-johtajat eivät uskalla suoraan sanoa olevansa feministejä, vaan sitä pitää kiertää jollain äijäfeminismillä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Kokemiserosta lie kyse - Antti Rinnekin tiedostaa, ettei hän miehenä koe epötasa-arvoa elämässään samalla tavoin kuin naiset. Ja äijä on ihan vain vanhempi mieshenkilö.

Martti Laines

"Laasasta taas ei edes kannata kommentoida. Se on kaikkien aikojen suurin itkupilli."

Jos ymmärtäisit tai haluaisit ymmärtää lukemaasi, huomaisit, että Laasanen projisoi omaa agendaansa feminismin tavalla ja provosoi kuten feminismi. Hauska siis lukea tuo Sinun "itkupilli".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun feminismejä on niin monenlaisia niin miten se Laasanen voisi niitä kaikkia matkia?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

En ole kyllä ikinä tajunnut yhtä kitisevää itkupilliä, edes feministien joukossa tai varsinkaan siellä. Laasanen projisoi ja provosoi kuin Laasanen, onneksi feministit eivät pääosin keskustele samalla tavalla.

Martti Laines Vastaus kommenttiin #7

"En ole kyllä ikinä tajunnut yhtä kitisevää itkupilliä, edes feministien joukossa"

Et tietenkään.

Koska ollessasi feministien joukossa nähdäkseni jaatte saman maailmankuvan ja käsitellyt aiheet ovat "tiedostavaa tasa-arvokeskustelua". Siinä missä saman tai maskulinistiagendan aiheet näkyvät silmiisi "itkupillinä".

Metatasolla kyse on samasta asiasta. Ja juuri se sinua ärsyttää.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #9

Ei meillä ole mitään feministien salapiiriä. Lähinnä monet tuttuni ovat varovaiset feministisiä ja sitten tunnen jotain ympäri nettiä, mutta ei me kokoonnuta mihinkään juttelemaan "tiedostavaa tasa-arvokeskustelua".

Kyllä mä miesasialiikehdintääkin symppaan. Tai siis, ainakin silloin kun se ihan oikeasti ajaa miesten asemaa eikä keskitä kaikkea voimaansa feministien kritisointiin. Valitettavasti Laasanen kuuluu tuohon kategoriaan.
Mielestäni Suomessa on tilausta kunnolliselle, oikealle miesasialiikkeelle. Kun toisaalta ei ole naisasialiikkeen tehtävä ajaa myös kaikkia mahdollisia miesten asioita.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #12

Saara Huttunen: - "Kun toisaalta ei ole naisasialiikkeen tehtävä ajaa myös kaikkia mahdollisia miesten asioita."

Tuosta olen samaa mieltä, mutta tuon johdosta toivon vaan, että naisasialiikkeen jäsenet lakkaisivat tunkemasta sitä tasa-arvo sanaa joka toiseen lausuntoonsa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #7

Saara Huttunen: - "En ole kyllä ikinä tajunnut yhtä kitisevää itkupilliä, edes feministien joukossa tai varsinkaan siellä."

Et tietenkään. Kaikki puheenvuorot, joissa tuodaan esiin naisten kokemia epätasa-arvoisuuksia ja vääryyksiä, ovat tietenkin urheaa ja sankarillista taistelua tasa-arvon puolesta. Puheenvuorot, joissa tuodaan esiin miesten kokemia epätasa-arvoisuuksia, ovat itkupillien kitinää.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #13

Kiva että keskustelua herää, mutta liekkisota feminismistä ja tasa-arvosta voisi pikku hiljaa laantua näissä kommenteissa.

Minuakin ärsyttää se, että feministit ilmoittavat usein feminismin olevan yhtä kuin tasa-arvon ajaminen, mutta samaan hengenvetoon toteavat, että miesten tasa-arvo ei heille kuulu, hoitakaa itte se. Jos asenne on tämä, miksi miehiä tarvitsisi kiinnostaa naisten ongelmien? Ylipäätään "muiden ongelmat ei kuulu minulle" -asenne on aika oikeistolainen ja ylipäätään hanurista.

Lisäksi useat ongelmat on kytkeytyneitä. Miesten työttömyys ja syrjäyttäminen yhteiskunnasta, tai eläminen väkivaltaisemmassa ympäristössä näkyvät usein epätyydyttävinä parisuhteina tai perheväkivaltana. Koulutuksen tasossa tapahtuva sukupuolisegregaatio synnyttää sekin ongelmia esim. pariutumiseen. Harva filosofian maisteri ja putkimies kun on samalla aaltopituudella keskenään.

Ei ole naisten tai miesten ongelmia. On vain yhteisiä ongelmia, jotka pitää ratkaista.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #15

Toki kiinnostaa myös miesten ongelmat, ja toisaalta esimerkiksi jäykkien sukupuolirooliodotusten kyseenalaistainen palvelee myös miehiä siinä missä naisia. Mua vaan ärsyttää suunnattomasti tämä eräiden, näkyvimpänä kai Laasanen, tapa väittää olevansa miesasia-aktivisti kun 99% kirjoituksista keskittyy feminismin ja jopa yksittäisten feministien kritisointiin niide miesten asioiden ajamisen sijaan. Feminismiä siis kehdataan kritisoida siitä, että ne eivät pidä huolta miesten asioista, samalla kuin nämä miesasia-aktivisteiksi itseään sanovat kriitikot eivät myöskään tee sitä.

Ja vaikka feministejä kiinnostaa myös miesten ongelmat, ylipäätään aika ja resurssit ovat rajallisia puuttua joka asiaa. Feminismi on kuitenkin pohjimmiltaan naisasialiike.

Tosta olen kyllä samaa mieltä, että on yhteisiä ongelmia. Osa ongelmista on sukupuolittuneita, mutta ne on yhtälailla yhteisiä ongelmia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #16

Saara Huttunen: - "Mua vaan ärsyttää suunnattomasti tämä eräiden, näkyvimpänä kai Laasanen, tapa väittää olevansa miesasia-aktivisti kun 99% kirjoituksista keskittyy feminismin ja jopa yksittäisten feministien kritisointiin"

Kieltämättä Laasanen menee monesti siitä, mistä aita on matalin, koska jotkut yksittäiset feministit kirjoittelevat niin typeriä tai häikäilemättömiä, että niihin kirjoituksiin on helppo tarttua, mutta onhan Laasanen tehnyt paljon miesten asioiden eteenkin. Hänen päätyönsähän on tutkia, miten parisuhteet muodostuvat ja samalla yrittää etsiä (lähinnä kai juuri miehille) keinoja helpottaa parisuhteeseen pääsemistä. Lisäksi sivuhuomautuksena täytyy mainita, että Laasanen ei tietääkseni itse väitä olevansa miesasia-aktivisti, vaan kertoo suoraan, että hänen kiinnostuksensa kohteet rajoittuu vain parisuhteiden muodostumisen teoriaan ja miesasia-aktvivismissa hän on lähinnä kannattajan roolissa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #17

Heh. Laasanen kirjoittaa minulle osoitetussa bloggauksessaan olevansa Suomen äänekkäin miesasiamies. Voin vastata samalla tavalla kuin silloinkin: "Ehkä sitä asemaa mielipidejohtajana kannattaisi käyttää tehokkaammin ja puhua mediassa enemmän nimenomaan miesten tasa-arvo-ongelmista eikä keskittyä feministien kritisointiin."

(http://saarahuttunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1266... tossa lähde omaan vastineeseeni, siinä valitettavasti ei ole linkkiä Laasasen alkuperäiseen tekstiin enkä todellakaan lähde nyt kaivelemaan kaks vuotta vanhaa juttua tuolta sen kirjoituksista)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #18

Hän on sitten ilmeisesti viime aikoina vähentänyt aktiivisuuttaan. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että itsekin toivoisin Laasasen käyttävän julkisuuttaan enemmän miesten tasa-arvo-ongelmista puhumiseen, mutta se on tietysti hänen valintansa. Itsekin kieltämättä teen useammin niin, että kritisoin muiden kirjoituksia. On paljon helpompaa tarttua siihen, kun joku aloittaa kirjoittamalla puutahienää, kun keksiä itse uusi aihe.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Hyvä kirjoitus.

PS-läiset ovat pitkään valittaneet, että heihin kohdistuu kaksoisstandardeja lainkäytön suhteen. Heillä on selkeästi tällainen kyllä itselläänkin: vain PS saa kirjoittaa vihakirjoituksia. Jos heistä kirjoitetaan, käräjille mennään.

Mutta kuten blogisti kirjoitti, karavaani kulkee.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Alkaa ihmetyttää nämä Rinteen ansiot. Iltalehdessä mainostetaan kuinka hän on ollut naisvaltaisten alojen ay-pomona ja nyt kirjoitetaan kuinka hän on miesvaltaisten alojen pomo. Hyvin venyvät nämä asiat.

Laasanen sattuu olemaan harmittavan oikeassa SDP:n menosta. Demarimeppi Liisa Jaakonsaari Sdp:n alamäestä: "Nynneröt miehet"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013091117477678_u...

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Rinteen ay-ura on pitkä. Se alkoi AKT:stä, vahvasta miesvaltaisesta liitosta, ja jatkui ERTO:ssa, eli erityisalojen toimihenkilöissä, joka oli naisvaltainen liitto. Ammattiliitto PRO, jota Rinne nykyään johtaa, on melko laaja erityisammattialaliitto, jossa on sekä nais- että miesvaltaisia sopimusaloja. Rinteellä on siis laaja kokemus ja näkemys erilaisista työmarkkinaryhmistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset