Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Paavo Arhinmäki ja ARA-tuen väärinkäyttö

  • Vasemmistoliiton puheenjohtaja, Paavo Arhinmäki
    Vasemmistoliiton puheenjohtaja, Paavo Arhinmäki

Ilta-Sanomat uutisoi tänään Vasemmistoliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Paavo Arhinmäen asuvan pieni- ja keskituloisille tarkoitetussa ARA-tuetussa kerrostaloasunnossa Herttoniemenrannassa eläinlääkärivaimonsa kanssa. Arhinmäki on asunut samassa asunto-osakeyhtiössä vuodesta 2004 ja nykyisessä asunnossaan vuodesta 2010. Hänen kuukausitulonsa ovat tuolloin vaihdelleet 6500 € kansanedustajan palkkiosta 12 900 € ministerinpalkkioon. Eläinlääkäritkään eivät tiettävästi ole erityisen pienituloisia kansalaisia.

Tällainen sosiaalisen asuntotuotannon hyväksikäyttö on yksiselitteisesti perusteetonta ja tuomittavaa. Entistä vakavampaa siitä tekee se, että näin toimii näkyvästi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja taloudellisen saalistuksen torjunnan puolesta puhunut vasemmistopoliitikko ja puoluejohtaja. Huolimatta siitä, että Arhinmäki on ollut populistinen ulostuloissaan, olen pitänyt häntä rehellisenä ihmisenä joka elää arvojensa mukaan. Tällainen toiminta on suomalaisen vasemmiston selkärankana esiintyneeltä mieheltä isku vasten kasvoja.

Pahinta on, ettei vahinko tästä asiasta rajoitu Arhinmäkeen itseensä, vaan uhkaa koko puolueen uskottavuutta. Tunnen monia rehellisiä ja ahkeria vasemmistoliittolaisia eduskuntavaaliehdokkaita, jotka ovat tehneet lujasti työtä hyvän vaalituloksen eteen. Lyhytnäköisellä omaneduntavoittelulla Arhinmäki on vaarantanut kaikkien omiensa menestymisen mahdollisuudet. Olen syvästi pettynyt ja pahoillani vasemmistoliittolaisten ystävieni puolesta.

Skandaali heijastuu väistämättä myös vasemmiston yleiseen uskottavuuteen. Äänestäjät tulevat kysymään sosialidemokraateiltakin, että puhummeko mekin vain kauniisti ja samalla salaa hyväksikäytämme järjestelmää omaksi eduksemme. Haluan siksi irtisanoutua Paavo Arhinmäen moraalittomasta toiminnasta ja vaadin, että ARA-järjestelmän puitteissa on tehtävä tarkempaa valvontaa väärinkäytösten ehkäisemiseksi. Väärinkäytöksiin syyllistyneet muuttakoot vapaarahoitteisiin asuntoihin. Puoluekirjasta riippumatta.

Paavo tekisi miehekkäästi, jos myöntäisi virheensä ja eroaisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eroaisi mistä, vaimostaanko?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Saapa nähdä minkälainen kohu tästä syntyy. Ei toisaalta olisi mikään ihme jos se johtaisi eroonkin saakka, mutta luulisin Paavon taas tapansa mukaan keplottelevan itsensä tästäkin kuiville, vaikka tämä on kyllä pahin näistä tähän mennessä.

Juha Rantala

Vasemmmistoliiton puheenjohtaja asuu osaomistusasunnossa. Demariaktivisti vaatii tämän vuoksi puolueen puheenjohtajaa eroamaan tehtävästään. Tajuatko ollenkaan kuinka tyhmältä kommentointisi näyttää?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Todella jännä uutinen. Olisin odottanut, että Arhinmäki toimisi arvojensa mukaan myös omassa elämässään. Toisaalta jään kyllä hiukan odottamaan Arhinmäen kommentteja, mutta olivat taustat mitä hyvänsä niin ei tämä kyllä oikein tai reilua ole.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

SDP:stä löytynee samanlaisia kuin Arhinmäki. Joten ehkä pitäisi siivota oma pesä ensin?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Ei minun tietooni. Jos löytyy, niin ehdottomasti muuttakoot vapaarahoitteiseen kämppään. Samat säännöt kaikille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

:D Niin kun ne muutkin tekee samaa. Perustelu tuokin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En minä löytänyt mitään perustetta ja pykälää, miksi ei Arhinmäki voisi asua asumisoikeusasunnossaan, jos hän on kymmenen vuotta sitten sitä hakiessaan täyttänyt hakukriteerit.
Toki olisi hänellä nyt varmasti varaa asua vapailla markkinoillakin.
Syyllinen on löytynyt, mutta mikä on rikos?

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900650

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kaikki mikä on laillista, ei ole moraalista. Politiikassa olisi tärkeä toimia eettisesti ja esimerkillisesti.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Tässä nyt haetaan taas tyhjänpäiväistä kohua ennen vaaleja. Mistään väärinkäytöksestä en havainnut merkkejä tuon iltalehden jutun perusteella. Jos joku on tehnyt virheen, on se ollut asunnon myöntäjä. Arhinmäki ei ole tietääkseni tehnyt mitään lainvastaista. Eihän siitä tule mitään, että yksi nostetaan tikun nokkaan. Samat säännöt täytyy päteä kaikille eli tulojen tarkastus on otettava käyttöön kaikille asukkaille eikä vain Vasemmistoliiton puheenjohtajalle.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Juuri näin vaadin itsekin. Arhinmäki on vain esimerkki siitä, miten tukijärjestelmä on rikki.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sdp:n Toivo J. Kannisen Riihisäätiö oli myös oiva esimerkki tukijärjestelmästä.
Tapelkaahan pojat niin saatte tupakkaa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

No ei kai siinäkään mitään lainvastaista olisi jos Arhinmäki esim. pyörittäisi pikavippifirmaa, mutta ei se kovin moraalista olisi eteenkään jos samaan aikaan saarnaa muille moraalista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ville, tässä on tää sanojen ja tekojen ristiriita. Tehkää niinkuin minä sanon, älä niinkuin minä teen.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ymmärtäisin sen paremmin, jos Arhinmäki olisi joskus sanonut jotain sen suuntaista, että ARA-asunnot kuuluvat vain köyhimmille. Sitä on vaatinut Kokoomus, ei Vasemmistoliitto. Edes demarit eivät ole tietääkseni tähän päivään mennessä vaatineet sellaista käytäntöä mutta nyt näköjään sitten suunta on yllättäen muuttunut.

Tosiasiassahan tuossa asunnossa, jossa Paavo nyt asuu, ei pystyisi pienituloinen edes asumaan. Omistusosuuden kustannusten lisäksi on yli tuhannen euron vuokramaksut. Sellainen järjestelmä, jossa pitäisi muuttaa pois kotoaan heti kun tulotaso nousee, ei ole kovin toimiva ratkaisu.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #27

No Paavo asuu tuloilleen selkeästi ylimitoitetun halvassa ja toiselle kohderyhmälle tarkoitetussa asunnossa.

Ei tuo niin paha juttu kuin RKP:n Wallinin muutaman sadan euron vuorakämppä Eirassa.

Mutta Paavon on turha ottaa kantaa ainakaan ARA juttuihin, eikö niin? Jos ei näytä esimerkkiä vaan ottaa hyötyä minkä aivan varmasti tiedostaa.

Käyttäjän MikaKovin kuva
Mika Kovin

Kun Arhinmäki muutti asuintaloonsa, joka on ns. osaomistustalo, hänen tienestinsä olivat noin 3000 / kk.
- Nyt hän on vaihtanut talossa suurempaan asuntoon, jonka hinta on tänään 183 000 e. ja josta hän maksaa 20 vuotta asuttuaan lisää 70000. Eli hänen "sosiaalinen asuntonsa" arvo on 253 000 euroa. Ja nykyinen vuokransa n. 1000 e / kk. Että edes jotkut asiatiedot olisivat oikein.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Markkinahintaisen 90-110 neliön kämpän hinta Helsingissä on 450-550 tuhatta sijainnista, rakennusvuodesta ja pohjaratkaisusta riippuen.

Eli kyllä tässä markkinahintaa alemmas mentiin. Onneksi porvarit poisti 2008 tulorajat, muuten ei tuota isompaa kämppää olisi koskaan saatu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/3...

sivulta 14 alkaen selvitetty uutta lakia, jossa ei enää vaadita suoraan tulorajoituksia asukasvalinnoissa vaan talouden tulojen kokonaismäärä jaetaan tällä kulutusyksikkömäärällä ja näin saadaan vertailussa käytettävät tulot.

"Tulot asukasvalinnassa nykyisin
Keväällä 2008 tulorajat poistettiin kokonaan (1.4.2008 lähtien). Tämänkin muutoksen tavoitteena oli saada hakijoiksi myös keskituloisia, etenkin palveluammateissa toimivia. Pyrkimyksenä oli helpottaa työvoiman liikkuvuutta sekä tasapainottaa vuokratalojen asukasrakennetta ja hillitä segregoitumista. Tarkoitus kuitenkin oli samalla huolehtia siitä, että heikoimmassa asemassa olevat asunnonhakijat eivät kärsi uudistuksesta, vaan he ovat edelleen etusijalla valinnassa. Ajatuksena ei siis ollut luopua asukasvalinnan sosiaalisista periaatteista, vaan tuoda siihen yksittäistapauksissa joustavuutta."

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos vaatisimme kaikkia kansanedustajia tilille "moraalin" nimissä, Arkadianmäki tyhjenisi.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Voisihan siellä vähän tuulettaa ja vaihtaa kasvoja, ainakin minun mielestäni!

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jokaisella on nykyään oma käsityksensä moraalista. Pitäisi perustaa valtiollinen moraalineuvosto, joka pystyisi objektiivisesti analysoimaan eri näkökulmista ihmisten moraalisuutta ja moraalittomuutta. Saudi-Arabiasta löytyisi varmaan asiantuntemusta.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kansahan tässä tekee ratkaisut siitä, millainen toiminta on hygieenistä tai perusteltua. Ne, joiden mielestä Paavon toiminta on asiallista ja mies toimii muissakin asioissa moraalisesti luotettavasti, voivat häntä edelleen minun puolestani äänestää.

Minä en äänestäisi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mitä tulee blogin otsikkoon, niin mikä on se väärinkäyttö?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jaa että olisi pitänyt vaihtaa kämppää kun tuli valituksi eduskuntaan ja tulot nousivat, koska kriteerit täyttäneenä hän on aikanaan asunnon saanut.

Nythän tulorajoja ei enää edes ole, kuten kommentista 14 ilmenee. Joten mikä mättää? No ne pahuksen vaalit tietenkin, koska asia ei aiemmin kiinnostanut vaikka vuosia on kulunut.

Olavi A Honka

Kuten kuuluisa kenraalimmekin totesi "Joukkoja tulee johtaa edestä".

Ei tämä kyllä moraalisesti ole ihan kohdallaan. Arhinmäki puhuu pienituloisten puolesta, mutta itse "hyväksikäyttää" järjestelmää. Laillista varmaan, mutta eikö noilla tuloilla voisi vaikka naapurintalon vapaarahoitteeseen muuttaa ja jättää tämä asunto jollekin sitä todella tarvitsevalle, vaikka yksinhuoltajalle? Sillä saisi kannatusta, mutta nyt näyttää Arhinmäki saarnaavan muille, mutta itse nautiskelee tarpeettomasti eduista. Aika ristiriitainen viesti äänestäjille.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Oliko tässä nyt jotain uutta. Näinhän kommarit ja muut päättäjät ovat aina toimineet: Älä tee niin kuin minä, vaan niin kuin minä sanon:)

Onhan tässä näistä samoista asioista kirjoitettu paljon täälläkin, mutta mitään ei tapahdu, kun päättäjiä ja muita napamiehiä käyttää samoja etuisuuksia itsekin. Turhaa on puhua vuositulojen ylärajoista ja niiden tarkistuksista vuosittain, kun se on niin ylivoimaisen työlästä tarkistaa:)

Itse ehdotin joskus blogissani, että tarkistus olisi helppoa tehdä suoraan verottajan "papereista", mutta sekin on kuulemma liian työläs keino - joten anti olla..
Joku kuorii kuitenkin aina ne kermat ensin päältä.

Olavi A Honka

Näinhän se näyttää menevän. Ei kai ongelmaa sinällään olisi, jollei valtion ja kunnankassat olisi tyhjiä. Pitäisi löytyä järjestelmä jossa nämä "vapaamatkustajat" saadaan pois rasittamasta valtion/kuntien taloutta, vapautuisi varmaan paljonkin varoja heikompiosaisten tarpeisiin. Surullista seurattavaa.

ulf fallenius

Syy on selvä miksi vasemmistoliitto on pieni puolue ja pysyy sellaisena eivät ole rehellisiä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Miksi keskusta sitten on noinkin iso? Tai SDP? Tunnistan kyllä hurskastelun. Ja pölhöpopulismin.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Arhinmäen käyttäytyminen on törkeää opportunismia.

Vielä masentavampaa on, että jotkut puoluetoverit vaivautuvat puolustamaan tällaista täysin moraalitonta käyttäytymistä.

Kysymys kuuluu, miten tällaiset poliitikot, oman edun tavoittelijat, moraalittomat tilanteen hyväksikäyttäjät voivat hoitaa maan asioita? Ei mitenkään eikä kyseinen puolue senkään vertaa.

Vasemmistossa ei ole kuin yksi kansanedustaja, joka on pitänyt vasemmistolaisen linjansa eikä ole vaihtanut puolueen periaatteita eikä omia periaatteitaan Audin takapenkkiin: Markus Mustajärvi Savukoskelta Lapista.

Hannu Töyri

Tämä poliitinenkorruptio on paljon pahempaa kuin pelkkä Arhinmäki puolueet voivat vaikuttaa asunnonjakoon helposti, kaupungin virkamihet ja työntekijät jakavat asuntojä ystävilleen ja sukulaisille avokätisesti ja rakennusfirmoilla on kiintiönsä. ei ole kyse mistään tasapuolisesta, -arvoista tominasta

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Samaa olen kuullut minäkin ja siksi he myös vastustavat palkkarajoja. Mikä olisi yksinkertaisempaa kun vuosittaiset tarkistukset ja kun vuositulo ylittyy, niin asukas voi lunastaa asunnon itselleen markkinahintaan tai muuttaa pois. Näin kuulemma toimitaan Japanissa ja se kuullostaa oikeudenmukaiselta toiminnalta.

Juha Rantala

Hetkinen, sinä siis ehdotat että suurituloisten tulisi saada asua edullisemmin? Osaomistusasunnoissa se ikävämpi puoli on se, että siitä täytyy maksaa kovia asumiskuluja ennen kuin asuntoa on mahdollista lunastaa itselleen. Ennenaikainen lunastus - ja sitä myötä asumiskulujen alentaminen - ei siis onnistu. Nyt sinä haluaisit tällaisen ennenaikaistetun ostooikeuden hyvätuloisille ihmisille?

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #46

Hekalla on n. yli 40 000 asuntoa niissä "suurituloisia" on todella vähän, joten näpertely tuolla asialla ei oikein johda mihinkään. Kaupunki poisti tulorajat mm. siksi, että näissä kaupungin vuokra-asunoissa asuisi enemmän niitä jotka pystyväåt maksamaan vuokransa itse. esimerkkinä tuolloin käytettiin poliisi-sairaanhoitaja pariskuntaa. Ajatus on hyvä ja toimeenpiteelle löytyy muitakin hyviä syitä kannattaa sitä, mm. se, että HEKAn asunnot eivät täytyisi vain alemista sosiaaliryhmistä, maahanmuuttajista, ongelmaihmisista, vaan tavallisista kunnon ihmisistä, joiden kanssa on hyvä ja mukava elää.

Reino Jalas

Mielenkiintoista kuulla miten vuolassanaisesti Arhinmäeltä tulee selostus että miksi hän koko ministeriaikansakin asusteli tuetussa vuokra-asunnossa.

ARA:n vuosikertomuksen mukaan uusien ARA-asuntojen vuokra pääkaupunkiseudulla on 11,58 €/ m² ja vapaarahoitteisten asuntojen keskivuokra on 16,69 €/ m².

Arhinmäen asunnon pinta-alasta ei ole tietoa, mutta 3-henkisellä perheellä se voisi olla vaikka 70 m² kolmio. Silloin ARA:n asumistuesta tulisi etua 357 €/kk, ja koko 4 vuoden vaalikaudella 17.136 €.

Tuo raha ei tietysti ole järjettömän suuri. Mutta vertailun vuoksi Ilkka Kanervan ja Nova Kiinteistökehityksen vaalirahajupakka oli niin ikään juuri 17.000 euroa.

---
Melko varmaa on että Arhinmäki ei ole rikkonut mitään ARA:n sääntöjä vastaan. Siinä mielessä jäljelle jää vain se vasemmistoliittolainen, moraalinen puoli.

Hyvätuloinen Arhinmäen perhe on vienyt asunnon joltakin sellaiselta perheeltä joka olisi tulojensa puolesta oikeasti ja kipeästi ollut sen tarpeessa. Siirtänyt tälle, enemmän apua tarvitsevalle kuuluvat 17.136 € omaan fickaansa.

Juha Rantala

Arhinmäki ei asu vuokra-asunnossa. Eikö se nyt tullut sinulle vielä selväksi noiden uutisten pohjalta?

Matias Härkönen

Vasemmistoliitto on kovaan ääneen ollut vaatimassa tukea asuntotuotannolle. Nyt ymmärrän miksi. Jotta Paavo kavereineen voi asua edullisesti ja lunastaa sitten asunnon itselleen vielä edullisemmin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Paavon nykyinen asunto on aivan liian pieni, kun lapset kasvavat. Löytyykö yhtiöstä yli 100 m2 kämppiä ettei tarvitse jättää tutuksi tullutta yhteisöä.å ja ystävällisiä naapureita.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ilmankos Paavo ärisi tonttivuokrien korotuksista, kun ilmeisesti ne olisivat koskeneet Paavoa itteään. Toisin kuin Paavonkin ajamat pääomatuloveron korotukset, jotka nostivat vuokria koko maassa.

Juha Rantala

Koko osaomistusasumisen idea on siinä, että pienillä tuloilla pääsee jossain määrin omaan asuntoon kiinni. ja asunto on mahdollista lunastaa sitten vuosien päästä itselleen, jolloin perheen tulotason oletetaan olevan parempi. Joten tuo sinun kritiikkisi on aivan järjetöntä, vaikka sen kuinka suhteuttaisi siihen, että vaalit on tulossa ja näkyvyyttä pitää saada.

Ja edelleen, koska osaomistusasumisen perusajatus on se, että asukas lunastaa asunnon myöhemmin itselleen, on kyse pitkässä juoksussa ihan jostain muusta kuin vähävaraisten asumismuodosta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Järjetön?? Jos niitä asuntoja olisikin tarpeeksi kaikille, niin asia olisi toisin... Nyt niitä haluttuja keskustojen suosikkikohteita on aivan liian vähän, jotta ne riittäisivät myös vähävaraisille. Muutenhan idea on hyvä, mutta tulorajat pitäisi olla, jotta verohelpotukset kohdistuisivat oikein ja tasapuolisesti niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

ps. Arhinmäki kertoo maksavansa vuokraa vähän yli 1000 euroa lämpö-ja vesimaksuineen. Onhan se edullista asumista Helsingissä, kun täällä saa maksaa vuokraa jo 700-800 euroa yksiöistäkin. Lähes sadan neliön vuokra on taas jo yli 2000 euroa, eikä vielä puhuta edes mistään keskustan hyvästä osoitteesta. Vähävaraiset saavat toki asumistukea, mutta kulut ovat suuremmat veronmaksajille kuin mitä ne tuetuissa asunnoissa olisivat.

Juha Rantala

Niin, se on mielestäni selvää että niitä haluttuja suosikkikohteita ei välttämättä kaikille riitä. Ei se silti ole syy ketään häätää kotoaan. Muistuttaisin myös, että Arhinmäki ei asu mainitsemassasi keskustan suosikkikohteessa, vaan itä-Helsingissä.

Miksi sinä vertaat Paavon asumiskuluja vuokra-asumiseen? Osa-omistusasuminen ja vuokra-asuminen ovat ihan eri asioita. Ensiksi mainitussa asukas on maksanut muutaman kymmenen prosentin asunnon hinnasta päästäkseen asumaan asuntoon. Ja tavoitteena on myöhemmin ostaa koko asunto.

Nyt kun tänään on uutisoitu siitä, että Paavo asuu korkotuetussa talossa, niin tasapuolisuuden vuoksi toivon huomiselle uutisia pääministerin saamista korkotuista. Hänellä kun tunnetusti on asuntolainaa 700 000 euroa.

Ps. Riittääkö se, että kivitämme kaikki jonkinlaista asumisen korkotukea nauttivat kansanedustajat ja ministerit, vai asetammeko mestauslavalle samalla kaikki suomalaiset asuntovelalliset?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #42

"Miksi sinä vertaat Paavon asumiskuluja vuokra-asumiseen? Osa-omistusasuminen ja vuokra-asuminen ovat ihan eri asioita."

Vertaan vain vuokrakuluja. Vuokralla asuminen on köyhälle yhtä kallista kuin mitä se on esimerkiksi nyt Arhinmäelle vain sillä erotuksella, että Arhinmäki maksaa vastikkeessaan myös omistustaan, jonka hän voi myöhemmin myydä ja saada ainakin omansa sijoituksensa (vuokran) melkein kokonaan takaisin. Näin laskien tonnin vuokra on vähän Hesan vuokratasoon verraten ja siksi niistä ei kukaan edes halua pois muuttaa ilman taistelua:)

Minä olen ymmärtänyt, että nämä tuetut asunnot on tarkoitettu korkeintaan niille, joiden tulotaso on keskiluokkaa ja perhettä on siunaantunut enemmänkin. Asuntovelallinen olen ollut itsekin ja vöitä on kiristelty aikanaan monta vuotta. Kuka tässä nyt kivittää haluaa - en ainakaan minä.
Haluan vain oikeudenmukaisuutta ja niin, ettei köyhempien yli kävellä suhteilla, eikä ammatillisella asemalla. Taidat itse kuulua näihin arhismäkeläisiin?

Juha Rantala Vastaus kommenttiin #43

Osaomistusasumista tuetaan ARA-järjestelmän korkotuella. Mutta yhtälailla ARA-järjestelmällä on rakennettu myös satoja tuhansia omistusasuntoja. Eikä niistä ole ketään häädetty pois, jos asukkaan tulotaso on noussut. Ja näinhän asian kuuluukin olla.

Käyttäjän HenriKarjalainen kuva
Henri Karjalainen

Päätin perua kommenttini, tämä asia menikin monimutkaisemmaksi kuin kuvittelin. Sori.

Olavi A Honka

Kysehän tässä on Arhinmäestä, jonka pitäisi "edustaa" vähävaraisia, mutta nautiskeleekin itse näille tarkoitetuista veroeduista +€150.000 tuloillaan, vaimo eläinlääkäri eli eiköhän perheen tulot pyöri jossain +€250.000 nurkilla. Kyllä aika erikoiselta moraali- ja etiikkakäsitykseltä tuntuu.

Hannu Kitinoja

Typeryyttä,politiikkaa,uudestaan typeryyttä,äänestäjät miettikää !
Tsaari hoiti asiat paremmin,tietyissä asioissa diktatuuri toimii,no ehkei Iivana Julman tavoin,mutta elämä on meitä varten,ei pyrkyreitä,oman edun tavoittelijoita,ja kertokaa,mitä hyvää ns.pörssiyhtiöt ovat tuoneet meille?
Entisenä Finnairilaisena,historiaa,Gunnarin aikana,oli mieleen jäävää,Gunnar kierteli kaikkialla,korjaamoilla,joka paikassa,puhui,kätteli,oltiin kavereita.Viimeinen Johtaja,todella Johtaja,Hänelle Kunnia.
Ja tuli aika pörssin,ei siitä enempää.
t.hannu

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on todellinen liero.
Muutama vuosi sitten hän itse tuomitsi juuri itsensä kaltaiset asuntokeinottelijat sanoen jopa, että vapautuvat asunnot menevät kavereille. Miksi Arhinmäki ei sitten vaihtanut asuntoa kovanrahan asuntoon ja hoitanut sen vaikka Seramolle?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Iltalehden ajoitus osoittaa että kyseessä on porvarilehden panos eduskuntavaalitaisteluun. Asia olisi ollut kypsä julkaistavaksi jo kolme vuotta sitten kun Arhinmäen ensimmäisen ministerivuoden tulot tulivat julkisiksi.

Saipa siitä blogisti aiheen kirjoitukseen oikein valkoisen käsivarsinauhan sävyllä. Kyyditys odottaa?

Käyttäjän MikaKovin kuva
Mika Kovin

Paljon melua tyhjästä. Ja mikä on oleellista aivan väärällä tiedolla perustellen. Arhinmäen muuttaessa asuntoon, joka on siis osa-omistus sellainen, hänen kuukausitulonsa oli n. 3000 e / kk.
- Nyt he ovat vaihtaneet 92 neliön asuntoon, josta ovat maksaneet
183 000 euroa. Kun se tulee 20v asumisen jälkeen lunasytettavaksi kokonaan omaksi, niin siitä majsetaan lisää vähintään 70 000e. Että tämän jutun lähtökohta oli se, että on menty pikkuporvarillisen iltapäivälehden ns. juoruansaan, jonka tarkoitus oli tietysti näin vaalien alla tuottaa varsinkin työväen keskuuteen eripuraa, jos vaan mitenkään on mahdollista.
- Ja tämä demarin kirjoitus, jossa ei tunnettu edes asiaa, täytti juurikin nuo lehden 'pikkuprovon' tarkoitukset. Toivottavasti saamme siltikin vaalien jälkeen "kansanrintamahallitukse", jossa olisivat molemmat työväenpuolueet ja keskusta -- ehkä joillain täydennettynä.
-- Kaikesta huolimatta siis toivottelen koko vasemmiston vaalivoittoa!

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kiistätkö, että ARA-järjestelmä on selkeästi rikki? Se, että porvarit 2008 poistivat tulorajat ei oikeuta siihen, että suurituloiset valtaavat keskituloisille tarkoitetut kämpät.

http://eetukinnunen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1918...

Jorma Rusanen

Kinnuselta taisi tulla rimanalitus. Canossan matka saattaisi olla paikallaan. Vaikka vaalit ovat tulossa, ei pitäisi enemmälti hölmöillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset