Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Jo Cox - Murhattu maailmanparantaja

  • Jo Cox, murhattu brittikansanedustaja
    Jo Cox, murhattu brittikansanedustaja

Brittikansanedustaja Jo Cox on murhattu vain viikko ennen Iso-Britannian kansanäänestystä maan unionijäsenyydestä. Ensimmäisen kauden kansanedustaja Cox oli Birstallissa kadulla tapaamassa äänestäjiään ja silminnäkijöiden mukaan puuttui kahden miehen väliseen riitaan. Seurauksena toinen riitelijöistä huusi "Britannia ensin!" ja hyökkäsi sen jälkeen Coxin päälle aseinaan pistooli ja teräase. Cox kuoli sairaalassa saamiinsa vammoihin.

Cox oli Labourin puheenjohtajan Jeremy Corbynin mukaan pidetty edustaja yli puoluerajojen. Hänen taustansa kautta se on jopa ymmärrettävää. Cox työskenteli ennen valintaansa mm. avustusjärjestö Oxfamin palveluksessa ja  muissa hyväntekeväisyysjärjestöissä. Hänen työnsä keskittyi erityisesti köyhien auttamiseen ja naisten aseman parantamiseen. Lyhyesti sanottuna siis ihminen, joka halusi kaikille hyvää.

Se tässä kaikessa ihmetyttääkin. Miksi vihatekojen kohteeksi joutuvat säännönmukaisesti ihmiset, jotka haluavat hyvää muille? Ymmärtäisin jotenkin, jos sellaiset ihmiset jotka haluavat muille pahaa saisivat vihapostia, uhkailupuheluita ja vihjailuja oven taakse tulosta. Ei sekään tietysti hyväksyttävää olisi, mutta edes loogisempaa. Sen sijaan ne, jotka herjaavat muita suvakkihuoriksi ja maahantunkeutujiksi tai huutelevat kaduilla "rajat kiinni, uunit auki!" saavat nukkua yönsä rauhassa. Maailmanparantajia vainotaan kuin vesikauhuisia eläimiä.

Aika näyttää, mikä on tämän vastenmielisen veriteon tausta. Oletettavampaa kuitenkin lienee, että kyseessä oli yksittäisen häiriintyneen ihmisen teko kuin harkittu poliittisen ääriryhmän isku. Tämä isku nimittäin tuonee EU-jäsenyyden kannattajille rutkasti sympatiaääniä ja saattaa muuttaa koko vaalin äänestykseksi siitä, onko Iso-Britannia osa eurooppalaista arvoyhteisöä. Sellaisella asetelmalla äänestyksen tulos on itsestään selvä, kun nuoret ja epävarmat marssivat vaaliuurnille. Jos teko oli ilmaisu brittinationalismista, se kääntyy itseään vastaan.

Vaikka tekijä olisi ollut häiriintynytkin, se ei silti poista ilmiön huolestuttavuutta. Mieleltään sairaat ihmiset hakevat itselleen turvaa äärimmäisistä ajattelumalleista ja pahan olonsa purkamiseen kohdetta todellisesta maailmasta. Länsi-Saksan opiskelijaliikkeen Rudi Dutschken häiriintynyt ampuja haki teolleen oikeutusta äärinationalismista ja keltaisen lehdistön leimaavasta kirjoittelusta.

Yhteiskunta, jossa maailmanparantajista pyritään tekemään rikollisiin verrattavaa pohjasakkaa ja muita alatyylisesti tölvivistä populistipäälliköistä tehdään kansansankareita huomaa hyvin pian jäävänsä ilman Jo Coxin kaltaisia hienoja ihmisiä. Sankareita, joita se kipeästi tarvitsisi, mutta ei ansaitse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"Oletettavampaa kuitenkin lienee, että kyseessä oli yksittäisen häiriintyneen ihmisen teko kuin harkittu poliittisen ääriryhmän isku."

Häiriintynyt mieli tai ei (tosin omasta mielestäni puolustuskyvyttömän ihmisen aiheetta murhaaminen ei ole terveen mielen teko), niin poliittisten tavoitteiden ajaminen väkivallalla tai sen uhalla on terrorismin sanakirjamääritelmä. Terroristi.

Rauha Jo Coxin sielulle.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Niinpä. Ja kohkatessaan islamilaisesta terrorismista monet tuntuvat unohtaneen, että eurooppalaisia on aivan viime vuosinakin tappanut useammin nationalistinen, toisten eurooppalaisten tekemä terrorismi.

Reijo Jokela

Olisikohan jotakin linkkejä väitteen tueksi?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #8

Ja miten ihmeessä saat tuosta aineistosta väännetyksi sen, että "aivan viime vuosinakin" Euroopassa olisi tämä nationalismin ispiroima terrorismi tappanut enemmän kuin islamin inspiroima?
Kovin on punainen tuo taulukon "viime vuosien" saldo.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #9

2011 lähes sata kuollutta, pääosin separatistinationalistisissa iskuissa. Ei yhtään islamistista terrori-iskua. Se on toki totta, että islamistien iskut ovat pääosin näyttävämpiä ja niissä usein pyritään maksimaaliseen uhrilukuun sekä keinojen että tekotavan kautta.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #11

2011 Breivik niminen sekopää teurasti Norjassa 69 noista "lähes sadasta".

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #16

Niin ja mikäs se oli... Äärioikeistolainen nationalisti ja antijihadisti. Juuri näitähän se natsien vihapuhe yllyttää.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #17

Niin ja mikäs se oli... mieleltään sairas yksilö, jonka järjettömällä teolla yritetään ratsastaa omaa agendaansa edistäen.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #28

Kyllä se omassa kontekstissaan oli ihan "järkevä" teko. Tuolla ne nytkin Rajat kiinni -ryhmässä juhlii Jo Coxin murhaa ja toivoo että mahdollisimman monta "suvakkihuoraa" vielä tapetaan. :(

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #33

Melkoisen kuvottava yleistys joidenkin ryhmien toiminnasta ja käytät edesmennyttä Coxia omien tarkoitusperiesi välineenä.
En kannata Rajat kiinni-ryhmien toimintaa, mutta myös heidän kansalaisoikeuksiin kuuluu saada esittää oma näkemys siitä, miten toivovat maan poliittisen johdon toimivan.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #47

Mikä "oma näkemys" on se, että vaaditaan "kenttäoikeutta" pääministerille ja fantasioidaan "suvakkien" ja "maahantunkeutujien" murhaamisella?

Toki vapaassa maassa saa sanoa, mutta moni unohtaa että sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu. Sanomisistaan voi joutua vastaamaan ja vastuuseen -joko julkisessa keskustelussa tai käräjillä, jos menee tarpeeksi pitkälle.

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #8

Näyttää viimeisen 4 vuoden sisään kaikki olleet islamistien iskuja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sinä siis hyväksyt islamistijen terroroteot, kun eurooppalaisetkin tekevät.
Samanäkökanta kuin puolueveljelläsi Turusta, hän kertoi punikkien nakelleen lahtareiden ruumiita mereen Uittamolla ja ajatelleen lahtareiden tekevän samoin.
Ei mikääb väkivalta voi olla toista parempaa, vai voiko ?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #82

Mistä olet saanut noin sairaan käsityksen?

En hyväksy mitään väkivaltaa. Enkä sitä, että väkivalta leimataan jonkin ryhmän "yksinoikeudeksi".

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Voimia Jo Coxin perheelle. Hänellä oli kaksi alle kouluikäistä lasta.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Aivan kamala henkilökohtainen isku.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ihmetyttää, mistä tappaja sai aseen?
Englannissa on aseet kielletty.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Eiköhän noita sielläkin saa kun tietää mistä hankkia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jeps. Asepanna vei aseet kodeista ja toi ne kaduille Englannissa.
https://www.theguardian.com/uk/2008/aug/30/ukcrime1

Lähes kattavasta kieltolaista ja drakonisen ankarista rangaistuksista huolimatta aseongelmaa ei ole saatu juurittua pois.

Lisäksi saarivaltakuntaa riivaa erittäin vakava teräaseväkivalta.
http://www.bbc.com/news/uk-33547806

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #14

Ilmeisesti tekijän ase oli joko kotitekoinen tai vanha tussari. Mahdollisesti voi olla myös muokattu haulikko tai "garden rifle".

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Maailman pahuuttajat haluavat palata vanhaan, vaikka entinen maailma olisi kuinka huono. On aina helpompi kertoa että ihmisissä itsessään ole mitään vikaa ja vika on joissakin muissa. Aika kultaa muistot.

Maailman parantajat haluavat muuttaa maailmaa ja vaativat ihmisten muuttuvan. On helppoa turvautua vanhaan, kun ei tarvitse pelätä tulevaa. Maailman parantajat ovat rohkeita ja erilaisia, sen vuoksi heistä ei pidetä. Nyt kun maailma on sekaisin on helpompi turvautua pahuuttajiin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Hyvä termi tuo maailmanpahuuttajat. Täytyypä pistää talteen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mielenkiintoinen kommentti.

Vaan kun se ristiriita tulee siitä, että kuka on maailman pahuuttaja, kuka on maailman parantaja.

Ja siten ne erot että mikä on parempi maailma ja mikä huonompi.

Selväähän se, että se oma mielipide on meillä kaikilla se oikein.

Ehkä olen vain kyyninen. Opin jo nuorena arvostamaan Mika Waltaria ja hänen historiallisia kirjojaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mitenkään ottamatta kantaa tähän Britannian väkivallantekoon, puhe maailmanparantamisesta on liian löysää puhetta. Maailmanparantajat ovat viime vuosina parantaneet mm. Saksaa ja varsinkin Ruotsia, mutta kun katsotaan noiden maiden tilannetta, onko siellä maailma parantunut ja väkivalta vähentynyt ja ihmisten turvallisuus lisääntynyt?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itse asiassa taitaa olla, ainakin jos oikein muistan, niin väkivaltaan kuolleiden tai väkivaltaa kokeneiden määrä on laskenut Ruotsissakin (on laskenut myös Suomessa).

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Väärin muistit:

"År 2015 konstaterades 112 fall av dödligt våld i Sverige. Det är en ökning med 25 fall, jämfört med 2014."

Varmaankin Ruotsissa on tilastointitapa muuttunut, tai tuo valtava loikka (lähellä 30 prosenttia) on jotenkin muuten selitettävissä. Göteborgin alueella kasvua oli peräti 118 prosenttia.

https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/mord-oc...

Entäpä Suomi, joka on niin tavattoman väkivaltainen:

Vuonna 2014 Suomessa surmattiin kuolemansyytietojen mukaan 78 ihmistä. Määrä oli sama kuin edellisenä vuonna ja toiseksi pienin sitten vuoden 1895. (Vuonna 2012 surmattuja oli vieläkin vähemmän, 73.)

http://www.findikaattori.fi/fi/97

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Jokainen maailmanparantaja haluaa ratkaista onglmat lähtömaassa ja lopettaa sotimisen. On jo vuosi puhuttu miksei Syyrian konfliktiin ole puututtu. Sota Irakissa on kestänyt kauemmin kuin toinen maailmasota. Ei ole mikään ihme että kansanvaelluksia tulee. Eräs maailmanpahentaja puolueen poliittinenagenda on ollut leikata kehtysapurahoja, niitä kaivattaisiin kovasti kriisialueilla. Pienellä osalla maailman sotilas menoista maksettaisiin kaikille maailman lapsille koulutus.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kehitysavusta ei ole ollut mitään hyötyä, tai hyödyt ovat plus miinus nolla - kehitysapua on syydetty esim. Afrikkaan vuosikaudet, mutta siellä on valtava muuttopaine Eurooppaan, koska asiat eivät edelleenkään, mistään kehitysapumiljardeista huolimatta, tunnu heidän maissa kohenevan

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto Vastaus kommenttiin #40

Kannattaa käydä katsomassa YKn vuosituhat tavoitteet.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Onko tämä nyt sitä "poliittisten irtopisteiden keruuta", "haudoilla tanssimista" ?
Uhrista vielä höyry nousee ja täällä riekutaan aatteen voimalla. Saappaatkin on varmaan jo rasvattu...

Hävetkää jos osaatte.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Rajat Kiini ryhmässä on jo juhlittu

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ei kiinnosta pätkääkään. Tapahtui mitä tahaansa missä tahaansa niin aina jossain juhlitaan.
Nyt porukka juhlii Pohjois-Irlannissa 2-0 voittoa Ukrainasta...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #30

Joo, löysin.. Aika käsittämätöntä. Joku oli iloinnut, ja yksi tykkääjä tällä. Olihan siellä sentään joku valitellutkin asiaa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Aatteen voimalla tässä pitääkin "riekkua". Jo Coxin aatteen kun jakaa niin kunnioitamme muistoa parhaiten jatkamalla hänen työtään.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Eli te juhlitte kun saitte uuden marttyyrin...
Kyllä tämä maailma on sairas...

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #26

Ei tässä mitään juhlimista ole. Mutta meitä ei myöskään väkivallalla vaienneta tai lamauteta.

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #29

"Mutta meitä ei myöskään väkivallalla vaienneta tai lamauteta."

Ketkä "te", olitko sinä jotenkin tekemisissä tämän edesmenneen hyväntekijän kanssa, koska vaikuttaa että käytät vain hyväkseen hänen kuolemaansa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #35

SDP ja Labour ovat veljespuolueita ja kuulumme samaan eurooppalaiseen emopuolueeseen (PES), sekä kansainväliseen työväenpuolueiden kattojärjestöön (SI). Katson Jo Coxin aate- ja puoluetoverikseni. Jaan samat arvot ja tavoitteet hänen kanssaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #38
Ilkka Huotari

No eipä montaa minuuttia kestänyt, kun näitä alkoi tulla.

Missä on lähde sille, että ampuja olisi huutanut "Britain first!"?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Silminnäkijähavainnot kertovat näin.

Jotenkin minua ei yllätä, että "kriittiset" yrittävät taas todistella "ei me niitä oltu". Sitten jatketaan uhkailuviestien ja törkyblogien tehtailua kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Ilkka Huotari

"Silminnäkijähavainnot kertovat näin."

Missä näin kerrotaan? Täällä esim. ei sanota siitä mitään: http://www.bbc.com/news/uk-england-36550304

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #34

Useiden lähteiden mukaan kaksi henkilöä olisi kahakoinut keskenään ja sivullisia olisi sitten ajautunut tähän mukaan. Mistään äärinationalisesta syystä ei ole mainittu missään.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #37

Kaveri kuulunut oikein kovan luokan äärioikeistolaiseen järjestöön, ja pitkään: http://www.independent.co.uk/news/people/jo-cox-de...

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #61

Cox oli väärässä paikassa väärään aikaan ? Jos Cox ei olisi ollut MP niin tästä ei olisi tullut näin isoa juttua.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #63

Jos keskellä päivää omilla kotikonnuilla kadulla oleminen on "väärä paikka väärään aikaan" niin en halua elää sellaisessa maailmassa.

Risto Laine

En ota kantaa tähän surmaan mitenkään enkä osapuolten aatemaailmaan, mutta näyttäisi siltä että maailmanparantajat ovat tehneet tästä maailmasta vielä pahemman, se näkyy melko konkreettisesti euroopan tasolla.

Mikään muu ei selitä tätä, kuin epäonnistunut politiikka ja EU-aate.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Tämä isku nimittäin tuonee EU-jäsenyyden kannattajille rutkasti sympatiaääniä ja saattaa muuttaa koko vaalin..."

Niinpä, ja siksi tuo teko saattaa myös olla ns. false flag. Ainakin sen vaikutus voi olla sellaisen mukainen.

Vaikka uskon kuitenkin minäkin kyseessä olleen kajahtaneen tyypin vielä kajahtaneempi teko.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Ihanko oikeasti uskot, että joku tekisi jotain noin matalamielistä, olisi valmis poliittiseen murhaan pitääkseen britit EU:ssa?

No, ehkä se kertoo enemmän kirjoittajasta...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Lukisit edes kommentin ennen kuin vastaat siihen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sairasta ilakointia haudanpäällä Kinnuselta vaikka ei ole tietoa murhan syistä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onneksi ei voi nyt Soinia syyttää, kun Timo onkin EU:n ja Natonmyönteinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täälläkin tiedetään näemmä enemmän kuin asiaa tutkivat poliisit, nationalisti, äärioikeisto ja kaikkea muuta, mitä nyt sylki suuhun tuo.

Se on muuten hieno piirre, kun maailmassa jotain pahaa tapahtuu, niin tietyt poliitikot ovat heti blogeja rustaamassa,

Tästä vaan saa sen kuvan että taas "yksi meistä" on kuollut.

Sympatiaa voi tuntea, mutta täysin vieras tavallinen ihminen ainakin minulle, ei herätä yhtään sen enempää tunteita kuin jonkun muunkaan ventovieraan murha.

Mutta tottakai Demarien pitää tästäkin jotain saada itselle, saapahan taas MV-lehden tyyliin levitellä huhuja. No hupinsa kullakin.

Niitä lapsia ja aviomiestä minä suren, ei minua kiinnosta murhaajan motiivit eivätkä tarkoitusperät.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Viime marraskuussa anarkistit ja kommunistit uhkailivat Alexander Stubbia Helsingin yliopistolla:

http://tiedonantaja.fi/artikkelit/koulutuskusettaj...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuten toisaallakin mainitsin ns antiglobalisteja löytyy sekä oikalta että vasemmalta. Heille antiglobalismi on samaa kuin proputinismi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kinnunen pitää tapausta vihatekona, vaikka kyseessä on mitä ilmeisimmin mielenterveyden häiriöistä johtuva tradegia.

On kerrassaan typerää foliohattuilua liittää tapaus poliittisiin ambitioihin tai tulevaan Brexit-äänestykseen.

Kinnusenkin olisi viisaampaa malttaa odotella poliisin esiin tuloon tekijän motiiveista kuin tökeröllä tavalla heittää harhaisia olettamuksia asian tiimoin.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Tekijällä on pitkäaikainen linkki äärioikeistolaiseen ja rasistiseen järjestöön: http://www.independent.co.uk/news/people/jo-cox-de...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Täällä kovasti pohditaan joidenkin ihmisten pahuutta ja sen ilmenemismuotoja.

On kulunut ainoastaan runsas 70 vuotta toisesta maailmansodasta, jossa ihmiset tappoivat toisiaan usean vuoden ajan tauotta. Kyseessä eivät olleet yksittäistapaukset vaan aivan tavalliset ihmiset niin kuin me nyt täällä.

Ihmisiä tapettiin kaikkiaan 62 miljoonaa, joista sotilaita 25 miljoonaa ja siviilejä vielä enemmän eli 37 miljoonaa.

Saksalaisia sotilaita tapettiin yli viisi miljoonaa, brittejä yli puoli miljoonaa. Nämä esimerkkeinä meistä eurooppalaisista.

Useat ihmiset tappoivat ja taistelivat mielessään illuusio paremmasta maailmasta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

On aina ikävä tapahtuma, kun toinen jostain syystä tapetaan. En puolustele mitenkään ampujaa.

Mutta kannattaisikko Eetun hieman hillitä tätä asioiden oikomista ja jättää murhan tutkinta englantilaisille viranomaisille, joilla lienee paremmin saatavissa ensi käden tietoa kuin näitä valikoituja toisen käden käännösjuttuja.

Tässä esim. täysin toisenlainen tieto "Britain first" huudosta:

https://twitter.com/Jamin2g/status/743464352066453504

Ja ylen aamu-uutisten mukaan ampujana pidätetty on olllut vuosia mielenterveydellisessä avohoidossa.
http://yle.fi/uutiset/lahteet_brittikansanedustaja...

Kyse on tässä Brexitissä niin isosta asiasta, että mikä vain on mahdollista.

Mutta englantilaiset äänestävät omasta EU-erostaan, eivät suomalaisten. Eivätkä siihen suomalaiset voi vaikuttaa.

En voi mitään tunteelle, että Eetu tanssii nyt Jo Coxin haudalla.

Mutta jos sinusta tuntuu tämä kommentti asiattomalta, voit tehdä saman kuin Jussi Jalonen eli bannata minut ulos blogistasi aika tarkkaan sisllöltään samanlaisen kommenttini vuoksi.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Todella törkeä väite, että "tanssisin haudalla". Pidän tätä murhaa järkyttävänä ja törkeänä murhatyönä, se aiheuttaa minussa suurta surua. Kertoo paljon sinusta, että kuvittelet muiden käyttävän tragedioita poliittisina keppihevosina.

Jo Coxin murhaaja on äärioikeistolaisen sirpaleryhmän pitkäaikainen jäsen, mieleltään häiriintynyt tai ei: http://www.independent.co.uk/news/people/jo-cox-de...

Jos tämä rajat kiinni -rasistimölinä innoittaa mieleltään sairaita ihmisiä väkivaltaan, niin kyllä silloin kaikki rasistista sontaa levittelevät ovat yhtä lailla syyllisiä näihin tekoihin.

Reijo Jokela

"Jos tämä rajat kiinni -rasistimölinä innoittaa mieleltään sairaita ihmisiä väkivaltaan, niin kyllä silloin kaikki rasistista sontaa levittelevät ovat yhtä lailla syyllisiä näihin tekoihin".
Eikös tuon logiikan mukaan vasemmistolaiseen väkivaltaan syyllisiä ole kaikki vasemmistolaista huttua internetissä levittävät, jotka lietsovat vasemmistolaisia mieleltään sairaita vakivaltaisiin tekoihin?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Missä tätä vasemmistolaista väkivaltaa on tapahtunut? Ketkä ovat lietsoneet vasemmistolaista väkivaltaa? Eivät demarit ainakaan.

Reijo Jokela

Itsenäisyyspäivät, Hanhikivi, linja-autovarikko, toisten mielenosoitusten estämiyritykset väkivalloin jne.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #79

Itsenäisyyspäivinä ainakin parlamentaarinen vasemmisto on linnassa kättelemässä presidenttejä. Jos meni ohi, niin tuossa oli 30 vuotta siellä vasemmistolainen presidentti isännöimässä ja emännöimässä niitäkin kemuja. 2013 kirjoittelin Kiekkovierailusta mm. näin: http://eetukinnunen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1557...

Varmaan Hanhikiven mielenosoittajia provosoi se, että SDP äänesti eduskunnassa Fennovoiman puolesta, mutta siinä sama homma kuin natsienkin kanssa: emme aio muuttaa toimintaamme sen takia, että demokratiaan tyytymättömät kilipäät saattavat suuttua.

Linja-autovarikon polton tuomitsivat muuten niin keskeisimmät anarkistit kuin Li Anderssonkin. SDP:hen tämä ei mitenkään liity.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #80

Sinä siis myönnät vasemmistoon kuuluvan myös ei parlamenttarisia aineksia ainakin juhlien ulkopuolella.

Esko Kotilainen

Tässä kävi juuri niin kuin monessa muussakin tilanteessa kun työntyy kahden riitelevän väliin.Yleensä siinä tulee pattiin väliintulijallekin.Nyt vain sattui olemaan mielenterveyspotilas vapaalla jalalla ja asestautuneena.Turha asiaa on yrittää polittiseksi murhaksi vääntää,tuskin henkilö edes tunsi uhria.Eikä mitään huutoja,britania ensin,ole lausuttu.Näin on todettu.Eikös tämä Jo Cox kuulu juuri niihin jotka ajavat avohoitoa rankoillekin mielenterveyspotilaille.Sit tulee tälläisiä vahinkoja.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Juu, ei ole Springbok Club mikään äärioikeistoryhmä eikä National Alliance uusnatsijärjestö.

"Häiriintynyt yksilö" -tekosyyn taakse on niin helppo piiloutua. Jostain nekin innoituksensa saavat.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Niinkuin Orlandon ampuja ? Oliko häiriintynyt ja jos oli niin miksi hän olis sitten G4S vartija ?

Jos ei ollut häiriintynyt niin mikä oli sitten motiivi ?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #72

Mikään ei estä olemasta samaan aikaan häiriintynyt ja kannattamasta ääri-ideologiaa. Yleensä nämä kulkevat jopa käsi kädessä.

En ymmärrä miksi rinnastat nämä asiat? Oletatko, etten tuomitse Orlandon törkeää vihatekoa yhtä lailla, koska tekijä oli muslimi?

Reijo Jokela

"Häiriintynyt yksilö" -tekosyyn taakse on niin helppo piiloutua. Jostain nekin innoituksensa saavat".

En muuten muista vihervasemmistosta tulleen tuollaista kritiikkkiä, kun Oulun kirvesteurastajasomalin teot luokiteltiin häiriintyneen ihmisen teoiksi. Keverihan kannatti tunnettua väkivaltauskontoa ja kotoa löytyi uskonnon perusteos. Miksi silloin ei haitannut tuo "häiriintynyt yksilö" tekosyyyn taakse piiloutuminen. Jostakinhan tämä kirvesteurastajakin innostuksensa sai.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #73

Kyseinen "kirvesteurastaja" oli tekoaikaan päihteiden vaikutuksen alaisena, muistaakseni alkoholillakin oli osuutta asiaan. Ei ihan hartaan muslimin meininkiä.

Ja vaikka olisi ollutkin, niin 99,998 % muslimeista ei koskaan tee mitään pahaa kenellekään. Huonosti selittävä tekijä. Sen sijaan tuntuu, että joka toinen Soldiers of Odineista ja muista uusnatseista on tuomittu huume- ja väkivaltarikoksista, varkauksista, raiskauksista ja perheväkivallasta.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #75

Tunnut kyllä tietävän kaikki SOO partionjäsenet ... Media kyllä osaa laittaa jokaisen SOO jäsenet tikunnokkaan ja vaikka kahteen kertaan jos aiheet tuntuvat loppuvan.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #75

Eli 0.002% muslimeista siis tekee. Suomen väkiluun suhteutettuna tämä tarkoittaisi, että on noin hieman yli 100 kpl väkivaltarikollista koko maassa. Kuitenkin suomalaisten kohdalla luku on huomattavasti suurempi. Mistä luulet, että tämä muslimien vähäisempi taipumus rikoksiin johtuu? Etenkin kun tilastot puhuvat aivan toista?
0.002% Suomen muslimeista siis tekee toiselle pahaa. jos noita muslimeja on 50000, niin tämä tarkoittaisi, että heidän joukossaan on 10 pahantekijää.
Uskotko enää itsekkään mitä kirjoitat?

Sosiaalidemikraatit taisivat yhtenä olla vaatimassa Stubbin eroa kun viljeli keksittyjä prosenttilukuja edistääkseen agendaansa.
Sosiaalidemokraatit taitavat olla yhtenä vaatimassa MV_lehden kieltämistä disinformaation ja valheiden esittämisen takia.
Onko nyt niin, että myös vasemmistolainen valehtelu on vain niin paljon parempaa, kuten taitaa olla tuon väkivallan kanssa?

Esko Kotilainen Vastaus kommenttiin #75

Nyt tulee sellaista tekstiä että epäilen Eetu sinun olevan jonkin vaikutuksen alainen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Se tässä kaikessa ihmetyttääkin. Miksi vihatekojen kohteeksi joutuvat säännönmukaisesti ihmiset, jotka haluavat hyvää muille?"

Tuo voi johtua siitä, että "hyvä" ei ole mikään absoluuttinen universaali käsite, vaan riippuu enemmän tai vähemmän näkökulmasta. Mikä on yhdelle hyvää ei välttämättä ole sitä toiselle. Joskus jopa päinvastoin. Varsinkin politiikassa on hyvin tavallista, että joku päättävään asemaan päässyt uskoo itse vilpittömästi tekevänsä hyvää, ja kannattajansa uskovat myös, mutta lopputulos voi olla huono kaikille tai ainakin osalle väestöstä.

Jo Bernhard Clairvauxlainen sen tiesi: "Tie Helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset