Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Ne tekevät sen itse

Oikeistopopulistiset puolueet läpi Euroopan ovat julistaneet, kuinka maahanmuutosta seuraa islamisaatio ja "hyväuskoiset liberaalit hölmöt" sallivat naisen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sorron levitä Eurooppaan. Ihmisiltä viedään yksilönvapaudet ja media pakotetaan toistamaan eliitin salaliiton mukaista puppua.

No, vaikuttaa siltä ettemme tarvitse tuontituotteena apua näissä asioissa, sillä Unkari ja Puola näyttävät varoittavaa esimerkkiä siitä, miten kotoinen konservatiivioikeisto puolustaa naisia, vähemmistöjä ja demokraattisia vapauksia valtaan päästessään. Unkarissa oikeistopopulistinen hallitus on muuttanut virkakoneiston ja oikeuslaitoksen oman valtansa sementoimisen työkaluiksi. Tällaisia poliittisia virkanimityksiä maassa ei ole nähty sitten kommunistisen ajan. Valtiollinen mediakin on pakotettu toistamaan hallituksen virallisia mielipiteitä kuin Putinin Venäjällä.

Puolassa äärioikeisto on ollut vallassa lyhemmän aikaa, mutta sen vallankäyttö menee vielä syvemmälle. Uskonnollisiin perusarvoihin vedoten maa aikoo käytännössä kieltää abortin kokonaan, jopa raiskatuilta ja insestin kohteeksi joutuneilta naisilta ja tytöiltä. 1989 syntyneelle ihmiselle on käsittämätön ajatus, että Euroopassa lisättäisiin rajoituksia ihmisten yksilönvapauksille vedoten johonkin ideologiaan. Juuri silloinhan tapahtui murros, jossa yhden ideologian pakkosyöttöön kaikille ihmisille perustunut järjestelmä mureni.

Näitä puolueita eivät ole äänestäneet valtaan maahanmuuttajat. Vaikka kaikki Euroopan muslimit alkaisivat toimia yhtenäisesti kalifaatin luomiseksi, kuten salaliittoteoreetikot väittävät, he eivät kykenisi murskaamaan oikeusvaltiota, demokratiaa tai ihmisten sekulaareja vapauksia.

Sen sijaan pelottelulla ratsastavat puolueet, jotka väittävät puolustavansa "meidän" arvojamme, vapauttamme ja oikeuksiamme todellisuudessa ovat pienemmällä äänenpainolla vastustaneet näitä samoja oikeuksia. Suomen oikeistopopulistit ovat yhteen ääneen vastustaneet kaikkia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien laajennuksia, Timo Soini on julkisesti ilmaissut vastustavansa aborttia eikä ole puolueessaan yksin. Kyseisestä puolueesta on myös tullut toistuvasti lausuntoja, joiden mukaan median heistä esittämät kriittiset kommentit ovat ajojahtia, joka pitäisi kieltää.

Ne tekevät sen itse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän kokko1987 kuva
Jani Kokko

On tämä kyllä kummallista retoriikkaa oikeistopopulisteilta. Mihin tässä naisten oikeuksien rajoittamiseen islamisteja tarvitaan, kun nämä kristilliskansalliset tekevät sen itse: Soini varmaan hihkuu abortinvastustajana riemusta kun Puolassa kriminalisoidaan aborttia.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Kyllä - he tekevät sen ihan itse.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "1989 syntyneelle ihmiselle on käsittämätön ajatus, että Euroopassa lisättäisiin rajoituksia ihmisten yksilönvapauksille vedoten johonkin ideologiaan."

Tuo pätee milloin tahansa syntyneisiin. Yleensä se tilanne, mikä on vallinnut henkilön omassa nuoruudessa eli se, mikä hänelle on opetettu, tuntuu ainoalta oikealta. Valitettavasti tuo pätee myös yksilönvapauksien lisäämiseen, eli yhtä vastenmieliseltä kuin yksilönvapauksien rajoittaminen, tuntuu monille myös yksilönvapauksien lisääminen "vedoten johonkin ideologiaan".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, eihän täällä mitää jihadisteja tosiaan tarvita, oppejaan levittämään, sillä meillä on omat jihadistimme, populistinen äärioikeisto, joka ei tunne sympatiaa eurooppalaisiin arvoihin, vaan haluaa muuttaa Euroopan äärioikeiston pikku kalifaateiksi.

Hyvä että täällä sentään järkevä enemmistö vielä pääsee äneen, sitten kun kaliffaatit ottaa vallan, kuten entisissaä itäblokin maissa on jo käynyt, puheoikeus varmaan perutaan.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Syntyvyyden säännöstely on osa modernia ja toimivaa, suunnitelmallista yhteiskuntaa. Abortin salliminen tai sen kieltäminen on osa tätä työkalupalettia. Voidaanko näin historiallisestikin heikon syntyvyyden aikana todeta, että kenties abortin salliminen 40 vuotta sitten, yhteiskunnan väestörakenteen tasapainon kannalta, ei ollutkaan hyvä asia?

Monissa muissakin asioissa, usein kuitenkin vasta pakkotilanteissa, yksilön vapauksia on rajoitettu kansallisen edun vuoksi (alkoholilainsäädäntö, tupakointi kiellot, nopeusrajoitukset moottoriteillä, turvavyöpakko jne). Sitä varten Suomessa on, ainakin yritetty, pitää sosiaalinen turvaverkko mahdollisimman tiuha syisenä, että syntyvyys säilyisi, jotta yksilön, tässä tapauksessa naisen, vapaus valita olisi mahdollisimman laaja.

Abortin kieltävän väestöpolitiikan seurauksena yhteiskunnan kasvattamia lapsia saattaisi olla enemmän, mutta voi olla, että pidemmällä aikavälillä se olisi se pienempi paha.

Itse en kannata abortin kieltämistä, koska väestön liikakasvu on oikea ongelma maailmassa. Valitettavasti Suomen ja suomalaisten vaikutus siihen on hävivän pieni, samoin kuin esim. ilmastoasioissa on vähän sama problematiikka.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Puolassa halutaan suojella ihmiselämää sen alusta asti!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Puolassa halutaan suojella ihmiselämää sen alusta asti!"

Yksilönvapautta ei siis tunnusteta niin että ihmisellä itsellään olisi oikeus rajoittaa ja säännellä omaa lisäntymistään.

Tämä on vasta ensimmäinen yksilövapaus joka ihmiseltä halutaan ottaa pois.

Seuraavaksi tuleekin kyse siitä halutaanko ihmistä hallita loppuun, hautaan asti?
Tarkoitan sitä että halutaanko ihmiseltä riistää myös oma henkilökohtainen vapautensa lakata elämästä silloin kun elämä on enää vain tuskaa ja vaivaa, itselle, omaisille ja yhteiskunnalle.

Vierasmaalaisten elämällä ei sitten taida tässä äärioikeistolaisessa katsantokannassa mitään väliä ollakaan, rajat kiinni, ja rautaa ja rynkyt rajalle ja henki pois niiltä jotka tätä rajaa uhkaavat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Yksilön vapautta tulee rajoittaa, jos on ihmishenki vaarassa!

Taitaa muuten Vihavaisen Arton mopo vähän keulia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Taitaa muuten Vihavaisen Arton mopo vähän keulia?"

Sinulla on oikeus väittää tällaista, se on yksilönvapautta, aivan kuten keuliminenkin.

Muuten tuollaisia sanontoja kuten "mopo keulii", käytetään yleensä silloin kun ei oikein pystytä keksimään mitään järkevää vastaansanomista. Elikkä tämä argumentti kuuluu siihen "ad hominem" kastiin. :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #17

Minä en noille keuliville argumenteillesi keksi mitään vastausta, kun en ole oikeistolainen ollenkaan, enkä aio määrätä kenenkään elämästä. Elämää aion suojella, vaikka saisin minkälaista haukuntaa tahansa osakseni!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"enkä aio määrätä kenenkään elämästä."

Hyvä

"Elämää aion suojella, vaikka saisin minkälaista haukuntaa tahansa osakseni!"

Eipä siinä mitään, tämä on ristiriitoja herättävä asia ja ihmisellä on oikeus mielipiteisiinsä.

En minäkään oikeasti ole mitenkään abortin kannalla, enkä sitä suosittele, mutta ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja ihmisten tulee niissä tilanteissa voida vapaasti päättää omasta lisääntymisestään.

Ei se ole minun tai sinun omantunnonkysymys mitä muut ihmiset saa omalle elämälleen tehdä.

Sama juttu kuin uskonnon tai avioliiton suhteen. Se ei vaikuta mitenkään tällaisen agnostikko- heteron elämään miten muut uskovat ja miten oman sukupuolielämänsä järjestävät. Se ei uhkaa minua, eikä sen pitäisi uhata muitakaan heteroita tai agnoistikkoja, joten muiden elämään puuttuminen olisi heidän vapauksiinsa puuttumista ja niiden riistämistä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #23

Kysymys ei ole siitä, mihin kukin meistä uskoo tai miten haluaa elää, vaan oikeusvaltiosta ja sen olemuksesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Kysymys ei ole siitä, mihin kukin meistä uskoo tai miten haluaa elää, vaan oikeusvaltiosta ja sen olemuksesta."

Oikeusvaltio tarkoittaa mielestäni sellaista valtiota jossa ihmisillä on mahdollisimman paljon vapauksia itsensä suhteen, mutta rajoitetut vapaudet muiden ihmisten suhteen.

USkonnonvapaus ja seksuaalisen käyttäytymisen vapaus kuuluu tähän kategoriaan.

Abortti on kieltämättä rajatapaus, koska siinä on syntymättömän lapsen elämästä kysymys. Kun kuitenkin on selvää että valistuksesta ja ehkäisystä huolimatta vahinkoja tapahtuu, kun kyse on tunteista ja vieteistä joita ei pysy edes hallitsemaan, niin tämä on jätettävä asianomaisen omantunnon kysymykseski kussakin tapauksessa erikseen. Yhteiskunnan ei pitäisi puuttua tähän.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #32

Oikeusvaltiossa ihmiselämää suojellaan!

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi Vastaus kommenttiin #17

Arto siis pitää aborttia ehkäisykeinona. Eräänlaista populismia sekin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #56

"Arto siis pitää aborttia ehkäisykeinona. Eräänlaista populismia sekin."

Väärä väite joka pitää korjata.

Toki ehkäisystä pitää ennenkaikkea huolehtia, mutta aina sattuu erilaisia tapauksia ja erehdyksiä. Se touhu nyt vain on sellaista soheltamista että kaikenlaista voi sattua, eikä sitä ymmärtää tarvitse joa ei halua ole, mutta vahinkoja sattuu, kaikenlaisia.

En usko että kukaan sitä aborttia haluaa ja se on varmasti jo sinällään rangaistus abortin tehneelle, ei siinä tarvitse enää mkuiden ihmisten tuomiota, sääliä ja ymmärrystä varmaan tarvittaisiin enemmän.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Yksilönvapautta ei siis tunnusteta niin että ihmisellä itsellään olisi oikeus rajoittaa ja säännellä omaa lisäntymistään."

Etkö tiedä ehkäisystä.

Tiedätkö mikä on paras ja varmiin ehkäisy tapa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #18

Joo julmaa on tämä tämmöinen syntyvyyden säännöstely!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Tiedätkö mikä on paras ja varmiin ehkäisy tapa."

Aha, tällainen kysymys.

Nyt tuloo sarkasmia.

En tiedä mikä on paras tapa, mutta ainakin yksi hyvä tapa olisi pitää sukupuolet erillään toisistaan. Siis erilliset koulut, erilliset työpaikat, eri luukut virastoissa. eri kuntosalit, eri lääkärit. Siis aivan samoin kun nyt on erilliset vessat.

Kun sukupuolet voivat näin vapaasti olla toistensa kanssa tekemisissä, kuin nyt on tapana, niin aina välillä voi käydä niin että alkaa ilmenemään lisääntymistä mikä ei ole jomman kumman tai toisen osapuolen tahdon mukaista.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #22

Varma ja halpa ehkäisykeino on lasi vettä.

Ennen vai jälkeen.

Sen sijaan.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen Vastaus kommenttiin #28

Niin kiistaa varmaan siitä, mistä elämä alkaa?

Katollisten mukaan ihmisen hedelmöityksestä, protestantin mukaan ensinmäisestä henkäyksestä kätilön sylissä ja juutalaisen rabbin mukaan siitä, kun lapset muuttaa pois kotoa.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #43

Ehdottoman aborttioikeuden kannalta on yhdentekevää milloin kukakin katsoo elämän alkavan. Itse katson sen alkavan jossain hedelmöityksen paikkeilla.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #44

Joskus muinoin tulin siihen tulokseen, että ihmiselämä alkaa siitä kun sikiön solut alkavat erilaistua eli kun kyseessä ei ole enää pelkkä solumassa. Mutta tottakai tähänkin on helppo löytää vastaväitteitä jos haluaa.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen Vastaus kommenttiin #47

Muistaakseni lukion oppien mukaan ihmisen kehitys ensinmäisten viikkojen aikana vastaa mitä tahansa alkon kehitystä. Muistutamme alussa vaikkapa kanan alkion kehitystä. Nämä kuvat jäi muistiin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #51

Siitä alkiosta kuitenkin lähes 100% varmuudella tulee ihminen eikä kana.

Siksi ei varmaankaan kyse ole alkujaankaan siitä miltä jokin näyttää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #22

Siis aivan samoin kun nyt on erilliset vessat.

En ole kertaakaan lisääntynyt vessoissa. Homoseksuaalien kerrotaan harrastavan niitä, mutta hehän eivät tarvitse lisääntymisen ehkäisyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

"En ole kertaakaan lisääntynyt vessoissa."

Sitähän minä juuri sanoin ja tarkoitin.
On mahdotonta lisääntyä vessassa
jos sinne ei päästetä toisen sukupuolen edustajia.

Yhteisvessoissa sen sijaan voi lisääntyä, jos ei muuta paikkaa ole.
Homoillahan ei tätä lisääntymisongelmaa olekaan,
niin ei sitten ole sitä aborttiongelmaakaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ahtisaari sen kertoo mikä on Demarien vaihtoehto.

Oikeistopopulismi ei ole ratkaisu mihinkään, mutta ei myöskään AY-liikkeen tuominen hallitukseen. Täytyy surulla katsoa tätä nykytilannetta, kun hallitus on täysin vietävissä.

Jos äänestää Demareita, voi samalla suostua siihen, että AY-liike nimittää ministerit.

Hei, hei Suomi.

Ilkka Huotari

Tässä kirjoituksessa kritisoitiin poliittisia virkanimityksiä? Oletko siis sitä mieltä, että sellaisista pitäisi luopua kokonaan? Hyvä, jos olet, sillä olet nähtävästi oikeassa puolueessa asiaa korjaamassa:

"Eniten poliittisia virkanimityksiä on sosiaalidemokraateilla" https://fi.wikipedia.org/wiki/Poliittinen_virkanim...

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Pidän itse asiassa tasapuolisia ja kohtuullisia poliittisia virkanimityksiä hyvänä asiana, koska virkamiehilläkin on aina arvopohja ja se voi olla joko yleisessä tiedossa tai sitten ei. En kuitenkaan kannata sellaisia nimityksiä, jossa muut pätevyysvaatimukset sivuutetaan: poliittisen valtakirjan kantajan täytyy olla pätevä hoitamaan hommansa.

Lisäksi en pidä hyvänä että kaikki johtovirat ovat poliittisilla henkilöillä, ensisijainen hyöty poliittisista nimityksistä on, että kaikille poliittisille ryhmille saadaan virkamieskunnasta riittävää, oikea-aikaista ja luottamuksellista tietoa.

Ongelma Unkarin touhussa on se, että kaikki virat keskitetään yhden puolueen käsiin. Wikipedian tieto SDP:n mandaattipaikoista on selkeästi vanhentunutta: http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1475029193290?jako...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ongelma Unkarin touhussa on se, että kaikki virat keskitetään yhden puolueen käsiin. "

Kaikissa entisen itäblogin maissa näyttää nyt olevan jonkinlainen nostalgia ja kaipuu totalitarismiin.

Tootalitarismissa on varmasti sellaisia piirteitä jotka vaikuttavat rauhoittavasti kansalaiseen, voi ikäänkuin jättää kohtalonsa muiden päätettäväksi, ei tarvitse itse ajatella, eikä saa ajatella.

Tätä kaipuuta on tietenkin meissä suomalaisissakin, varsinkin perussuomalaisissa, jotka mieluusti jättävät ajattelun Timo Soinille ja aina hyväksyvät sen, tai ainakin ovat hiljaa vaikka Soinin kanssa eri mieltä olisivatkin.

Demareissa on nyt puhti päällä, paitsi gallupeissa niin muutenkin. Linjaukset alkavat olemaan sellaisia jämäkän oloisia, niinkuin pitää. Myös puheenjohtajan esitykset ja esiintymiset mediassa paranevat.

Ptesidentti Ahtisaaren arvostelu demareista oli tosin ihan paikallaan, mutta saman arvostelun olisi voinut esittää muistakin puolueista. Kaikilla puolueillahan on omat kytköksensä AY- väkeen ja kaikki ne siellä AY- puolella ajaa samaa turmiollista linjaa. Ei ole SDP:n yksinoikeus olla rikollinen tässä asiassa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #33

Jep. Puhtoisia emme ole me demarit sen enempää kuin muutkaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"Jep. Puhtoisia emme ole me demarit sen enempää kuin muutkaan."

Yllättävän hieno vastaus demaritiedottajalta. :)

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #39

Uskon vahvasti vanhaan sananlaskuun "rehellisyys maan perii".

Toki sitä uskoo omien pääsääntöisesti vilpittömään tekemiseen, mutta aina siinäkin on kehittämistä.

Sitten oma lukunsa on vielä se, että kaikki puolueet oppositiossa herkästi vetävät laukalle arvostelun ja "kyllä me tekisimme toisin" -uhon kanssa. Vastaavasti sitten hallituksessa usein nyhrätään lillukanvarsien kanssa tai tehdään huonoja kompromisseja. Eihän siitä pääse mihinkään ja turha sitä on liikaa selitellä kun ei musta muutu valkoiseksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Eihän siitä pääse mihinkään ja turha sitä on liikaa selitellä kun ei musta muutu valkoiseksi."

Näinhän minäkin sen olen aina ajatellut.
Mutta aina pitäisi vähän yrittää häiritä sitä systeemiä,
niin ettei se liiaksi lukitu paikoilleen.

Arvostella siis aina pitää, mutta jos on pulueen virallinen tuedottaja, niin ymmärrän että tilanne arvostelun suhteen on tietyllä tavalla jo lähtökohtaisesti ongelmallinen.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen

Eli poliittisesti korrektein ja pätevin valitaan, ei pätevin? Haluat siis jatkaa poliittisen korruption linjaa? Ei yllätä yhtään.

Miten et voi hyväksyä vain sitä, että pätevin valitaan, oli sitten mies tai nainen? Menee kait omat tulevaisuudenhaaveet syteen? Ei voi olla niin, että veljenpuolen tädin veli on paras, kun hänellä on oikea koulutus ja oikea puoluekirja, mutta hän ei kumminkaan ole paras.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #45

Aika harvoin on mitään objektiivista mittaria sille kuka on pätevin tai paras. Minusta myöskään puoluekirjallisten ei tarvitse olla puljua johtavassa asemassa, tärkeintä on se tiedonkulku, jolloin on tärkeää, että päätöksenteossa on virkamiehiä jotka tuntevat ja ymmärtävät keskeisiä sidosryhmiä.

Puoluepolitiikka on tässä vain yksi aspekti. Esimerkiksi erilaiset koulutusalat, eri-ikäiset ihmiset ja vaikkapa maan tai kaupungin eri osien alueellinen edustus ovat vähintään yhtä keskeisiä kysymyksiä.

Hyviä päätöksiä syntyy vain silloin kun niitä tekemässä on erilaisten näkökantojen edustajia.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen Vastaus kommenttiin #46

"Hyviä päätöksiä syntyy vain silloin kun niitä tekemässä on erilaisten näkökantojen edustajia."

Hyvä argumentti, mutta jos nuo "päätöksiä tekevät" ovat valittu poliittisin perustein, niin miten luulet päätösten perusteluiden olevan poliittisisti korrekteja eli ei muita syrjiviä? Tämä on Suomen tauti ja toivoisin siitä pois. Älä omaksu tätä.

Monia poliittisia ja itseasiassa huonoja johtajavalintoja on nähty. Näin ei saisi jatkaa. Oma puolueesi siitä hyvä esimerkki. Kaikki vallassaolevat puolueet tekevät tätä.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Luojan kiitos suomessa abortilla politiikan teko on ainakin vielä poliittinen itsemurha. Kun nyt USAn presidenttin vaalien alla seuraan politiikkaa sielä, ei voi olla kuin tyytyväinen siihen kuinka täällä suhtaudutaan aborttiin. Emme puhu viikoista milloin raskauden saa keskeyttää mistäkin syystä tai kuinka leveä käytävä pitää olla klinikalla että saa syödä pillerin. Suomen aborttilainsäädäntö on pysynyt lähes muuttumattomana yli 40 vuotta ja silti sitä voi pitää liberaalina. Kolmas sukupolvi äitejä saavat nauttia samasta mahdollisuudesta hakea raskaudenkeskeytystä.

Risto Laine

"Vaikka kaikki Euroopan muslimit alkaisivat toimia yhtenäisesti kalifaatin luomiseksi, kuten salaliittoteoreetikot väittävät, he eivät kykenisi murskaamaan oikeusvaltiota, demokratiaa tai ihmisten sekulaareja vapauksia."

Libanon on 30-40 luvulta erittäin hyvä esimerkki, miten monikulttuurisuutta, suvaitsevaisuutta ja moninaisuutta rakastava yhteiskunta menetti sekulaarit vapautensa. Libanon oli tätä ennen enemmistöltään kristty maa.

Käyttäjän HenriMantysaari kuva
Henri Mäntysaari

Joo, siis totta kai jos maassa on jo valmiiksi runsaasti konservatiivisia arvoja edustavia henkilöitä niin tietysti silloin voidaan ja kannattaakin ottaa vastaan tuhatmäärin lisää vastaavanlaisia mielipiteitä edustavia. Mikä voisi mennä pieleen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset