Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Tapaus "Lelusalakuljettaja"

Helsingin SDP nosti näyttävästi esille Ylen ja Mtv3:n "Aleppon lelusalakuljettajana" sankariksi nostaman suomensyyrialaisen Rami Adhamin liittymisen puolueeseen. Paikalle oli tuotu jopa entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ottamaan vastaan uutta tulijaa. Sen jälkeen nousi myrsky. Kerrataanpa sen vaiheet.

Asia ei ehtinyt vanheta montakaan päivää, kun Adhamin taustasta alkoi nousta esiin epämääräisiä seikkoja: poseeraamista syyrialaisten radikaali-islamistisaarnaajien kanssa ja illalliskuvia ääriryhmien taistelijoiden kanssa. Nämä asiat olisivat voineet kuitenkin ratketa vielä viattomalla tavalla: usein humanitaarista apua välittävät ja kriisialueilla toimivat joutuvat murtamaan leipäänsä sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa normaaleissa olosuhtiessa sivistyneet ihmiset eivät asioisi lainkaan.

Kiistämättömällä tavalla ase kuitenkin savusi, kun Adhamin sosiaalisen median kirjoittelu nousi esiin: erityisesti shiiamuslimeihin kohdistetut vihakirjoitukset olivat sellaisia, ettei niitä voinut järkevästi selittää humanitäärisen auttajan tuotoksiksi. Osansa saivat myös kurdit ja muut "vääräuskoiset". Näitä nostoja tekivät erityisesti Lähi-itään liittyvässä kansalaisaktivismissa profiloitunut kosmologi Syksy Räsänen ja SDP:ssä toimiva kurdiaktiivi Anter Yasa.

Tiedot Adhamin islamistikytköksistä ja rasistisesta kirjoittelusta olivat olleet Suomi-Syyria -ryhmissä ja muissa aktivistiverkostoissa tiedossa, mutta vasta SDP:hen liittymisen jälkeen asia lähti leviämään kuplan ulkopuolelle ja johti aina Helsingin Sanomien palstoille saakka. SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen ilmoitti tässä vaiheessa, että asia selvitetään pohjamutia myöten heti alkuviikosta.

Nyt maanantaina Rami Adham päätti puoluesihteerin kanssa käymänsä keskustelun jälkeen vetäytyä sosialidemokraattisen puolueen jäsenyydestä. Hän on johdonmukaisesti kiistänyt olevansa islamisti tai toimivansa yhteistyössä jihadistien kanssa. Yhteistyön FSA:n (Vapaan Syyrian armeija) ja Islamic Frontin kanssa hän on kuitenkin myöntänyt. Näissä kapinallisten liittojärjestöissä on sekä sekulaareja että radikaaliuden asteeltaan vaihtelevia, sunnalaisia islamistisia aseryhmiä, eli se ei sinänsä sulje islamistiyhteistyötä ulos.

Mitä tästä on opittava?

Puolueeni, SDP on ollut sinisilmäinen sen suhteen, mitä tulee kriisialueilta ja kolmannesta maailmasta tuleviin henkilöihin jotka aktivoituvat poliittisesti Suomessa. On ymmärrettävä, että poliittisten mielipiteiden keskiarvo ja määrittely muualla maailmassa on hyvin erilaista kuin meillä. On myös ymmärrettävä, että ihmiset jotka ovat henkilökohtaisesti kytköksissä erilaisiin käynnissä oleviin sotkuisiin konflikteihin harvemmin kykenevät suhtautumaan kiihkottomasti niiden eri osapuoliin. Oman viiteryhmän touhuja saatetaan ymmärtää pitkällekin ja toisaalta muita sitten vihata aiheettoman paljon tai leimata kokonaisia ihmisryhmiä esim. jonkin aseryhmän tai armeijan tekemien hirmutekojen vuoksi.

Islamististen ääriryhmittymien voimakkuus Syyriassa ja muualla muslimimaailmassa ei ole noussut tyhjästä. Kannatus uskonnollisten periaatteiden mukaan rakennetuille valtioille, joissa sovelletaan tiukkoja uskonnollisia normeja ja jossa eriuskoisille tai eri suuntauksen Islamia toteuttaville muslimeille on tarjolla enintään toisen luokan kansalaisen asema on selkeästi korkeammalla tasolla kuin sekulaareissa länsimaissa. Se ei ole universaali normi, eikä ikuinen totuus, koska poliittisen islamin kannatus on voimistunut sekulaarien ja aiemmin hyvinkin maallistuneiden arabivaltioiden heikentyessä.

Suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä ei saa olla sijaa rasismille, uskonnolliselle ahdasmielisyydelle tai vihapuheille. Tämä pätee aivan yhtä lailla syyrialaisiin, kurdeihin, sunneihin ja shiioihin, kuin vaikka kristittyihinkin. SDP ei saa toteuttaa tässä asiassa kaksoisstandardia ja siinä vaiheessa, kun ihmisiä aletaan tuoda mediassa esiin jäseninämme ja ehdokkainamme luottamustehtäviin pitää olla varmoja, että he ovat sitoutuneet puolueemme jakamattoman ihmisarvon periaatteeseen ja kunnioittavat kanssaihmisiään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Erinomainen teksti. Kaikkien puolueiden on syytä pitää tämä mielessä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eetu Kinnunen pitää varmaankin uusdemarin HUHUN kertomusta uskottavana, kun hän kertoo tulleensa suoralla lennolla Nairobista Vienaan.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Rami Adhamin on ilmoittanut eronneensa SDP:stä. Siltä osin asia on selvä. Spekuloida voidaan vain sillä, että Rami Adhamin jäsenyyden hyväksymisessä olisi pitänyt olla tarkempi. Se on jo oma asiansa, mihin puolueeseen Adham nyt hakeutuu, vai hakeutuuko mihinkään. Siitäkään ei ole tietoa, aikooko hän jatkaa Suomessa oleskelua vai onko palaamassa entiseen kotimaahansa. Minun tietoni eivät riitä sen arviointiin, pitäisikö hänet palauuttaa vai ei lähtömaahansa, josta hän muutti Suomeen.

Jarmo Hussi

Jäsenyyden hyväksymisessä vai ylipäätään jäseneksi pyytämisessä?
Yle kertoo seuraavaa: Rami Adhamia pyydettiin SDP:hen – ura politiikassa kesti alle kuukauden http://yle.fi/uutiset/3-9235499
Onko kyseessä nyt demarien oma ajopuuteoria jossa Adham vain ajautui jäseneksi?

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

"Osansa saivat myös kurdit ja muut "vääräuskoiset". Näitä nostoja tekivät erityisesti Lähi-itään liittyvässä kansalaisaktivismissa profiloitunut kosmologi Syksy Räsänen ja SDP:ssä toimiva kurdiaktiivi Anter Yasa."

Mikäli Rami Adhamin vihapuheet olisivat kohdistuneet juutalaisiin niin tuskinpa antisemiitti Syksy Räsänen olisi asiaan millään lailla puuttunut.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Joo, tämä yhteys on tosiaan aika jännä, kun Räsänen on ollut hyvinkin aktiivinen Palestiina-solidaarisuuspiireissä ja palestiinalaisjärjestöistä huomattava osa on hyvinkin rasistisia ja usein myös islamistisia/jihadistisia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tuo Pew:n tutkimus on tuotu esiin lukemattomia kertoja ns. maahanmuuttokriittisten toimesta. Koska on selvää, etteivät ihmiset muuta ajatteluaan ja tapojaan, kun astuvat jonkun valtion rajan yli, niin ei ole ihme, että kaikissa länsimaissa, joihin on muuttanut suuri määrä muslimimaahanmuuttajia, on sopeutuminen länsimaisiin arvoihin ollut suurelta osin surkeaa, mikä on johtanut sosiaalisiin- ja taloudellisiin ongelmiin. Tätä eivät demarit ole koskaan suostuneet myöntämään, vaan kaksikymmentä vuotta on puhuttu kotouttamisesta ja kuinka se maagisesti Suomessa onnistuu, vaikka missään muualla siinä ei ole onnistuttu.

Hatunnosto siitä, että vihdoin demareissakin joku uskaltaa tuoda tämän asian esiin.

Ps. On typerää, että tämä pitää erikseen mainita, mutta tahallaan väärinymmärtäjien takia mainittakoon, että yksittäiset muslimimaahanmuuttajat voivat sopeutua hyvin ja tuoda hyvinvointia vastaanottavaan yhteiskuntaan, mutta kun tarkkaillaan asiaa isossa kuvassa, niin suuren määrän kohdalla vaikutukset ovat kaikkialla olleet negatiivisia vastaanottavalle yhteiskunnalle.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Asenteissa on myös nähtävissä huomattava muutos (joka myös näkyy esim. 1970-luvulla muslimimaista otetuista valokuvista verrattuna nykypäivään): maissa oli huomattavasti laajempi ja maallistuneempi keskiluokka niin kauan kun arabivaltiot olivat vahvoja. Taloudellisen kehityksen pysähtyminen ja yhteiskunnan tarjoamien palveluiden mureneminen on kääntänyt väestöä yhä enemmän uskonnollisiin oppositioliikkeisiin ja suku/heimoyhteisöihin jotka menettivät 1950-1980 -luvuilla merkitystään.

Ongelma on siis aito, mutta ei ole mitään "ikuista muslimia" tai "ikuista arabia", jonka asenteet eivät voisi koskaan muuttua esim. kotouttamisen seurauksena. Vaikeaa se tosin on, etenkin jos samasta kulttuuritaustasta tulee paljon ihmisiä joiden lähtökohtainen koulutustaso on heikko ja jotka ghettoutuvat omiin yhteisöihinsä virallisen yhteiskunnan liepeille.

Demareissa on varsin runsaastikin niitä, jotka eivät pidä nykymuotoista maahanmuuttoa kestävänä tapana auttaa hädänalaisia ihmisiä ja tietävät sen aiheuttavan ongelmia. He eivät kuitenkaan halua puhua asiasta toisaalta koska pelkäävät leimaantuvansa rasisteiksi ja toisaalta koska oikeat rasistit hyvin mielellään käyttävät tällaisia puheita ihmisvihansa legitimoimiseen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Osaatko mainita yhtään länsimaata, jossa kotouttamisessa olisi onnistuttu?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #8

Laajamittaisena ilmiönä? En. Joidenkin ryhmien ja monien yksilöiden osalta on onnistuttu hyvin. Eli kotouttamisella voidaan vaikuttaa, mutta voidaanko vaikuttaa kaikkiin ja tarpeeksi, niin se on eri asia sitten. Lisäksi pitää katsoa resursseja ja tulijan taustaa: joidenkin kohdalla riittää hyvin vähä, toisten kohdalla mikään resurssimäärä ei riitä, tai ainakin hintalappu muodostuu sellaiseksi ettei siihen ole missään isossa mittakaavassa koskaan varaa.

Mitä sitten tulee siihen uskaltaako toimia arvopohjansa mukaan, niin uskaltaa, mutta ei välttämättä sanoa ääneen. SDP:ssä on paljon ihmisiä, jotka ovat käytännössä kannattaneet useissa tilanteissa maahanmuuton rajaamista ja esimerkiksi hallituksen viime syksynä aloittamat toimet maahanmuuttopolitiikan selkeyttämiseksi ja jämäköittämiseksi saivat puoluejohdoltakin kannatusta.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #16

Eikös siellä SDP:ssä ole puoluekuri kuten melko monessa muussakin puolueessa. Nappia on painettava kuten sanotaan tai vessahädän on osuttava sopivaan kohtaan jos ei voi arvojensa vastaisesti äänestää.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #18

Hallituksessa ollessa eduskuntaryhmällä on ryhmäkuri koskien hallituksen esityksiä. Kuten kaikissa puolueissa. Koalitiohallituksen toiminnan ehto on se, että kompromisseista pidetään kiinni ja silloin koksut äänestää vaikka vassareiden kantojen puolesta ja vassarit kokoomuksen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #16

Kun kysyttiin länsimaita, niin onhan niitä joissa kotoutuminen on onnistunut. Muutama esimerkki. Suomesta on muuttanut ulkomaille n. 1,5 miljoonaa henkeä. Kyllä he ovat käsittääkseni kotoutuneet oikein hyvin. Mainittakoon vaikka Amerikka, siellä suomalaisia ystävystyi mm. intiaanien kanssa. Entä Ruotsi? Sinne on muuttanut sotin jälkeen yli 400tuhatta suomalaista. Ei heistä ole ollut Ruotsille muuta kuin hyötyä.
On aivan surkeata, että demariaktivistitkin hyppäävät persujen virttä veisaajien kuoroon. Viikon demareissa viipyneen ulkomaalaisen miehen nostaminen tikun nokkaan on selvää liioittelua. Onko mies syyllistynyt rikolliseen toimintaan? Tietojen mukaan ei ole. En edes väitä, että jos maamme kansalainen keskustelee vaikkapa ns. vääräuskoisen kanssa se on yhtymistä vaikkapa terrorismiin.
Miten suhtaudumme niihin henkilöihin, joita on tuomittu vaikka raiskauksesta? Kun on tuomionsa kärsinyt, niin minusta tuostakaan ei voi kahta kertaa rangaista. Oli ko. henkilö minkä maalainen taustaltaan. Poliittinen suutautuminen on myös yhden tekevää. Oikeus päättää siitä miten tuomitaan. Onneksi emme meillä ei ole mitään laillisia kansantribuuneita tai julkisia kivitystapahtumia.
Suomi on oikeusvaltio ja toivottavasti sellaisena pysyy.
Muistuta, että suomalaisia on osallistunut neuvotteluihin ja sovitteluun eri sotien lopettamiseksi. Ovatko Ahtisaari ja Rehn sotkeutuneet sotiin väärämielisesti?
En tunne nyt puun ja kuoren väliin joutunutta miestä. Mutta mitä suomalaista lakia hän on rikkonut? Eräs persuktivisti väitti hänen syyllistyneen mm. aseiden salakuljetukseen. Mutta minne niitä on mukamas kuljetettu ja mistä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #20

Puhuttiin muslimien humanitaarisesta maahanmuutosta länsimaihin ja sinä otat esimerkiksi suomalaisten työperäisen maahanmuuton Yhdysvaltoihin ja Ruotsiin. Etkö oikeasti ymmärrä mitä eroa näillä asioilla on? Juuri kaltaistesi takia tehdään typeriä päätöksiä tunteella, kun ei joko ymmärretä faktoja tai sitten niistä ei välitetä, koska ne ovat ristiriidassa oman ideologian kanssa.

Tutustu tuohon Eetun jakamaan Pew Research Centerin tutkimukseen. Ehkä sinäkin sitten ymmärrät mistä tässä puhuttiin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #24

Näköjään sinulle tuottaa vaikeuksia ymmärtää, että syntymämaastaan pois muuttaneet ihmiset pyrkivät saamaan parempaa elämää. Se, että he pakenevat pistimiä tai että he ylipäätänsä haluavat saada koko perheensä turvaan, niin mikä ero näissä sitten on?
Saada työtä, toimeentuloa, lämmintä ruokaa ja kattoa päänsä päälle ei ole ihmiskunnan historiassa mitään uutta.
Mitä ideologista on tässä asiassa? Mikä ideologia on saanut joukkomittaisesti ihmisiä muuttamaan maasta toiseen?

Sen ideologian nimi on paremman elämän hakeminen! Tätä on se on ollut kautta ihmiskunnan historian.
Emme me suomalaiset tästä valtavirrasta poikkea mitenkään. Vai onko meillä suomalaisilla joku muista kotimaastaan pois muuttaneisiin verrattuna joku erityinen geeni?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Ymmärrän oikein hyvin, että ihmiset haluavat itselleen ja perheelleen paremman elämän. Se on aivan luonnollista. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen kanssa, että tilastollisesti muslimit kotiutunut länsimaihin todella huonosti ja se tulee ottaa huomioon harjoitetussa maahanmuuttopolitiikassa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #30

Tiedät, että osa muslimeista kotiutuvat länsimaihin huonosti. Mutta mistä tuo johtuu? Kun tiedät noin paljon tästä asiasta, niin kuinka paljon on näitä huonosti kotiutuneita Suomessa prosentuaalisesti ja lukumäärällisesti? Sanoisin itse, että liiankin kanssa, mutta miksi?

Miten paljon meillä on natiiveja suomalaisia nuoria, jotka eivät löydä paikkaansa yhteiskunnasta? Ei ole koulutusta tai työtä. Meillä on tänä päivänä lisääntyvä ongelmanuorten kasautuma.

Pahaa pelkään, että tähän joukkoon saattaa solahtaa myös maahanmuuttajien jälkeläisiä. Jopa toisesta tai kolmannesta sukupolvesta.
Näin on käynyt monissa maissa.

Varmin tapa jolla takaamme, että näin käy meilläkin on jatkuva nälviminen ihon väristä, mutakuonottelu ja tätä rataa. Avoin halveksunta ja painukaa helvettiin tapainen kielenkäyttö. Kouluttamattomaksi jättäminen on vaarallista! Työttömyys ja osattomuus on
varma takuu ikäviin seuraamuksiin.

Avoimelle rasistisella toiminnalla saadaan taatusti rakennettua eräänlaista aikapommi yhteiskuntaamme. Rasistisella suhtautumisesta on vain huonoja seurauksia.

Tavalliset koulutusta ja työtä vaille jääneet nuoret saadaan helposti omaan pahaan oloonsa menetettyyn sukupolveen! Tämä koskee kaiken värisiä nuoria.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #48

Eli kantaväestön rasismiko on syynä siihen, etteivät muslimit ole kotoutuneet suuressa määrin mihinkään länsimaahan? Miksi sitten itä-aasialaiset ovat kotoutuneet erittäin hyvin länsimaihin? Lue nyt tuo Pew:n tutkimus. Sieltä löydät vastauksen, asenteet tulijoiden keskuudessa eroavat liiaksi länsimaisen liberalismin kanssa, eikä tätä ristiriitaa ole saatu sovitettua missään. Rasismilla ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Kulttuurilliset erot ovat vain liian suuret.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #49

En ole väittänyt kaikkien suomalaisten oleva rasisteja. Osa on. Tästä esimerkkeinä Odinin sotilaat, Suomen vastarintaliike, Rajat kiinni ja linja-automatkoilla rellestävät pitkin Suomea varsinaisten valopäiden porukka. Niin ja onhan näitä sankareita saatu yhteiseen valokuvaan jopa murhamiehen patsaalle eräälle hautausmaalle.
On aivan turha luulla, etteikö maassamme oli aivan puhtaaksi viljeltyä rasismia. Tätä kasvualustaa ruokitaan jopa eduskunnan puhujapöntöstä.

Miten olet ajatellut karsivasi maassamme ilmenevät kulttuurilliset erilaisuuden? Mitä haluat tehdä juutalaisille, entä tataareille, venäläisetkö ovat ongelmallisia vai virolaiset. Mitä teemme kiinalaisille? Entä mustaihoisille jenkkiläisille korispelaajille. Ovatko somalit, kenialaiset ja romanit sinulle ongelma?

Ilmeisesti rajoille pitää saada maahanmuuttotutkinto. Vain ne jotka osaavat tanssia polkkaa ja soittavat kanteleella itkuvirsiä osaten
Kalevalan etu- ja takaperin ulkoa ovat ilmeisesti kunnon ihmisiä.

Mutta sano vain reilusti, että ihonväri on se joka ratkaisee. Sinulla on lapsi sylissä. Onnittelut. Kysyn kuitenkin, voisitko pitää ulkomaalaista lasta sylissäsi?
Vaikka muslimien jälkeläistä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #54

Millään tuolla ei ole mitään tekemistä Eetun laittaman linkin kanssa. Jos et olisi tuollainen fanaatikko, niin lukisit sen ja saattaisit ymmärtää miksi muslimien on vaikeata sopeutua länsimaihin.

Sinulle ihonväri saattaa merkitä paljonkin, minulle sillä ei ole mitään väliä. Oikeasti tuollaiseen ennakkoluuloiseen paskaan ei pitäisi alentua edes vastaamaan, mutta menköön tämän kerran.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #58

Sinulla on hienostunut tapa kommentoida kirjoitustani. Siitä kiitos!
Minulle ei merkitse edes sinun kuin kenenkään muunkaan ihonväri yhtään mitään.Ystäviäni on Persianlahden maissa, Afrikassa sekä etelä- ja pohjois-Amerikassa. Moskeijassa olen käynyt ja samoin monen muun kirkkokunnan tiloissa. En ole siitä saanut vammaa "sielulleni". En kuulu mihinkään uskonnolliseen yhdistykseen. Olen siis ns. jumalaton ateisti.
Mutta fanaatikoksi minun kutsuminen on huonoa huumoria. Suvaitsevaistoon kuuluvana annan sinulle anteeksi. En siis loukkaannu, vaan suhtaudun sinuun ymmärtäväisesti.

Sinä väität, että muslimien on vaikea sopeutua länsimaiseen yhteiskuntaan. Varmasti on niitäkin joilla on tämän tyyppisiä ongelmia. Mutta miten voimme niille länsimaalaisille jotka eivät sopeudu länsimaalaiseenkaan yhteiskuntaan? Maassamme on vankiloissa 29.6.2016 tilaston mukaan 3068 ihmistä.

Ulkomailta kotoisin (61 eri kansallisuutta) olevien prosentuaalinen osuus on 16 %. Määrä ja suhteellinen osuus on tuossa ryhmässä noussut. Tilastosta ei selvinnyt eri kansallisuuksien suhteellista osuutta.
Mainittakoon, että vankien kokonaismäärä on laskenut. Päivittäinen keskimääräinen oli vuonna 2005 3888 vankia.

Mikä varmentaa sopeutumattomuuden suomalaiseen ja yleensä länsimaalaiseen yhteiskuntaan? Yhtenä tekijänä on kaikenlainen syrjintä ja pilkka. Onko tätä vaikea ymmärtää?
Sinulla on, sanottakoon se vielä kerran hienostunut tapa todeta eri mieltä kanssasi olevien kirjoitusten ja kirjoittajien olevan paskaa. En tuosta loukkaantu. Kukin tulee esiin haluamallaan tavalla ja tasolla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #63

Kun joku väittää, minun olevan rasisti ja minun muodostavan kantani asioihin ihonvärin tai jonkun muun ominaisuuden pohjalta, niin sanon suoraan, että se on paskaa.

Itse syyllistyt ennakkoluuloihin ja yrität työntää minua johonkin natsilokeroon, vain koska vetoan tutkimuksiin muslimien sopeutumisesta länsimaihin. Minä en väitä mitään. Tutkimukset ja tilastot osoittavat, että muslimit ovat sopeutuneet huonosti länsimaihin. Jos et ole samaa mieltä, niin voit varmasti kertoa yhden länsimaan, johon suuri määrä muslimeita on sopeutunut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #27

Itäsaksalaisilla oli niinvahva muuttogeeni Länsisaksaan, että muuri piti rakentaa sitä estämään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

"Sen ideologian nimi on paremman elämän hakeminen!"

Miksi he sitten tänne tullessaan väittävät olevansa hakemassa poliittista turvapaikkaa?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #66

Mikä ero on turvapaikan tai paremman elämän hakemisessa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #76

Jos et ymmärrä noiden asioiden eroa, niin en yhtään ihmettele miksi kommenttisi ovat niin irti asiayhteydestä. Keskustelua kanssasi taitaa olla mahdotonta jatkaa, jos noinkin yksinkertaiset asiat menevät sinulla sekaisin. Varmaan liittyy jollain tapaa ideologiseen fanaattisuuteen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #20

Kaikki kotoutuvat lopulliesti hautausmaassa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #34

Ei tällaisia kommentteja, kiitos.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #37

Miksi ei, sillä tämähän on tosiasia meidän kaikkien suhteen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #20

"Entä Ruotsi? Sinne on muuttanut sotin jälkeen yli 400tuhatta suomalaista. Ei heistä ole ollut Ruotsille muuta kuin hyötyä"

Juu, pelkkää hyöytyä oli heistä. Senhan takia Ruotsissa sanotaankin "en Finne igen".

Lisäys:

Suomalaisten massamuutto Ruotsiin on tosiaan aika hyvä vertauskohta. Jo muutaman hassun vuosikymmenen myötä voi joku sanoa ettei muuttajista ollut kohdemaalle kuin hyötyä, mutta tosiasia on että silloin Ruotsi oli kauhuissaan riehuvien ja rötöstelevien suomalaismatujen kanssa jotka työllistyivät kehnosti. Heistäkin suurin osa oli silti ihan siivosti. En Finne igen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #39

Ei tuo suomalaisten massamainen muutto Ruotsiin 60-70-luvulla kelpaa vertailukohdaksi, koska ongelmista huolimatta, kuten itsekin sanoit, he ovat nyt kotoutuneet. Sen sijaan mikään länsimaa ei ole kyennyt kotouttamaan suurta joukkoa muslimeita. Tai anna ihmeessä esimerkki, jos sellaisen tiedät.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #52

Kerro itse ihmeessä, miksi kuvittelet kotoutumisen olevan mahdollista välittömästi, eikä vuosikymmenien kuluessa kuten Ruotsiin kotoutuneet Suomalaiset. Miten voin löytää esimerkin, jota arvioin tulevaisuudeksi?

Vertailukohtani oli lähinnä siinä, miten kantaväestö tulijoihin suhtautuu. Sen samanlaisuudesta uskallan toivoa saman sopeutumisen lopulta käyvän nytkin tuleville. Mutta se on mahdollista vain jos mekin osaamme suhtautua tulijoihin oikealla tavalla. Länsimaissa ei ehkä sellaista ymmärrystä ja kykyä löydy, eikä se johdu pelkästään tulijoista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #55

Kyllä kai kaikki toivovat, että sopeutuminen muslimienkin kohdalla onnistuisi tulevaisuudessa. Maahanmuuttopolitiikkaa ei kuitenkaan voi rakentaa toiveiden varaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #59

Ei sen enempää kuin sitä voisi rakentaa sen oletuksen varaan, että eivät koskaan tule sopeutumaan. Suurin osa sopeutuu ihan hyvin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #71

No kun tilastojen ja tutkimusten mukaan ei sopeudu. Jos sinulla on muuta tietoa, niin kerro ihmeessä, muuten voit lopettaa mutu-jankkaamisen. Yli vuosi sitten väitit samaa asiaa ja vaadit linkkiä tutkimukseen, jonka mukaan muslimit länsimaissa eivät jaa länsimaisia arvoja. Silloin laitoin linkin tuohon Pew:n tutkimukseen. Väitit, että olet nähnyt tutkimuksen, joka sanoo päinvastaista, mutta et siihen koskaan laittanut linkkiä. Ole siis hyvä ja esitä jotain faktoja tai lopeta trollaaminen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #39

Ruotsalaiset taas eivät olleet siivosti metsäsuomalaisia kaskenpolttajia kohtaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #39

Hannun rinnastus enemmän kuin ontuu. Ensinnäkin, nettomuutto Suomesta Ruotsiin oli suunnilleen 240 000. Muuttaneiden määrä toki oli tuplasti tuon suuruinen, mutta paluumuutto toi puolet muuttaneista takaisin. Toiseksi, muutto oli jokseenin puhtaasti työperäistä muuttoa, suomalaisia käytiin värväämässä täältä. Kolmanneksi, Ruotsin ja Suomen väliset kulttuuriset ja maantieteelliset etäisyydet ovat pieniä. Tästä huolimatta sopeutumisongelmiakin oli, lähinnä viinan takia, mutta ero nykyisen muuttoaallon ongelmiin on huima. Nyt kulttuuriset erot ovat suuria ja työllistyminen heikkoa, eikä paluumuutosta ole puhettakaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #65

Muuttajien määrä ei ollut minun esitykseni.

Ja mitä tekemistä sillä on, mitkä ovat syyt ettei osa tulijoista sopeudu vaan aiheuttaa ongelmia? Osa aiheuttaa niitä ja sen vuoksi osa kantaväestöstä assosioi koko viiteryhmän haitaksi.

"..eikä paluumuutosta ole puhettakaan"

Hädin tuskin ovat ehtineet edes asettua ja pitäisi jo suunnitella takaisin lähtöä vaikka olosuhteet lähtömaassa eivät ole muuttuneet pätkääkään? Ei vertausta voida katsoa oikeaksi tai vääräksi ennen kuin tilanne on paluun suhteen sama kuin Suomeen palaaminen ja aikaa on kulunut saman verran.

Sitäpaitsi moni nimenomaan puhuu toiveesta palata kotiin.

Ja edelleen. Näistäkin tulijoista suurin osa sopeutuu ihan hyvin eikä aiheuta minkäänlaisia ongelmia, monet työllistyvät hyvää tahtia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #73

Olisiko sinulla esittää jotain tutkittua tietoa mutusi tueksi?

Juhani Piri

Pelottavaa jos edustajat eivät uskalla puhua omista ajatuksistaan avoimesti. Tehdäänkö päätöksiä samalla menttaliteetilla, että painellaan nappia ja ollaan samaa mieltä kun muutkin, kun ei uskalleta rehellisesti olla oman näkemyksen takana.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #9

Tätä samaa minäkin pohdin. On puhuttu, että persuissa nuivat pitävät muita panttivankina. Demareista siis asia on päinvastoin. Äänestäjänä on kyllä hyvä tietää, että demareissa edustajat eivät uskalla äänestää niinkuin haluaisivat ja mahdollisesti ovat vaalipuheissaan luvanneet.

Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

SDP on nyt "siivonnut" pesänsä. Mutta nyt olisi viranomaisten tutkittava nämä Adhamin vihapuheet ja erittäin tiheällä kammalla käytävä hänen muu toimintansa läpi.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Hupaisa väite "SDP on nyt siivonnut pesänsä", toivottavasti sarkasmia.

Lukekaapa demokraatti.fi Paanasen syyt sille, miksi Adham eroaa puolueesta. Niin on noloa tekstiä, että kommentointia ei ole mahdollistettu. Missään kohtaa hän tai puolue ei irtisanoudu ääri-islamista tai Adhamin rasistisista mielipiteistä.

Ja missä on Erkki Tuomioja, tuo kaksinaismoraalille (taas) vasemmiston kasvot antanut "demokraatti", joka vasta vaati Eduskunnan kyselytunnilla kaikilta ääriliikkeiden edustajien kanssa valokuvissa poseeranneilta edustajilta julkista irtisanoutumista rasismista ja ääriliikkeistä? Kotona hoitamassa kissoja ja/vai pää pensaassa?

SDP otti vastaan riemumielin myös Husun, jonka FB sivuilta on edelleen luettavissa kommentteja, joissa ylistetään islamisaatiota. Eikä ole kuulunut pihaustakaan demarileiristä, kun puolueen kunnallispoliitikko jäi kiinni vuosia kestäneestä insesti-pedofiliasta. Jos kyseessä olisi ollut kantasuomalainen, olisiko hänet erotettu pika pikaa? Listaa voisi jatkaa.

Eli olihan se ensin lainaamani kommentti sarkasmia? SDPn moraali ja selkäranka on kuin puoliksi sulanut seipaketti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Epäilen, että siivottavaa jäi jäljellekin.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Fiksua tekstiä Eetulta!

Melkoinen pudotus Adhamilla: sankarista antisankariksi yhdessä yössä.

Oli lopullinen totuus tässä tapauksessa mikä tahansa, niin missään tapauksessa islamisteja ei saa hyväksyä minkään puolueen listoille.

Ruotsin vihreäthän ovat jo joutuneet potkimaan tätä porukkaa pellolle puolueestaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Melkoinen pudotus Adhamilla: sankarista antisankariksi yhdessä yössä"

Nuo eivät sinänsä ole toisiaan poissulkevia ominaisuuksia. Täyden mulkunkin hyvät teot ovat hyviä ja pyhimyksin voi tehdä pahaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei varmaan tämä mies ole muiltakaan osin ihan ''mallikansalainen'' Ilta-sanomien mukaan.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000193236...

Rinnehän tänään sanoi, että ovet ovat aina auki kansalaisliikkeeseen, hiukan sopii kyllä epäillä tuota lausuntoa, kyllä puolueilla pitää olla joku linja, jonka mukaan mennään. Voitonhimossa ja äänestäjien haalimisessa pitää olla joku tolkku.

Persut on hyvä esimerkki avoimista ovista, siinä on hyvä varoittava esimerkki, kun ei yhtään ajatella millaisia ne tulevat jäsenet oikeasti ovat.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Millään puolueella eivät riitä resurssit jokaisen puolueen jäsenen taustan tarkastamiseen ennen jäseneksi hyväksymistä, mutta ennen kuin esitetään tehtäviin tai nostetaan mannekiiniksi tällainen tarkastus tulisi tehdä. Samoin jos nousee esiin sittemmin tällaisia asioita, niin sanktiokynnyksen tulisi olla matala.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren
Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Mihin perustat väitteesi ko. miehen syyllistyneen huumeiden salakuljetukseen. Esität rankkoja väitteitä aika liukkaalla tiellä!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #22

R.K:"Esität rankkoja väitteitä aika liukkaalla tiellä!"

Huomasitko kyssärin siellä Mikon kommentissa? Ymmärrätkö mitä se meinaa tuossa yhteydessä? Ottiko muuten koville kun tästä kaverista löytyikin rikollista toimintaa?
____________________

E.K:"..usein humanitaarista apua välittävät ja kriisialueilla toimivat joutuvat murtamaan leipäänsä sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa normaaleissa olosuhtiessa sivistyneet ihmiset eivät asioisi lainkaan."

Tässä kohtaa kirjoitat varmaan Immosesta?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #28

Olen luku- ja kirjoitustaitoinen. En tarvitse opastusta.
Huomautan, että kirjoitusten kohteena ollut henkilö ei ole minun kaverini. En tunne miestä, mutta en ole valmis tuomitsemaan häntä pelkkien vihjailujen pohjalta. Onko hän syyllistynyt rikolliseen toimintaan? Jos persuaktivisti vihjailee tuon suuntaisesti, niin kyllä hänellä on todistustaakka kannettavana. Tai täsmällisemmin, lain koura tavoittakoon epäillyt ja oikeus selvittäköön. Mutta persutuomioistuimia meillä ei ole, eikä tule. Onneksi.
Kysymysmerkillä ei persun paitaa saada puhtaaksi pesty.
Mitä tulee ulkomaalaistaustaiseen henkilöön, niin asia on mielestäni selvä. Suomessa on voimassa Suomen lait ja ne koskevat kaikkia maassamme olevia ihmisiä. Olivat he sitten minkä maan kansalaisia tahansa. Tai vaikka Nansenin passilla kulkevia (ns. muukalaispassi). Ei tässä ole mitään epäselvyyttä, ainakaan minulle.

Mitä tulee Immosen hengailuun uusnatsien kanssa, niin sen sotkun selittäminen ja selvittäminen jääköön puolueen omistajan Timo Soinin asiaksi. Omistaja voi menetellä asiassa kuten parhaaksi katsoo. Todennäköisesti päätä silitellään positiivissa merkeissä.
Tätä toivon!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #40

Hieman pienemmällä vaivalla olisit voinut avata yllä olevan jutun iltasanomiin tai vilkaissut jotain muuta mediaa. Voin laittaa saman toisesta julkaisusta jos homma on liian vaikeaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101722476104_u...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #42

En minä valita suomalaisten viranomaisten toimista. Kun rikotaan lakia niin siitä on eittämättä ja oikein, että pään silittäminen ei riitä. Tätä varten meillä on ns. maan tapa.
Tämä koskee kaikkia joita on syytä epäillä ja joista löytyy selvä näyttö.

Selvänä näyttönä oli Helsingin rautatieaseman liepeillä tapahtunut nuoren miehen kimppuun käyminen. Tämä asia on tutkittavana ja juttu etenee todennäköisesti oikeuteen. Oikeus päättää ja niin pitää olla.
Se mihin kommentointini liittyi oli eksaktisti vain se mitä kirjoitit. Ei sinulla ollut kommentissaan ainuttakaan linkkiä. Hyvä, että löysit sen, edes myöhäsyntyisesti. Ahkeroi tulevaisuudessa aiemmin ja ajankohtaisesti.
Itsensä kommentointi viisastellen ei ketään vakuuta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #40

R.K:"Olen luku- ja kirjoitustaitoinen. En tarvitse opastusta."

Jonkun verta opastusta kuitenkin tuntuisi olevan hyväksi. Toteat kommentissasi #16"Onko mies syyllistynyt rikolliseen toimintaan? Tietojen mukaan ei ole.", kun vastauksen olisit voinut lukea jo petteri ritalan kommentista #12, missä linkki näihin rikoksiin mihin tämä Adham on syyllistynyt. Kannattaa siis jatkossa lukea niitä toistenkin kirjoittamia kommentteja, eikä vaan suu vaahdossa lisäillä omia.

PS se "Immosen hengailu" oli tarkoitettu Eetulle ja oli olevinaan vitsi..toki aika epäonnistunut, mutta niin käy usein itselleni.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Palaan vielä kerran Engrenin väitteeseen. Onko ko. henkilö syyllistynyt huumeiden salakuljetukseen ja saanut siitä tuomion? Jos näin on niin tuomio on oikea. Jos ei ole saanut tuomiota huumausaineiden salakuljetuksesta, niin väite on väärä.
Mitä tulee ns. dopingaineiden maahan tuontiin, niin se on eri asia kuin morfiinin, kokaiinin ja muiden koviksi aineksi sanottujen kamojen tuonti. Kuitenkin, laiton tuonti on laitonta, oli tarkoitus tai tavara mitä tahansa!
Olen joskus kuullut, että alkoholia ja tupakkatuotteita on tuotu Suomeen laittomasti. Onko Engren kuullut tästä koskaan?

Marko Parkkola

Sanoiko Rinne noin? Minäpä pistän jäsenhakemuksen demareihin välittömästi! Rinne on luvannut minulle jäsenyyden.

Paitsi, onko jäsenvaatimuksena syyllistyminen johonkin rikokseen?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

SDP:n jäsenet hyväksyy puolueen perusosaston johtokunta, ei puoluehallitus. Jäsenyys on lähtökohtaisesti ilmoitusasia, joihinkin puolueosastoihin edellytetään toisen jäsenen suositusta tai haastattelua.

Jäsenten tulee olla yli 15-vuotiaita henkilöitä jotka eivät toimi muussa puolueessa. Muut jäsenehdot yhdistyslain perussääntöjen mukaan.

Käyttäjän TimoHeikkila kuva
Timo Heikkilä

Ollaan asiasta mitä mieltä tahansa, niin blogistin kirjoitustaito on kohdallaan, sanavalinnat herkullisia ja kuvaukset kuvaavia. Hyvää rikasta suomenkieltä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Eetu Kinnunen, mihin perunakellariin puolueesi puheenjohtaja Rinne on nyt piiloutunut. Eipä ole kuulunut eikä näkynyt hänen lausuntoja Rami Adhamista. Tiedotusvastuu on taas kerran siirretty puoluesihteeri Paanaselle kuten aina, kun puolueestanne ei ole positiivista lausuttavaa.
Ei voi kuin ihmetellä, mitä Rinne luulee voittavansa äänettömyydellään. Eikö muistissanne ole, miten kärkkäästi puheenjohtajanne johdolla olette tuominneet ja vaatineet esim. ulkoministeri Timo Soinia vastuuseen puolueensa jäsenen puheista tahi teoista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Perunakellariin piiloutumiset ovat kepulaisten ominaispiirre. Menemällä Demokraatin sivuille, sieltä löytyy Rinteen kommentti.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kinnunen, kommentointisi meni valitettavasti yli laukaalaisen maalaisjärjen. Granlundille, minulle ei tule Demokraatti-nimistä lehteä ja todennäköisesti ei monelle muullekaan suomalaiselle. Sen takia ymmärrän varsin hyvin, miksi Rinne kommentoi Ramia ainoastaan siinä julkaisussa eikä anna kommentteja Ylelle eikä Maikkarille. Kyllä niitä perunakellareita löytyy demarienkin kotipiiristä.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kommentissani on linkki Turun Sanomien uutiseen, jossa Rinne asiaa kommentoi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

EETU USKOTKO KUITENKIN HUSUN TARINOIHIN ?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #36

Mihinköhän tarinoihin herra Remes viittaa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #38

Luehan HUSUN kertomusta Usarin blökissaan suorasta lennostaan Nairobista Vienaan, vierailehan puoluetoveris blokissa .

En ole herra, vaan sekatyömis, kiitos kommentistasi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Riittää, kun kirjoittaa googleen "Demokraatti" siellä se näkyy.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Loppujen lopuksihan kyse taisi olla siitä, mitä kaikki puolueet harjoittavat, eli kaikin keinoin pyritään saamaan omaan puolueeseen ne näkyvät julkkikset ja mahdollisimman paljon esillä olevat tyypit.

Mitäs sitä kiertelemään, näin ne kaikki puolueet toimivat.

Tällä kertaa vaan homma kusi pahemman kerran, kun tällaista julkisuutta juuri ei mikään puolue halua.

Parempaa onne ensi kerralla, sieltä ehkä persuistakin saa demarit lisää näitä maahanmuutosta kauniisti puhuvia ehdokkaita :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Se tieto joka itselläni on, Adhamin hakeutui itse SDP:n jäseneksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Silloin kun kommentin kirjoitit oli jo päinvastainen tieto olemassa.
http://yle.fi/uutiset/3-9235499

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

"Suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä ei saa olla sijaa rasismille, uskonnolliselle ahdasmielisyydelle tai vihapuheille."

Antisemitismihän tästä listasta unohtuikin... - se takaa vielä demareillekin kaksoisstandardin.

Nyt Aleppon suhteen "voivotellaan, ollaan typertyneitä ja kirkonkellojakin soitellaan".... mutta "auta armias", jos pommittajana olisi ollut Israel.

Gazan saarto ja Aleppon piiritys - mielenkiintoisia vertailukohteita.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ottamatta enemmän kanta, joskus ihmettelen laatujournalismi.
Syyllistetään ihmisiä ääriryhmiin kuulumiseen jos ovat onnistuneet saamaan kuvan jossa ihmiset poseeraavat ”väärässä” seurassa.
Minusta se ei kero mitään sen enempää Ramjasta, Erkki Tuomiojasta, SDP:sta taika kauhea Juho Eerolasta joka on onnistuttu saamaan jopa samaan TV ohjelmaan.
Sinisilmät koska uhrit jne.
Sitä vastoin se saa minut suhtautumaan entistä skeptisempi ns. skandaalihakuiseen laatupropagandaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Parempi olisi Erkki Tuomiojan ollut leikkiä leluilla kuin tulella. Meinasi jo palaa koko tupa.

Tosin silloin ne SDP:n seinät olisivatkin taas tosi leveällä ja katto korkealla kuin ennen vanhaan puna-Erkin mahtipäivinä.

Hannu Rautomäki

Tuomioja pääsee tuskin koskaan eroon sinisilmäisestä idealismistaan.
Jolla hän tosiasiallisesti ajaa EK:n etua.
Viite:
"Maahanmuutto rikastuttaa Suomea. Kolumni Uutispäivä Demarissa 31.5.2010"
http://tuomioja.org/kirjoitukset/2010/05/maahanmuu...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Muumio Tuomioja poseerasi jihadistin kanssa, odotellaan Erkkiä käsi raamatulla vannomassa valaa ; en enää koskaan poseeraa rekryytin kanssa ilman taustaselvitystä.... höperölle vanhukselle megaluokan moka, toivottavasti hillitsee eduskunnassa heittelemässä rasismisyytöksiä esim persuihin.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Eetu Kinnunen, sinulle jäi vielä paljon tehtävää puolueenne johdon silmien avaamiseksi. Ehkä voisit yrittää saada heihin myös vähän ryhtiä. Aloita vaikka Rinteestä ja Tuomiojasta, jotka istuvat nyt jossain hiljaa päät pensaassa.

Puoluesihteeri Paananen lienee kuitenkin vielä vakavampi tapaus, kun hän ei vielä tässä vaiheessa näe Ahmadissa mitään vikaa.

Lainaus HS tänään:

”Minä henkilökohtaisesti olen edelleen sitä mieltä, että hän tekee puhtaasta sydämestään työtään ja haluaa edistää vuoropuhelua. Hänen näkökulmastaan syyrialaisten auttaminen on ykkösasia. Tämä kuva vahvistui entisestään.”

Siis vaikka Paanasenkin eteen on varmasti kannettu Ahmadin sosiaalisessa mediassa esittämiä äärimmäisen väkivaltaisia uhkauksia Syyrian "puhdistamista vääräuskoisista" jne. Paananen esittää syyrialaiset (edelleen) yhtenä homogeenisena ryhmänä, joita kaikkia Ahmad vilpittömästi auttaa.

Tämä osoittaa jo niin syvää asenteellisuutta, että Paanasen voi tulkita hyväksyvän tämän syrjinnän ja jopa väkivallan toisuskoisia kohtaan (jesidien ja kurdien osalta etninen puhdistus). Kun tämä siis ei SDPn puoluesihteerin mielestä ole puoleen jäsenyyttä estävää ajattelua/toimintaa, niin sen täytyy olla vähintään hyväksyttävää puolueessa? Mitä jos vastaavaa esitettäisiin esimerkiksi saamelaisia tai ortodokseja kohtaan Suomessa? Edelleen kuntavaaliehdokkaaksi lippulinnassa, entisen ulkoministerin halausten saattelemana?

Toinen ja ainut toinen vaihtoehto on, että Puoluesihteeri Paananen on vain harvinaisen yksinkertainen mies. Tämäkin on varteenotettava vaihtoehto, kun katselee viimeaikaisia SDPn puoluesihteerejä. Yksinkertaisuus on selvästi ollut yksi, ellei tärkein valintakriteereistä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lisää mielenkiintoista tietoa puoluesihteeri Paanasesta. Suora lainaus Paanasen haastattelusta sanomalehti Keskisuomalaisessa 18.10.2016 ; "Paanasen mukaan Adhamin taustoja ei tarkistettu silloin, kun hän liittyi puolueeseen. Liittyjiä ei SDP:ssä ylipäätään tutkita, vaan luotetaan siihen, että he haluavat edistää sosiaalidemokraattisia arvoja. Epäilykset jihadistiyhteyksistä eivät vielä merkitse, että Adham olisi ollut kelvoton SDP: jäseneksi. Nykyisessä keskusteluilmapiirissä vaikuttaa siltä, että tuomioita jaetaan liian nopeasti. Se, että henkilöä on julkisuudessa myllytetty, ei demareissa ole tuomitsemisen peruste. Rikostuomioidenkaan ei tarvitse olla este liittyä puolueeseen. Jos ihminen on tekonsa sovittanut, niin silloin se on sovitettu teko."
Näin Paananen nyt. Muistaakohan Paananen, miten demarit osallistuivat aikanaan erittäin nopeasti joidenkin perussuomalaisten tuomitsemiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset