Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Perussuomalaisten Nuorten höpö-peli poikki

Perussuomalaiset Nuoret ovat lanseeranneet kannustavahenkisen kuntavaalivideonsa, joka edustaa niinsanottua maanläheistä likasankotyyliä. Tämä on meille tuttua rapakon takaa Yhdysvalloista, jossa tällä tyylillä on tehty vaalikampanjoita pitkään. Uuden huipun se toki saavutti tuoreimmassa Donald Trumpin menestyksekkäässä vaalikampanjassa.

Suomessa tällä linjalla ei yleensä olla kiitosta ja menestystä saavutettu. Lähinnä tulee mieleen SAK:n pahamaineinen "porvari syö lapsesi" -kampanja vuoden 2007 eduskuntavaaleista. Toivon, että asia on kansainvälisistä esimerkeistä huolimatta edelleen näin. Fakta nimittäin on, että toisin kuin kaksipuoluejärjestelmässä, niin Suomessa ei kepulandian ulkopuolella mikään puolue voi yksin päättää kunnan asioista, vaan tarvitaan neuvottelua ja yhteistyötä muiden ryhmien kanssa.

Toki sen yhteistyön tulee tapahtua avoimesti ja päivänvalon kestävällä tavalla, mikä ei videossa toteudu. Lisäksi asioiden on mentävä laillisessa järjestyksessä: julkisten palveluiden järjestäminen on oma kokonaisuutensa, kunnan urakat toteutetaan kilpailutuksen kautta ilman poliittista näpelöintiä ja luottamustoimista neuvotellaan näistä asioista erikseen. Neuvotellen myös Perussuomalaiset ovat saaneet Jyväskylässä ammatillisesti pätevän ehdokkaansa perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi. Ilman muiden ryhmien siunausta heillä ei olisi ollut niin painavalle paikalle mitään asiaa.

Haukkuminen kertoo epätoivosta

On surkeaa, että myös emopuolue on lähtenyt samalle linjalle ja haukkuu demareita radiomainoksessaan. Kepuun ja SDP:hen suuntautuva törky kertoo, että äänestäjien siirtyminen näihin puolueisiin koetaan uhkana, vaikka kunnallispolitiikassa Perussuomalaiset ovat olleet molempien kanssa rakentavassa yhteistyössä. Kun äänestäjät ovat pitkälti samoista sosioekonomisista ryhmistä, niin usein agendakin on yhteinen.

Eniten eroja kansalliskonservatiivisilla Perussuomalaisilla on ollut Kokoomuksen euromyönteiseen markkinaliberalismiin ja punavihreiden monikulttuuriseen arvoliberaaliuteen. Näistä perinteisistä vihan kohteista ei kuitenkaan nyt sanota mitään. Ideologisen vastavoiman luomisesta persuissa on siirrytty "omiksi" miellettyjen äänestäjien pelotteluun ja lannistamiseen.

Kuten Trumpin kampanjassakin huomattiin, negatiivisen kampanjan teho ei perustunut siihen että se innostaisi äänestäjät omasta sanomasta tai saisi heidät uurnille. Sen sijaan sillä saadaan epävarmat äänestäjät jäämään kotiin ja houkutellaan muutama ääni itsellekin vain vastustamaan vaihtoehtoja. Kun äänestysprosentit muutenkin ovat aivan liian alhaisia, niin tällainen toiminta on demokraattisen prosessin vahingoittamista ja sen vuoksi todella kurjaa peliä.

Perussuomalaisilla voi kuitenkin olla vaikeaa tarjota positiivista agendaa vaaleihin, kun eduskuntavaalien jälkeen unohdetun kansan asia jäi hoitamatta ministeriaudien ovien auetessa. Kuntapoliittisessa vaikuttamisessa taas ei viimeiseen neljään vuoteen ole juurikaan näyttöjä mistään omasta johtajuudesta: toisilla paikkakunnilla PS-ryhmä on peesannut Kokoomusta ja Keskustaa, toisilla taas ollut yhteistyössä SDP:n ja Vasemmistoliiton kanssa. Monilla paikkakunnilla ryhmä on myös hajonnut, kun sisäinen oikeisto ja vasemmisto eivät ole löytäneet yhteistä säveltä.

Tuoreimman PS:n radiomainoksen mukaan Perussuomalaisten valtuustoryhmissä saa "sanoa mitä haluaa". Se kyllä on huomattu, että puolueessa saa sanoa ihan mitä haluaa joutumatta mistään sanomisistaan vastuuseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Epätoivo on suurta. Muuta ei voi väittää.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Kun omat taidot eivät riitä, hyökätään toisien kimppuun. On harmisllista jos tämä likasankotyyli rantautuu suomeenkin, sen jälkeen puolueiden välinen yhtestyö on hankalaa.

"On totta, että perussuomalaisilla ei ole näkyvää roolia sote-mallin esittämisessä. Entä sitten? On muita meille tärkeitä kysymyksiä. Perussuomalaiset on halunnut korostaa maahanmuuttopolitiikkaa – en ole nähnyt keskustan profiloituvan siinä, Mattila sanoo."

Suomessa tehdään historian suurinta uudistusta, mutta Perussuomalaisilla ei ole tarjota omaan mallia siitä. Kertoo paljon puolueen osaamisesta ja kuinka he pyrkivät hankkimaan kannatustaa. Sote uitenkin koskee juuri niitä joita, perussuomalaiset ovat halunneet mielikuvissa puolustaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kolumni osoittaa sen jo rantautuneen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mikkelin Persunuoret suunnittelivat viime vuonna helmikuussa vaalien avajaisiksi jymypaukkua, EU:n lippu piti polttaa komeasti torilla. Sehän on demokratian perusoikeuksia, paha leimahtaa liekkeihin ja palaa poroksi.

Mutta kuinkas kävi? Kaikki byrokraatit ja muut vanhoilliset vastustivat. Lopulta palokunta sai aikeen estettyä koska lipun polttaminen olisi saattanut sytyttää koko kaupungin historiallisen keskustan. Mutta - tämä vastoinkäyminen olikin onni Persuille.

Miten kävikään Britanniassa vastaavassa polttamistilanteessa? EU iski julmasti takaisin, lippu oli käsitelty EU:n direktiivien mukaisesti palonestoaineella! Kuluttajiensuojelun nimissä ihmisoikeuksia kavennettaan härskisti.

http://www.joe.co.uk/life/video-man-tries-to-burn-...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se koira älähtää.... vai miten se sanonta meni :)

Eipä tuo nyt niin haudanvakavaa ole, eri puolueiden nuorisojärjestöiltä tulee milloin mitäkin aivopieruja.

Niin ja onhan tuolla Vantaan ja pääkaupunkiseudun demariedustajissa Hesarin mukaan monenmoista säätäjää, kun ihan lahjusjuttuja ja ym. tapahtuu. Siinä mielessä samaa kuraa kuin muutkin puolueet.

Se, että tämä harmittaa ja nuorten touhu ihmetyttää, niin se varmaan johtuu siitä, että demareiden nuoriso-osaston ikäjakauma on +50v. Silloin ei kaikki nuorten jutut aina avaudu.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Vaatii melkoista pokeria uhriutua ja tekeytyä tietämättömäksi siitä, millaista keskinäistä selänrapsutusta politiikka, erityisesti kunnallistasolla, on.

J. Sakari Hankamäki

Haluan muistuttaa, millaista likasankopolitiikkaa kokoomus, demarit ja kepu ovat harjoittaneet valtakunnantasolla Perussuomalaisia Nuoria kohtaan.

On vasta vähän aikaa siitä, kun Korkein hallinto-oikeus tuomitsi opetus- ja kulttuuriministeriön siitä, että se jakoi avustuksia avokätisesti oikeiston, vasemmiston ja kepun pikkupioneerijärjestöille, mutta perussuomalaisille nuorille annettiin ministeriöstä aina luu käteen.

Sebastian Tynkkynen kertoi oikeusvoitostaan tässä:
http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Opetusministeriössä nuorisojärjestöjen avustusasiat valmistelee kolmijäseninen virkamieskunta, joka koostuu kolmesta pääsihteeristä. Nämä arviointi- ja avustustoimikunnan virat ovat kokonaan muiden kuin perussuomalaisten hallussa. Rahanjakovirhe tapahtui siis jo valmistelussa.

Yksi virka tuli viime syksyn kuluessa haettavaksi, ja antauduin hakemaan sitä puolueettomana henkilönä ollen hakijoista ylivoimaisesti pisimmälle koulutetuin ja ansioitunein.

Tulos oli, että ohitseni virkaan nimitettiin poliittisella päätöksellä keskustalainen yhteiskuntatieteiden maisteri Joonas Könttä, joka on Paavo Väyrysen entinen avustaja ja jonka puolue tällä tavoin pelasti uppoamasta Väyrysen mukana.

Demarit liittyvät tähän epäoikeudenmukaiseen nimityspäätökseen sikäli, että kokoomuslaisen opetusministerin ohella nimityksestä OKM:ssä vastasi Paavo Lipposen entinen presidentinvaalikampanjapäällikkö Esko Ranto (sos.dem.), jonka Paavo Arhinmäki aikoinaan nimitti OKM:n ylijohtajaksi.

Tällä tavoin perussuomalaisia nuoria syrjivä politiikka jatkuu myös virkamieskunnan ja virkarakenteiden kautta. Eli teille, jotka kitisette ja marisette "puolueellisuudesta", voi kyllä sanoa, että pitäkää tunkkinne.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Jos minulta kysytään niin tohtoreita olen viimeiseksi palkkaamassa, sellaiseen työhön johon tohtorin hattu ei tuo mitään lisäasrvoa.

Sivustosi ura listauksen perusteella ei teillä oikein pätevyyttä tuohon työhön viime kädessä kuitenkaan löydy, vain korkeakoulututkinto. Haussahan luki että hallinnon ja nuorisotyön tunteminen katsotaan eduksi.

"Haluan muistuttaa, millaista likasankopolitiikkaa kokoomus, demarit ja kepu ovat harjoittaneet valtakunnantasolla Perussuomalaisia Nuoria kohtaan."

Niin, mutku ne toisetki tekee niin. Muistaakseni PS on luvannut että toimivat toisin kuin "vanhat" puolueet. Niin taitaa tosiaan toimia, ainakin videosta päätellen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Siksiköhän Könttä kirjoitti täällä kölumnissaan olevan kotiinpalun aika ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset