Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

SDP saa ansaitsemansa puheenjohtajakilvan

  • Puheenjohtajaehdokkaat. Kuva: SDP
    Puheenjohtajaehdokkaat. Kuva: SDP

Ay-gangsteri, punavihreä populisti ja oikeistolainen markkinademari kisaavat SDP:n puheenjohtajuudesta, ainakin jos on uskominen Yleisradion analyysia aiheesta. Tekisi mieli laittaa sana analyysi lainausmerkkeihin, mutta pieni provosointi medialle sallittakoon. Kaiketi mainosrahasta riippumattomankin journalismin tulee maanitella itselleen klikkauksia huomiotalouden aikana.

Hyvät ehdokkaat, hyvähenkinen kampanja

Itse olen uuden vuoden alkupäivinä keskustellut tovereiden kesken puheenjohtaja-asiasta suhteellisen laajasti sekä kasvokkain että somen puolella. Kolmantena kisaan ilmoittautuneen Tytti Tuppuraisen ehdolle asettumisen alettua liikkua puolueen aktiivien keskuudessa varmana tietona asetelmista kykenikin jo saamaan tolkkua. Ihmiset asettuvat tukemaan suosikkiaan ja niistäkin, jotka eivät kantaansa suoraan ilmaise voi usein päätellä kenen suuntaan ovat kallellaan. Sinänsä huvittavaa kyllä, kun minutkin on jo asemoitu sekä varmoihin Antti Rinteen uudelleenvalinnan kannattajiin että tukevasti Timo Harakan takana oleviin nuoriin leijoniin.

Ensimmäinen oletus liittynee siihen, että 2014 puoluekokouksen aikaan tuin Rinnettä. Hänellä oli silloin hyvä ohjelma ja uskoin SDP:n kykenevän korjaamaan kurssiaan nopeasti. Menneet kisat ovat kuitenkin menneitä ja aika on viisastuttanut siinäkin suhteessa, ettei kansanliike SDP ole yhden ihmisen tai minkään puolueen todellisen tai kuvitellun faktion show. Tämän on huomannut suurin osa kampanjan tekijöistäkin, sillä se keskittyy oman ehdokkaan vahvuuksien ja avauksien esilletuomiseen. Kilpailijoita mollaavat lähinnä marginaaliset, katkeroituneet yksilöt joilla ei ole juuri asemia sen enempää kampanjoissa kuin itse liikkeessäkään.

Timo Harakalla on hyviä teesejä ja näköaloja puolueen uudistamiseksi, oli jo 2014 eurovaaleissa kun olin mukana hänen kampanjassaan. Se tekee hänestä vahvan ehdokkaan. Hyvä johtaja tarvitsee kuitenkin myös kykyä tinkiä omasta kannastaan ja ottaa mukaan nekin, jotka eivät jaa samaa visiota. Kyky ottaa kritiikki huomioon ja aidosti kuunnella eri mieltä olevia on tärkeää moniäänisen liikkeen johtajalle. Antti on ehtinyt tämän oppia, Timon tulisi vakuuttaa että hänkin on tähän valmis.

2014 tapasin myös Tytti Tuppuraisen SDP:n silloisen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kampanjatilaisuudessa Helsingissä, kun satuimme lähtemään yhtä aikaa pois paikalta. Tuppuraisen taustajoukkojen sanotaan koostuvan niistä, jotka viimeksi tukivat Urpilaista. Ehkä näin onkin, mikäs siinä. Ei tukiryhmä ehdokasta pahenna, eivätkä ehdokkaat tukijoitaan. Vahvaa koulutuspoliittista ja eurooppalaista ääntä tarvitaan joka tapauksessa muistuttamaan talous- ja työllisyyspuheeseen keskittyvälle työväenliikkeelle, että sosialidemokratia on myös sivistyksen ja kansainvälisyyden liike. Lisäksi Tytti on osoittanut toiminnallaan Rinteen johtaman SDP:n keskeisissä tehtävissä, että asiat ja tulokset ratkaisevat, eivät taustaryhmät tai henkilövalinnat.

Paras voittakoon, käytännön työ ratkaisee

Olen siis tukenut kahden ehdokkaan kampanjaa, lisäksi olen haastatellut kahta, Tuppuraista ja Rinnettä graduani varten. Valitsin haastateltavani sillä perusteella, kenellä uskoin olevan mielenkiintoisinta sanottavaa työn muutoksesta ja tulevaisuudesta. Olen keskustellut kahden kesken kaikkien ehdokkaiden kanssa ja pidän heitä miellyttävinä ihmisinä, jotka kykenevät kuuntelemaan ja ottamaan muut ihmiset huomioon.

Kuka tahansa heistä valitaankin SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi ja käytännössä myös pääministeriehdokkaaksi, niin tämä punavihreä ay-myönteinen oikeistodemari ainakin mielellään toimii heidän johdollaan Suomen haasteiden ratkaisemiseksi. Vasta kun ihminen puheenjohtajan saappaisiin astuu, hänestä nähdään millainen tekijä on kyseessä. Todelliset vahvuudet ja heikkoudet pääsevät puntariin vasta työnäytteen myötä.

Käytännön tehtävänä SDP:n puheenjohtajalla on vuonna 2017 kuntavaalien voittaminen ja sitä kautta selkeän mandaatin saaminen kansalaisten yhdenvertaisten palveluiden puolustamiselle sekä sosialidemokraattiselle vaihtoehdolle, jossa keskitytään yhteisten talous- ja työllisyysongelmiemme ratkaisuun eikä siihen, miten yhteiskunnassa mahdollisimman suuri osa vallasta voidaan keskittää demokraattisen kontrollin ulottumattomiin ja virkamieseliitin tai pääomasijoittajien hallitsemiin yhtiöihin.

Ottaen huomioon pääministerin sukeltavat suosioluvut ja hallituspuolueissa Keskustassa ja Perussuomalaisissa muhiva tyytymättömyys, SDP:n puheenjohtajan tulee myös valmistautua siihen, ettei hallitus kykene istumaan vaalikauden loppuun ja edessä ovat uudet eduskuntavaalit mahdollisesti jo ensi syksynä. Tätä voi jopa toivoa, sillä on käynyt ilmeiseksi, ettei hallitus kykene toteuttamaan lupauksiaan velkaantumisen pysäyttämisestä ja työllisyysasteen nostamisesta, vaan ainoastaan myymään valtion tuottavaa omaisuutta ja rapauttamaan julkistaloutta entisestään.

Ansaittu puheenjohtajakilpa

Kaiken epämääräisen riitelyotsikoinnin ja aiemmin mainitsemieni sivuun jääneiden katkeroituneiden yksittäistapauksien suoltamien mediavuotojen jälkeen SDP on saamassa sellaisen puheenjohtajakisan, jonka Suomen vankimmin demokratiaan ja avoimeen sisäiseen keskusteluun sitoutunut kansanliike ansaitsee ja joka näyttää liikkeen sellaisena kuin se meille puolueen tavallisille aktiiveille näyttäytyy. Meille on usein kovasti vaikeaa tunnistaa SDP:tä lehtien otsikoista.

Nyt päästään puhumaan tulevaisuudesta, visiosta ja innostamisesta. Kysymyksistä, jotka oikeasti pitää ratkaista jäsenistön harmaantuessa ja muiden puolueiden haastaessa meidät keräämällä korkeita nuorisokannatuslukemia. SDP on historiallisesti ollut yhteiskuntaa uudistava voima ja sen on oltava jälleen sellainen, jos haluamme lunastaa jälleen paikkamme Suomen suurimpana puolueena. Kysymyksistä, joita kukaan puheenjohtajaehdokkaista ei kykene ratkaisemaan yksin, vaan johon tarvitaan meitä kaikkia, niin pidempään kypsyneen kuin uutuuttaan kiiltelevänkin SDP:n puoluekirjan omaavia tovereita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pääasia olisi että valinta siirtyisi toisellekierrokselle.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ihan totta, että SDP saa hyvän puheenjohtajan, valittiin kuka tahansa näistä kolmesta. Itsehän toki tuen Antti Rinnettä.

Pekka Iiskonmaki

Demarius on ammatti ja nyt valitaan firmalle toimitusjohtaja. Lassin kommentti vahvisti hänen olevan ammttimies.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Et kuitenkaan sitten suoraan kerro, ketä tuet? :)

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

En suoraan enkä kiertäen, koska en ole lopullista päätöstäni vielä tehnyt. Enkä koe erityistä tarvetta kampanjoidakaan, koska kaikki kolme varmasti pärjäisivät työssä hyvin.

Sen voin sanoa, että harkintani liikkuu tällä hetkellä Rinteen ja Harakan välillä.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Paras voittakoon, käytännön työ ratkaisee"
Tuppurainen kai parhaiten ymmärtää, että velkaantuminen on saatava loppumaan.
Rinne puhuu vain velan lisäämisestä, koska "se on niin halpaa" tällä kertaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kolmesta hyvästä on vaikeavalita,ettei näpit pala.

Pekka Iiskonmaki

#7
Minä kannatan Antti Rinnettä. Hän on yhtä hyvä kuin Niilo Wälläri aikoinaan.

Mihin muuten katosi Suomen uljas kauppalaivasto. Onko merenkulku loppunut maailmalta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Minne ja miksi työpaikat katoavat Suomesta ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No onhan tämä nyt sellainen näennäiskilpa, kaikkihan tietää, että Rinne valitaan, toiset sitten hymyilevät kauniisti ja lupaavat olla voittaja takana.

Ei mikään aito kilpailu ole kyseessä, mutta tottakai se on kivampaa näin, niin saa lehdistökin jotain jutun juurta. Melko väsynyttä meininkiä kuitenkin kun kukaan ei moiti mitään vaan kieli keskellä suuta höoötetään jotain yleistä jargonia.

Onnea kaikille kilpaileville puolueille, niille Rinne on hyvä valinta, vaalitentit tulevat olemaan taas myötähäpeän huipentumia.

Käyttäjän ValluNovanto kuva
Vallu Novanto

Outo kommentti. Näyttää olevan kirjoittajalle yhdentekevää, kuka puoluetta johtaa ja mihin suuntaan. Kannatan SDP:tä mihin suuntaan tahansa ja kenen tahansa politiikalla, tai jonkun muun, jos vaihtoehtoja tulee lisää. kaikki käy, haen puolueelle kannatusta, kannatat sitten mitävaan, kannatan sinua ja jaan mielipiteesi. Ennanvanhaan tällaiselle naiselle löytyi H:lla alkava termi. Miestä taas kutsuttiin P nuolijaksi.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

No olipas rakentavaa. Itse en näe radikaaleja eroja ehdokkaiden välillä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Lindtman pelattiin listavuodolla pelistä pois, Harakka lähtee kun joku oli saatava (näennäisen kisan takia) ja Tytti Tuppurainen siksi että tasa-arvoa kovasti mainostava puolue tarvitsee naisen kisaan.

Kuka tahansa näistä valitaan niin demarit saavat näköisensä puheenjohtajan. Tosin Tytissä vähän pelottaa ne hiljattain esitetyt vaatimukset turvapaikkakiintiön kymmenkertaistamisesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Harakkakin on ulkona kuvioista. Sipilä yritti vaientaa YLEn, Harakka taas suostui vaikenemaan YLEstä.

Jäljelle jää siis Rinne, joka on kaikkien muiden puolueiden suosikki.

Käyttäjän ValluNovanto kuva
Vallu Novanto

""Ay-gangsteri, punavihreä populisti ja oikeistolainen markkinademari kisaavat SDP:n puheenjohtajuudesta"" Tarkoitatko, että kun ei ole eroa ehdokkaissa, kuka tahansa sopii mihin tahansa näistä muoteista eikä ole väliä kuka puoluetta johtaa.

Mielinkielin on helppo olla, ei huolet paina, ei rasitu polla.
" punavihreä, ay-myönteinen, ruotsinkielinen, oikeistodemari, ...."
Kannattaako punavihreä teollisuutta, kuten punainen ja teollisuuden poistamista Suomesta kuten vihreä. Yksityistämistä, sivistämistä ja vastuuta yhteiskunnasta kuten oikeistolainen, vai tasapäistämistä kuten demari??
Kummallinen kameleontti.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Nuohan ovat median ulkopuolelta lyömiä leimoja ehdokkaisiin, joita sitten ironisesti sovelsin itseenikin. Antti Rinne on puhunut paljonkin ympäristönsuojelun ja ilmastonmuutoksen torjunnan nostamisesta kärkiteemoiksi sekä Suomen modernisoinnin että vientisektorimme kehittämisen osalta, Timo Harakka on puhunut paljon markkinatalouden kehittämisestä ja teollisuutemme elinvoimaisuudesta, Tytti Tuppurainen kehuu että ay-liike on monessa asiassa kuten eläke-, perhevapaa- ja koulutuskysymyksissä linjannut rohkeammin kuin SDP.

Painotuseroja totta kai on, mutta riippumatta siitä kuka puoluetta johtaa, niitä puolueessa on ja eri henkilöt niitä edistävät. Kokonaisuus ja tasapaino niin puoluejohdossa kuin eduskuntaryhmän vastuiden jakamisessakin ratkaisee. :)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Minä kuitenkin haluan SDP:n johtoon henkilön, joka pystyy hillitsemään kaiken yhtiöittämistä ja soten valinnavapautta, jota tosiasiassa ei ole tulossakaan, vaan kasalaisten rahastusjärjestelmä. NATO-myönteisyys ja Suomen maanpuolustuksen vahvstaminen tuo lisäpisteitä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kukahan näistä tämänhetkisist ehdokkaista täyttäisi vaatimuksesi ?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Muuten varmaan jokainen, mutta NATOn osalta tuskin kukaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #22

Eikös yhtiöittäminen ole ollut suosiossa sellaisissakin kunnissa, missä SDP on hyvissä asemissa? Olen kuullut että yhtiöittäminen kunnissa ei ole mitenkään paha asia demareille, päinvastoin :)

Viljo, eikös Tytti ainakin ole kova markkinatalouden kannattaja? Lipposlainen?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #24

Markkinat on hyvä renki, mutta huono isäntä. Uskon, että Tytti tajuaa, miten paljon vapautta markkinoille on hyväksi. Ei hän ainakaan riistokapitalismin kannattaja ole.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #26

Montas riistokapitalismin kannattajaa suomalaisissa puolueissa muuten noin ylipäänsä on?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #22

Tuppuraisen takana on ainakin kaksi nato-demareiden luottopakkia, Ulpu Iivari ja Liisa Jaakonsaari.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #25

Joista toinen on myös kova taloudenpitäjä #liisanlista

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22
Raimo K Kaisto

Yhtiöittäminen luo läpinäkyvyyttä ja kilpailuttaminen alentaa kustannuksia. Kummatkin tarpeellisia kansalaisen kannalta. Valinnanvapaus on perusarvoja, myös puheenjohtajavaalissa. Nato on luonut turvallisuutta sinne missä on ollut vajetta. Onko Suomessa turvallisuusvajetta, en osaa sanoa.
Ps. jos yhteiskunnan omistamat palveluyhtiöt kustannustehokkaita ja laadukkaita niin kyllä ne pärjäävät.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Ay-gangsteri, punavihreä populisti ja oikeistolainen markkinademari..."

- Aijai tuota itsekriittistä piikittelyä toveri toverilta! Miksei "kokenut edunvalvoja, moderni mediahahmo ja monipuolinen yhteistyöpoliitikko"?

PS. Katsokaapa huviksenne kuvat kahdesta demarinaisesta. Vain toinen heistä on Tytti Tuppurainen!

https://flockler.com/thumbs/6360/a2_kuva26_studio-...

http://img.yle.fi/uutiset/oulu/article5430372.ece/...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tärkeintä SDP:n poliittisen uskottavuuden kannalta on, että puheenjohtajaksi valitaan toveri.

Pekka Iiskonmaki

#16
Kyse on kaima toverien toverista. Neuvostoliitossa käytettiin nimeä толстые товарищи товарища.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Taisteleva työväenliike tarvitsee iskurijoukkonsa kärkeen punalippunsa kantajaksi toverin toverin, jolla on suuri sydän ja käärmeen kieli.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Jahas, internet tuli käymään. Tervetuloa. Jättäkää kalossit porstuaan, salin puolella on kaffetta ja pullaa.

Pekka Iiskonmaki

#21
On demareissa ollut hyviäkin miehiä ja ihan salonkikelposia.

- Kaarlo Pitsinki
- Väinö Tanner
- Keijo Liinamaa
- Mooses Lipponen
- Lasse Lehtinen
- Väinö Leskinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Väinö Tannerin merkitys Suomen säilymiselle itsenäisenä ja kommunistisesta järjestelmästä vapaana valtiona on erittäin tärkeä.

Se on jopa tietoisesti haluttu unohtaa SDP:ssä . Syynä luonnollisesti sotasyyllisyysoikeudenkäynti ja pitkät sodanjälkeiset suomettumisen vuodet.

P.S. Suorastaan irvokasta oli , kun vuonna 2002 suomettuneisuuden symbolille Kalevi Sorsalle luovutettiin harvinainen kunnianosoitus eli Väinö Tanner-mitali .

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #31

Öh. Kyllä Tanner edelleen on ylivoimaisesti arvostetuin hahmo puolueessa ja ainoa historiallinen faktio johon kukaan tunnustaa kuuluvansa on "tannerilaisuus". "Kivivuorelaisia" tai "Pitsinkiläisiä" en tiedä olevan enää. Tannerin rintapysti myös tönöttää edelleen puoluetoimiston aulassa sikari sormien välissä.

Sorsallekin tuomio on mielestäni kohtuuton. Koko 1945-1989 -välinen ajanjakso elettiin Suomessa vallitsevien geopoliittisten olosuhteiden puitteissa ja siihen kuului pakollisena osana muodollinen ystävyys itänaapurin ja sen vasallien kanssa. Jos Kalevi Sorsa olisi ollut aidosti NL:on asialla, hän tuskin olisi runnannut omassa puolueessaan läpi esimerkiksi EEC-kauppasopimusta, jota kommunistit ja SDP:n aidosti suomettuneet tahot vastustivat jyrkästi.

Sorsallahan oli vahvat, vaikka vähemmän näkyvät yhteydet koko ajan sekä Ruotsin veljespuolueeseen että esimerkiksi Ranskaan ja Yhdysvaltoihin, kosmopoliitti ja Pariisissa Unescossa työskennellyt maailmanmies kun oli.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #31

Pekka Toivonen kirjoittaa kommentissaan niin vääristelevää totuutta kuin vain olla ja voi. Väinö Tanner on erittäin arvostettu henkilö SDP:a ja eniten häntä vihaavat kommunistit, koska Tanner oli se kanto kaskessa joka esti, ettei Suomen tiestä tullut Tsekkoslovakian tie jollaista kommunisti Hertta Kuusinen vaati. Sorsa oli länteen suuntautunut demari, mutta pres. Kekkosen valtakaudella kaikkien johtavassa olevien politiikkojen oli oltava jossainmäärin kallellaan NL:n päin. Eniten kommunistien lisäksi siihen suuntaan kallellaan oli kepu. Pres. Kekkonen oli se henkilö joka loi ilmiön, jota "Suomettumiseksi" kutsutaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #34

Kehuin Väinö Tannerta ja arvostelin Kalevi Sorsaa ja tämä tulkitaan " niin vääristeleväksi totuudeksi kuin vain olla voi".

SDP:n sisäiset asiat eivät toisaalta minulle kuulu, joten ymmärrän mielenkuohun.

P.S Kalevi Sorsan osalta voidaan seuraavaksi odotella esimerkiksi Tiitisen listan julkaisemista eli luetteloa Itä-Saksan tiedustelupalvelu Stasin kontaktihenkilöistä Suomessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #35

Ei kysymys omalta kohdaltani ole mistään "mielenkuohusta" vaan siitä, että puhuttaisiin ja kirjoitettaisiin siitä mitä oikeasti on menneisyydessä tapahtunut. Lukemalla esim. Heikki Kymäläisen toimittaman kirjan Rafael Paasiosta, joka Sorsan nosti puolekokouksessa -69 puoluesihteeriksi ja avasi näin Sorsalle tien puolueen puh.johtajaksi, niin kirjasta kyllä selviää kuinka "nihkeästi" demarit suhtautuivat kommunistiseen NL:n. Aivan muut tahot, kuten idänkaupasta rikastuneet vuorineuvokset, jotka Väyrysen johdolla yrittivät saada alkoholisoituneen Ahti Karjalaisen presidentiksi, olivat ne jotka "suomettumista" ylläpitivät, ei SDP eikä pj. Sorsa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #35

#35
Arto on ammatiltaan demari ja se on arka paikka arvostella puoluetta mistään. SDP ei voi olla väärässä missään asiassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #37

Pekka, olen kyllä nykyisin "ammatiltani" eläkeläinen. Entisessä elämässäni olin ammatiltani koneistaja/koneasentaja ja ylpeä niistä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #38

#38
Minä olen pitänyt suomalaisuutta ammattina.

Viime aikoina olen tullut siihen tulokseen, että demarina olo on myös ammattiin verrattava olotila.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #39

Minä kun luulin, että suomalaisuus on kansallisuus. Mikä on suomalaisuuden työnkuva ja paljonko siitä maksetaan? :D

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #40

#40
Fattan taulukon mukaan minimissään 525 euroa puhtaana käteen per kuukausi.

Toimenkuva on olla mahdollisimman pölvästi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jos kuitenkin BÖÖ, ei mitäänpelättävää jättäisit pois.

Käyttäjän HenriMantysaari kuva
Henri Mäntysaari

Puoluekokousedustajathan on jo valittu, eikö vaan. Ja viedä ennen kuin kisassa oli useampia ehdokkaita. Eikö päätös ole sitä myöten selvä ja juntattu jo uomiinsa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ja kokousvaltakirjat eivät ole mallia Kokoomus Siilinjärvi.

Käyttäjän HenriMantysaari kuva
Henri Mäntysaari

Niin, mr. Kataisellahan taisi olla jotain epäselvyyksiä siihen liittyen. Mitenkäs se menikään?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #45

Ymmärtääkseni pöytäkirjanotteet tarkastetaan vasta ennenkokousta kokouspaikalla..

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Itse toivon, että Rinne kammetaan valtaistuimelta. Tämä ihan siksi, että Rinteen tausta ay-jyränä invalidisoi demarit hänet tekemästä työmarkkinauudistuksia, joita Suomi edelleen kipeästi kaipaa. Vaikka valtaistuimella olisi joku muu kuin Rinne, niin siltikin olen skeptinen, että konservatiivinen linja miksikään muuttuisi, ainakin jos SDP:n keskuskomitea, eli SAK työmarkkinoiden reformia vastustaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset