Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

SDP:n "salainen muistio" maahanmuuttopolitiikasta - faktat tiskiin!

Perussuomalaisten äänenkannattaja, nettilehti Suomen Uutiset on julkaissut skandaalinkäryisen jutun SDP:n "salaisista maahanmuuttolinjauksista". Artikkeli perustuu SDP:n maahanmuuttopolitiikkaa pohtivan työryhmän sähköpostilistalta vuodettuun viestiin, jonka sisältö esitetään "muistiona" jonka pohjalta SDP asettaa tavoitteensa eduskuntavaaleihin.

Perussuomalaiset ilmeisesti panikoivat heikkoa, Vasemmistoliiton tasolle uuvahtanutta kannatustaan, sillä niin heikolla pohjalla kyseinen hölynpöly on. Ensinnäkin faktat:

1) Kyseessä on kahden henkilön, Marianne Laxénin ja Peter Saramon laatima esitys työryhmälle, ei siis edes virallinen pohjaesitys työryhmän kannaksi, saati työryhmän virallinen kanta. Suomen Uutisetkin myöntää tämän. Molemmat tunnetaan SDP:n sisällä maahanmuuttoon tavallista myönteisemmin suhtautuvina. Saramo ja Laxén ovat muutenkin värikkäitä persoonia, joiden kannanotot eivät vastaa demareissa valtavirtaa sen enempää idänpolitiikan kuin EU-kantojenkaan suhteen.

2) Mikään työryhmässä oleva esitys ei edes hyväksytyksi tultuaan ole "SDP:n kanta", vaan puolueen kannan muodostavat puoluehallitus ja -valtuusto puoluekokouksen asettamissa raameissa.

3) Muistiossa esitetyt ajatukset oleskelulupahakemusten käsittelyaikojen lyhentämisestä, työperäisen maahanmuuton pelisääntöjen muuttamisesta, yhteisestä eurooppalaisesta turvapaikkapolitiikasta ja oikeuskäsittelyiden vähentämisestä maastapoistojen yhteydessä olisivat kaikki keinoja, joilla vähennettäisiin ihmisten oleskelua Suomessa ns. harmaassa tilassa, jossa heillä ei ole toisaalta oleskelulupaa eikä tietoa tulevaisuudestaan, mutta ei toisaalta tietoa siitäkään, joutuvatko he poistumaan maasta. Yhteinen eurooppalainen turvapaikkapolitiikka vähentäisi maasta toiseen siirtymistä kesken turvapaikkaprosessin ja ylipäätään spontaanien hakemusten määrää.

4) Työkykyisille henkilöille parempi mahdollisuus saada työperäinen oleskelulupa Suomessa vähentäisi perusteettomia turvapaikkahakemuksia. Tällä hetkellä esimerkiksi Kainuussa olisi työpaikkoja auki, mutta ei tekijöitä niihin. Samanlaisia tilanteita on muuallakin.

5) Uudistusten hintaa ei tässä vaiheessa voikaan tietää. Esitykset ovat niin yleistasoisia, että tarkkaa kustannusarviota on vaikea laatia. Toki vaikutusarviointi ja asiallinen valmistelu ovat asioita, joissa tulevan hallituksen täytyy skarpata nykyisen hallituksen karmeaan alennustilaan ajaman lainvalmistelun jälkeen.

Minä, kuten suurin osa muistakin demareiden jäsenistä, kannattajista ja äänestäjistä kannatamme rikoksiin syyllistyneiden ulkomaan kansalaisten poistamista maasta. Poikkeuksen muodostaa vain tilanne, jossa poisto aiheuttaa kohtuutonta haittaa. Eli mikäli rikos on lievä tai mitätön, mutta palautus aiheuttaisi henkilölle vaaran kidutuksesta tai kuolemasta,  tai vastaavasti henkilö on pääasiallisesti kotoutunut hyvin Suomeen ja sitten hairahtuu kerran (tötöilee liikenteessä, ajautuu tappeluun, sählää verojen kanssa), niin olisi kohtuutonta karkottaa häntä.

Uskoisin, että tämä linja heijastuu myös SDP:n lopullisesta maahanmuuttopoliittisesta linjauksesta eduskuntavaaleja varten. Toivottavasti Perussuomalaisetkin tarjoaa ennen vaaleja konkreettisen poliittisen ohjelman siitä, miten Suomen maahanmuuttopolitiikkaa muutettaisiin ja miten Suomesta jo oleskeluluvan saaneiden kotoutumista käytännössä edistettäisiin. Sitten päästäisiin trollailun sijaan keskustelemaan asiasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Risto Koivula

Muutoin SDP:n asiakirjaehdotuksessa on sellaisia asioita, mitä ehdotuksessa pitääkin olla, mutta yksi kohta on aivan täysin päin persettä:

Se on tämä:

" Päätösvallan siirtoa Suomelta EU:lle

Puolueen linjauksista selviää, että SDP haluaa merkittävää päätösvallan siirtoa Suomelta EU:lle.

Suomen Uutisten haltuunsa saamassa muistiossa haikaillaan jopa EU-jäsenvaltioiden yhteistä turvapaikkapolitiikkaa koko unionin alueella. Yksittäiset EU-jäsenvaltiot eivät SDP:n arvion mukaan kykene hoitamaan näitä asioita:

Suomi toimii Euroopan unionissa aktiivisesti EU:n yhteisen turvapaikkapolitiikan toteuttamisek- si. Kansallisvaltiot eivät voi yksin vastata turvapaikkapolitiikan toteuttamisesta Euroopan unio- nin alueella. Muuttuvien tilanteiden pitämiseksi hallittuna tarvitaan koko EU:n kattavia pelisään- töjä ja käytänteitä. Unionin laajuinen maahanmuuttopolitiikka pysäyttäisi ”kilpailun pohjalle” kansallisten turvapaikkapolitiikkojen asteittaisilla tiukennuksilla. Unionin yhteinen turvapaikka- politiikka jakaisi myös vastuuta pakolaisuudesta sekä poistaisi jäsenvaltioiden välisiä negatiivisia vetovoimatekijöitä. "

Kansainvälisen lain mukaan kansaalisvaltioiden ei tarvitse EIKÄ PIDÄ pohtia pakolaisten ottoa YKSIN, vaan YK:n ja sen jäesenjärjetöjen kuten Pakolaisapu UNHCR:n ja sen valttuuttamien kansainväliten järjestöjen kuten Punaisen ristin/puolikuun kanssa!

EU:lla EI PITÄSI OLLA TÄSSÄ OSAA EIKÄ ARPAA SORKKIA!

Leikkipakolaisten otto TURVALLISTA MAISTA kuten Venäjältä on LOPETETTAVA!!!

Sellainen nakertaa ja saattaa huonoon valoon vain YK:n laillista ja välttämätöntäja asintiutevaa toimintaa tässä tärkeässä asiassa!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Siinä se sitten oli. Demareilta paha moka.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomen uutiset nyt on täysin verrattavissa mv-lehteen, ei sitä nyt voi edes kutsua minkäänlaiseksi mediaksi.

Tottakai paniikki on persuilla kauhea, sillä vaikka huudat äänesi käheäksi maahanmuutosta ,niin kannatus ei vaan nouse, paniikki on juuri oikea sana.

Jos kaikki persujen tekemät aloitteet olisivat perussuomalaisten linja, niin oikeudessa varmasti olisi moni persu, ai juu niinhän ne yleensä siellä onkin. :)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jos tiedät Suomen Uutisten kirjoittavan ko asiasta palturia ja valetta, niin tuoppa faktat esiin..

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

#3
Demarien maahanmuuttopolitiikkaan en omaa kompetenssia sekaantua. Mutta Petteri
Ritalalta kysyisin. Kun sinä PR kirjoitat esim. näin painavasta asiasta näin vakavissasi....

"Jos kaikki persujen tekemät aloitteet olisivat perussuomalaisten linja, niin oikeudessa varmasti olisi moni persu, ai juu niinhän ne yleensä siellä onkin. :)

... niin miksi sinä PR käytät mielipiteesi perässä tällaista :) hymiö /hämiötä?
Tarkoitatko, ettet tarkoita sitä mitä kirjoitat, vai haluatko hymiö/hämiöllä vesittää muuten vakavan mielipiteesi.

Olen ollut käsityksessä, että tällaiset merkit mielipiteen perässä :) / ;) / (=; jne. tarkoitavat, että kirjoittaja ei ole tosissaaan vaan kirjoitteleen ilman pilkollaan niitä näitä.

Olen seurannut kommenttejasi ja liki jokainen on yleensä päättyy tuollaiseen "huumorimerkkiin". Siis kirjoitatko käänteisesti? Olet huomorimiehiä sittenkin?
Vaiko muuten vain epävarma mielipiteestäsi? (=; / ;)

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Ritalan "syvällisemmästä" ajattelusta saa paremman kuvan käymällä lukemassa muutaman hänen omista "Puheenvuoroistaan".

Sen jälkeen nämä jokapäiväiset kommentit eivät enää ihmetytä ollenkaan. Kun on lusikalla...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Nyt taitaa SDP vetästä pohjat.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"Poikkeuksen muodostaa vain tilanne, jossa poisto aiheuttaa kohtuutonta haittaa."

....tai poistettava ei ole suostunut liittymään ammattiyhsitysliikkeen jäseneksi.:)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eihän tuollaisen muistion pohjalta nyt vielä pidä mitään mölyä nostaa. Onhan se hyvin tunnettua, että useat johtavat demarit kannattavat hyvin löysää maahanmuuttopolitiikkaa. "Lentäväthän linnutkin rajojen yli" ja "Suomi kuuluu kaikille", ovat heittoja joita ovat viljelleet johtavat demaripoliitikot.

Kaikkein huolestuttavin kohta tuossa "muistiossa" on eityisten konsultien palkkaaminen päättämämään maasta poistamisesta ja oleskeluluvista. Jos tällainen toteutuisi, niin käytännössähän se tarkoittaisi, että demarit haluaisivat konsulteille suuremman vallan, kuin maahanmuutovirastolle ja oikeuden tuomareille. Siinä raiskattaisiin vallan kolmijako-oppia oikein huolella. Mitä mieltä blogisti on tästä ehdotuksesta?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Onhan tämä Persujen meno aika noloa ja paniikkia tosiaan pukkaa. Mutta sellaista se on kun puolue ei osaa kuin yhden politiikan osa-alueen. Tai siis ei sitäkään osaa, mutta pitää kauheaa älämölöä siitä. Ja kun ei osaa siitä yhdestäkään asiasta argumentoida, niin sitten pitää yrittää asemoida itseään sitä kuvitteelista beelsepuubia vastaan. Kun mikään muu puolue ei edusta tätä fantasioiden vihervasemmistoa, niin sitten pitää yrittää vääntää niistä sellaisia "luovalla" kirjoittelulla.

Mutta tuskin yksikään täyspäinen näihin sortuu. Reppanarasistit mölisevät, mutta ovat jo onnensa ohi nukkuneet. Eivät enää kelpaa edes Kokkareille puudeleiksi, vaikka kuinka kitisisivät. Ja sitä jo menetettyjen ja tulevaisuudessa menetetyjen hillotolppien perään vinkumista tosiaan riittää joka toiseen blogiin. Tosin ne taitavat olla se "parempi" puolisko Persuleiden viestinnästä.

Käyttäjän MikkoHeikkinen kuva
Mikko Heikkinen

Puudeliksi ja ulkoministeriksi toki kelpaa aborttia ja naisen oikeutta omaan vartaloonsa vastustava hillotolppailija. Hallitus ja sen arvomaailma on aikamoinen vitsi.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Paniikka pukkaa Turpeisellakin, kun ollaan samassa tilanteessa kuin Ruotsi nyt. Demareitten linja on sama, mitä Ruotsissa on harjoitettu. Vuonna 2050 ovat ruotsalainen alkuperäiskansa vähemmistönä omassa maassaan. Ja valtion uskontona on islam.

Nyt kun vaalit ovat tulossa Ruotsiin, on kaikki puolueet siirtyneet tiukemmalle linjalle turvapaikkapolitiikassa, koska pelkäävät oppositiopuolue ruotsidemokraattien voittavan vaalit ja olevan suurin puolue. Ei ainakaan demarit ole oikeasti luopumassa maata tuhoavasta politiikasta. Nyt on pakko hämätä äänestäjiä. No go alueet lisääntyvät ja autoja ja rakennuksia tullaan polttamaan jatkossakin ja poliisi pelkää.

Juha Kivioja

En tiedä missä peräkammarissa olet elänyt, mutta maahanmuuton kulut v.2017 olivat noin 1 .. 2 miljardia €. Muslimit eivät työllisty/halua työllistyä ja ovat ikuinen taakka veronmaksajille. Ihmetyttää milloin SDP luopui duunarien asioiden hoitamiaesta ja alkoi haalia näitä matuja suomeen, kun kannatus putosi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Onhan tämä Persujen meno aika noloa ja paniikkia tosiaan pukkaa."

Maahanmuuttokriittisyys on valtavirtaa Euroopassa. Noloa on vain suvaitsevaisten perustelemattomat typeryydet.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jokaisen täyspäisen valtiomiehen tulisi ottaa Unkarista mallia pakolaispolitiikkaansa.

Risto Mäkinen

Unkarilaiset pelästyivät, kun vuonna 2015 miljoona siirtolaista tallusteli pustan läpi Saksaan. Suomessa ei olla vielä nähty vastaavaa invaasiota, ja Suomessahan ei opita kuin kantapään kautta. Sitä odotellessa.

Väinö Hirvelä

faktat tiskiin: Eetu Kinnunen irtisanoudutko vuodetun muistion tavoitteista?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Irtisanoudun tavoitteesta palkata "konsultteja" ja sallia rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten jääminen maahan muuten kuin äärimmäisen poikkeuksellisessa tapauksessa.

Muistion tavoitteet koskien työperäistä maahanmuuttoa, kotoutumista ja oleskelulupahakemusten nopeampaa käsittelyä ovat järkeviä. Asiallisin perustein maahan pyrkivät saisivat nopeammin oleskeluluvan ja pääsisivät kiinni työelämään, perustettomasti maahan pyrkivät saisivat nopeammin kielteisen päätöksen ja poistuisivat maasta.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki

Huojentavaa kuulla, ettei tämä esitys ainakaan suoraan tule olemaan teidän ek-vaaliohjelmassanne. Itseäni kuitenkin edelleen huolettaa lausuma "yhteisestä eurooppalaisesta turvapaikkapolitiikasta", mikäli se tarkoittaisi esim. pakollisia mamu-kiintiöitä tms.

Ruotsin demarithan ovat jo pitkään keikkuneet gallup-kärjessä hyvin avoimella mamu-politiikalla, mutta on havaittavissa, että pinnan alla on alkanut kytemään ja 2. polven maahanmuuttajien aiheuttamat ongelmat alkavat koskettamaan myös ruotsalaista keskiluokkaa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Euroopassa politiikka on alkanut itse asiassa kiristymään kautta linjan. Toki yhteinen linja tarkoittaisi sitä, että tuurilla ei enää välttäisi hakemusryöppyä ison turvapaikanhakijajoukon tullessa EU-alueelle. Toisaalta sitten, jos vaikkapa Venäjä päättäisi laskea läpi kerralla kymmeniätuhansia ihmisiä, niin meillä olisi taakanjaon kautta mahdollisuus lähettää osa näistä ihmisistä muualle hakemuksen käsittelyä varten.

Vähän samalla tavallahan tämä toimisi kuin vakuutus: maksat joka vuosi enemmän kuin ilman vakuutusta, mutta sitten jos tulee iso tenkkapoo, niin selviät paljon vähemmällä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Muiden kuin vakaviin rikoksiin syyllistyneiden henkilöiden maasta poistamiset jäädytetään kunnes valtioneuvoston nimeämä riippumaton taho on arvioinut heidän tapauksensa uudelleen."

Riippumaton taho, jonka valtioneuvosto nimittää? Tutkimaan esimerkiksi KHO:n päätöksiä? Mitähän lakeja ja periaatteita tämä rikkoo, jos kysyisi näiltä kahdelta esityksen tekijältä. Aika omituista porukkaa Suomessa on ja vielä päättämässä toisten ihmisten asioista tai ainakin vaikuttamassa niihin. Saisivat muuten hävetä koko ajatusta.

Käyttäjän MikkoHeikkinen kuva
Mikko Heikkinen

KHO:n päätösten ylikävely vaikka väkisten.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Demareitten maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka on sama kuin puheenjohtaja Rinteen. Ovet auki, kaikki ovat tervetulleita ja ketään ei palauteta, jos ei halua lähteä. Lyhyesti näin. Tähän Suomella on varaa. Ja tämähän on syvältä.

Eikö demareita enää kiinnosta suomalaisten tavallisten ihmisten hyvinvointi ja turvallinen elämä. Ja mistä tämä politiikka rahoitetaan kaiken sen muun lisäksi, mitä on jo luvattu. Eikö suomalaisilla ole enää tähän maahan oikeutta ja minkäänlaisia ihmisoikeuksia.Demareitten linja ei ole terve.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Demareita erityisesti ja ensisijaisesti kiinnostaa tavallisten suomalaisten ihmisten hyvinvointi ja turvallinen elämä. Joka muuta väittää syllistyy aiheettomaan panetteluun. Tämän lisäksi demareilla on silmää ja sydäntä myös globaalille ihmisten hädälle, kuitenkin Suomen resurssien rajoissa. Aiheettomasti ja vilpillisesti Suomeen pyrkivät käännytetään takaisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset