Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Timo Soini on kultainen vasikka

  • Timo Soini, hallituksen kultainen vasikka. Kuva: Raul Mee (EU2017EE)
    Timo Soini, hallituksen kultainen vasikka. Kuva: Raul Mee (EU2017EE)

Perjantaina kello 13.00 eduskunta äänestää Timo Soinin (SMP, PS, Sin.) luottamuksesta toimia Suomen tasavallan ulkoasiainministerinä. Epäluottamusta esittäneet kansanedustajat katsovat, että Soinin julkiset kannanotot aborttia vastaan ja osallistuminen abortinvastaisiin mielenosoituksiin ulkomailla ovat vastoin Suomen linjaa koskien naisten oikeuksia päättää omasta kehostaan. Soinin puolustajat ovat esittäneet, että Soinilla on mielipiteen- ja uskonnonvapauteensa vedoten oikeus laukoa julkisuudessa mitä haluaa.

Toki nämä perustuslailliset oikeudet Timolle suotakoon, mutta ulkoministeri ei ole koskaan yksityishenkilö tai edes ensisijaisesti puoluettaan edustava poliitikko. Ulkoministeri on valtioneuvoston keskeinen jäsen, joka julkisella toiminnallaan ilmaisee Suomen ulkopoliittista linjaa. Espoolaisen kaljabaarin nurkkapöydässä ja jätkien saunaillassa Timo saa vapaasti esittää mielipiteensä abortista, aivan kuten Erkki Tuomioja Yhdysvalloista tai Alexander Stubb Natosta. Julkisuudessa heidän pitää ministereinä edustaa hallituksensa ja Suomen linjaa tai luopua kyseisestä tehtävästä, jos arvopohja ei jatkamista mahdollista.

Irvokas näytelmä puoluekurista

Etenkin Soinin oma puolue Siniset ovat tiukasti seisseet sen takana, että Soini saa laukoa mitä sylki suuhun tuo, eikä sillä saa olla vaikutusta mihinkään. Sama puolue on nyt myös ilmoittanut, että jos yksikin kokoomuslainen kehtaa painaa punaista nappia eduskunnan suuressa salissa tänään, tulee hallituskriisi. Timo Soinilla on siis niin suuri mielipiteenvapaus, että se ylittää Jaana Pelkosen, Saara-Sofia Sirénin ja muiden kokoomuslaisten liberaalien vapauden omaan mielpiteeseensä.

Keskustassa on jopa erehdytty pitämään eduskunnan suurta salia jonkinlaisina karjamarkkinoina, koska kansanedustaja Markku Pakkanen on esittänyt, että jos Kokoomusedustajat eivät pysy ruodussa, niin irtisanomissuojan heikentämistä koskeva lakiesitys "otetaan uuteen käsittelyyn". Kytketään siis täysin luottamukseen liittymätön kysymys asiaan ja aletaan tinkaamaan sillä.

Lehmänkaupat jossain määrin liittyvät politiikkaan, jossa eri mieltä olevat puolueet joutuvat tekemään yhteistyötä. Yleensä ne liittyvät johonkin asiakysymykseen. Nyt kuitenkin äänestetään hallituksen linjaa vastaan toimineen ministerin luottamuksesta, joka eilen eduskunnan edessä ilmaisi julkisesti katumattomuuttaan ja aikomustaan toimia jatkossakin oman mielensä eikä hallituksen linjan mukaisesti. Jos kuka tahansa muu ministeri toimisi näin, hän olisi jo joutunut eroamaan, mutta ei Soinin Timo.

Timo Soini on Sinisten epäjumala

Sinisen Tulevaisuuden synty kesällä 2017 liittyi erityisesti siihen, että Perussuomalaisissa toimineet Timo Soinin opetuslapset halusivat pitää mestarinsa ulkoministerinä. Ongelma ei ollut Jussi Halla-ahon "arvopohja", sillä Halla-aho kelpasi Soinille, Sampo Terholle ja Simon Elolle kumppanina ja ystävänä niin kauan kunnes hän haastoi puolueen johtajuuden. Timo Soinin henkilökultissa kun voi olla vain yksi Mestari.

Vieläkään Terho ja Elo eivät ole päässeet peruspomon otteesta, sillä edelleen Sinisten mukanaolon hallituksessa ratkaisee Timo Soinin pysyminen ministeriaudin takapenkillä, ei mikään asiakysymys. Kaikki Sinisten kansanedustajien erikseen ja silloisen puolueensa Perussuomalaisten nimissä antamat vaalilupaukset on petetty ja takit käännetty. On mahdoton ajatus, että Timo Soini potkaistaisiin pois ulkoministerin pallilta ja korvattaisiin esimerkiksi puolueen puheenjohtaja Terholla. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Elosta voisi tulla ministeri Terhon tilalle.

Missä tahansa normaalissa puolueessa riviedustaja Soinin ministerinsalkun vapautuminen olisi puolueen muille kellokkaille mahdollisuus, Sinisille se on uhka. Se johtuu siitä, että Soini on nostettu epäjumalan asemaan. Kultaiseksi vasikaksi, joka Soinin rakkaassa Raamatussa Mooseksen kirjassa esitellään.

Paljonko kultaiselle vasikalle uhrataan?

Soinin poliittisen uran ainoa tavoite on ollut itsetehostus "unohdettua kansaa" hyväksi käyttäen. Matkan varrella on käännetty takki kaikissa keskeisissä vaalilupauksissa, hajotettu oma puolue ja nyt toimittu tieten ja tarkoituksella Suomen ulkopoliittista linjaa vastaan.

Kysymys on nyt siitä, paljonko omaa itsekunnioitustaan ja Suomen linjaa hallituspuolueiden kansanedustajat ovat valmiita uhraamaan tämän kultaisen vasikan edessä. Vai olisiko jo syytä antaa Soinin poliittiselle uralle sen ansaitsema loppu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ihmettelen tätä suomalaista poliittista järjestelmää ja ajattelua:

Miksi Sinisten annetaan terrorisoida järjestelmää siten, että te he tekevät tästä Soinin luottamusäänestyksestä hallituskysymyksen? Ja miksi Sinisten annetaan se ihan mukisematta tehdä?

Tällaisestako me haluamme uuden normaalin? Siis jos yksi ministeri ns. töppää, niin koko hallitus vastaa siitä. Ei mitään järkeä.

Kyllä puhemiehen tai puhemiesneuvoston tulisi nyt ottaa komento tässä asiassa ja kieltää tällainen eduskunnan halventaminen perustuslain 34,3 §:n mukaisesti:

"Puhemies ja varapuhemiehet sekä valiokuntien puheenjohtajat muodostavat puhemiesneuvoston. Puhemiesneuvosto antaa ohjeita eduskuntatyön järjestämiseksi ja päättää, sen mukaan kuin tässä perustuslaissa tai eduskunnan työjärjestyksessä erikseen säädetään, asioiden käsittelyssä valtiopäivillä noudatettavista menettelytavoista. Puhemiesneuvosto voi tehdä aloitteen eduskunnan virkamiehiä koskevan lain ja eduskunnan työjärjestyksen säätämisestä tai muuttamisesta sekä ehdotuksia muiksi eduskunnan toimintaa koskeviksi säännöksiksi."

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/199907...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ei siniset mitään terrorisoi. Siniset on vastuullinen hallituspuolue joka haluaa pitää hallituksen pystyssä loppuun asti. Ja sitä ne haluaa toisetkin hallituspuolueet...

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Miten Soinin ministerinsalkku liittyy hallituksen jatkoon? Vai onko SiTu SMP, Soinin Ministeriys Puolue, jolla ei ole muuta agendaa kuin Timon hillotolppa?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Siniset nimenomaan perustettiin tämän nykyisen hallituksen pystyssäpitämiseksi. Mitään muuta olemassaolon tarkoitusta ei Sinisillä ole.

Kun Siniset perustettiin nimenomaan hallituksen pystyssäpitämiseksi, on loogista, että hallitus seisoo tai kaatuu Sinisten mukana. Kun hallitus lakkaa ensi kevään vaalien myötä, kuihtuvat Siniset tarpeettomina pois eduskunnasta.

Kansa ei anna millekään taholle (eli Sinisille) blancovaltakirjaa minkä tahansa hallituksen pystyssäpitämiseen. Miksi äänestää Sinisiä kun voi äänestää suoraan jotain muuta puoluetta, jolla on edes jonkin sortin poliittinen linja olemassa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Säälittävää touhua tämä sinun nillityksesi. En voisi uskoa, että kyseessä on demari, joka ei puolusta kansalaisten perus- ja ihmisoikeuksia.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Jos kansalaisten perus- ja ihmisoikeudet ovat niin tärkeitä, ettei ulkoministerin tarvitse noudattaa maansa ulkopolitiikan linjaa, niin eikö silloin olisi selvää, että puolueiden riviedustajat saavat äänestää tänään juuri niin kuin omatuntonsa sanoo?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Espoolaisen kaljabaarin nurkkapöydässä ja jätkien saunaillassa Timo saa vapaasti esittää mielipiteensä abortista, aivan kuten Erkki Tuomioja Yhdysvalloista tai Alexander Stubb Natosta. Julkisuudessa heidän pitää ministereinä edustaa hallituksensa ja Suomen linjaa tai luopua kyseisestä tehtävästä, jos arvopohja ei jatkamista mahdollista."

Tuo on mielenkiintoinen kohta, joka kyllä paljastaa demarien tekopyhyyden, kun kyseessä on Erkki Tuomioja. Vuonna 2001 Tuomioja sai aikaan Israelin kanssa diplomaattisen selkkauksen, kun hän sanoi, että "Israel kohtelee palestiinalaisia kuten Saksa juutalaisia 1930-luvulla".

Lähde: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/nain-tuo...

Soini mokasi ulkoministerinä, kun hän kommentoimaan muiden maiden aborttilainsäädäntöä, mutta ei Suomen ulkoministeri voi alkaa käyttämään natsivertauksia omissa puheissaan ja kommenteissaan. Tuomioja ei saanut mitään seurauksia omasta tökeröstä ja provosoivasta tavastaan kommentoida, vaan hänen annettiin toimia haluamallaan tavalla, vaikka tuo toimintatapa luultavasti aiheutti Suomelle enemmän vahinkoa kuin Soinin munaukset.

Jos demarit haluavat Tuomiojasta seuraavaan hallitukseen ulkoministerin, niin hänelle pitää tehdä selväksi, että hän lentää hallituksesta kuin leppäkeihäs, jos hän alkaa sooloilemaan omiaan.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Nyt puhemiehen/puhemiesneuvoston tulisi varmistaa, että tästä hallituksen kidnappaustyylistä ei tule vallitseva käytäntö jatkossa.

Puhemiehen tulee viheltää aikalisä asiassa ja siirtää äänestystä, jos se ei muuhun nyt vielä pysty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset