Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Perussuomalainen valeoppositio - saatko mitä tilaat?

  • Saat mitä tilaat?
    Saat mitä tilaat?

Perussuomalaiset ovat nostaneet kannatustaan vaalien viime metreillä. Minua ei yllättänyt se, että tämän aamun Ylen gallupissa PS meni Kokoomuksen ohi ja tavoittelee kakkossijaa. Sitäkään ei voida jättää kokonaan pois laskuista etteikö Jussi Halla-aho voisi luotsata puolueen jälleen ykköspaikalle. Olihan ”Mestarin” rooli isompi jo vuosien 2011 ja 2015 ”Jytkyissä” kuin Timo Soini koskaan halusi myöntää.

Hallitusvastuussa menetetty kannatus on palautettu, kun äänestäjille on uskoteltu kaikkien takinkääntöjen ja köyhän kyykytysten olleen vain ”Sinisten pettureiden” aikaansaannosta. Nyt puolue on kuulemma puhdas ja taas työmiehen ja -naisen asialla. Uskokoon, ken tahtoo.

Tosiasia on se, että joka ainoa Perussuomalaisten nykyinen kansanedustaja äänesti joka ainoan Sipilän hallituksen leikkauksen puolesta. Oli kyse sitten palkattomasta työajan pidentämisestä 24 tunnilla, vanhempainpäivärahojen ja lomarahojen leikkauksista, sekä erityisesti ikääntyneisiin palkansaajiin osuneista työttömyysturvan leikkauksista. He äänestivät leikkauksista eläkkeisiin ja koulutukseen.

Kesän 2017 jälkeen ei ole tehty yhtään uutta leikkauspäätöstä. Voimassa ovat ne samat vanhat kikyt ja leikkaukset, jotka Persut olivat hillotolppansa maksuna ilomielin hyväksymässä ja jotka iskevät joka vuosi tavalliseen duunariin kuin miljoona lihaveroa.

Persujen kaksari perustuu sumutukseen

Perussuomalaiset on valinnut kaksi vahvaa asetta vaalikampanjansa kärjeksi. Ensimmäinen on se, että se on ainoa puolue, joka on totaalisen maahanmuuttovastainen. Maahan saa tulla vain tekemään töitä (ehkä myös opiskelemaan) ja vain muista EU-maista ilman tarveharkintaa. ETA-alueen ulkopuolisen työvoiman tarveharkintaa Halla-aho puolustaa niin apinan raivolla, että esittää aiheesta perättömiä väitteitä koskien muiden puolueiden kantoja.

Halpatyötä ollaan kuitenkin vain vastustavinaan, sillä mr. Mestari on toimessaan Euroopan Parlamentissa äänestänyt sitä vastaan, että EU:n sisällä maasta toiseen lähetetyille työntekijöille pitäisi maksaa vähintään työskentelymaan kyseisestä työstä määritetty vähimmäispalkka. Linja on oikeistolaisempi kuin Kokoomuksella ja lyö näpeille suomalaista duunaria. Hän menettää työnsä jo bulgarialaiselle työntekijälle (3,5€/h), ei siihen tarvita bangladeshilaista (1,5€/h).

Toinen osa kampanjastrategiaa on se, että ainoana puolueena PS tarjoaa turvasataman niille, jotka eivät halua tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi käytännössä mitään tai pitävät koko asiaa turhana vouhotuksena. Uutta teknologiaa ei pidä ottaa käyttöön. Teollisuuden ja työpaikkojen väitetään karkaavan Suomesta ilmastopolitiikan vuoksi. Eihän se haittaa, vaikkei se ole totta (Suomi on vähentänyt päästöjään 1990-2017 jo 21%, BKT per hlö +40%, teollisuustuotannon arvo +50%). Pelon voima on vahva.

Vennamolaiset valheet kakkoskierroksella

PS:n vaaliohjelmaan ovat löytäneet Soinin lupaukset lapsiperheiden, työntekijöiden ja eläkeläisten aseman parantamisesta. Eläkkeisiin luvataan jopa oikaista taitettu indeksi (4 mrd. €/vuosi). Kaikkia veroja alennetaan. Tämä rahoitetaan lopettamalla jäsenmaksut EU:lle (josta ei kuitenkaan aiota erota) ja heittämällä kaikki maahanmuuttajat ulos (PS:n taloustieteen kandidaatti laskenut tästä saatavan 3,2 mrd. €).

Tuoreimman kaksinaamaisuuden paljastuksen teki Keskustan Annikka Saarikko eilen MTV:n tentissä nostamalla esiin Halla-ahon vaalikonevastauksen, jonka mukaan "valtionosuuksien tasausjärjestelmä on kepulaista aluepolitiikkaa josta pitäisi luopua". Kepulaista tai ei, niin PS:n kannattajista suurin osa ei asu Espoossa ja Helsingissä, vaan niissä maakunnissa, jossa ilman valtionosuuksien tasausjärjestelmää peruspalvelut jäävät hoitamatta. Halla-aho laskenee sen varaan, että vaalikarjalle tämä on liian monimutkainen asia. Ja Jussin kaltaiset urbaanit oikeistoälyköt, jotka ymmärtävät miten tämä toimii, todella kannattavat tätä linjaa.

Perussuomalaiset eivät ole oikea oppositiopuolue eivätkä oikea vaihtoehto nykyisen hallituksen linjalle. Mestari Halla-aho olisi jo 2017 ollut valmis hyväksymään hallituksen linjan, mutta hänelle näytettiin ovea. Todellisuudessa Perussuomalaiset on vaihtoehto niille, joille Sipilänkään hallituksen oikeistopolitiikka ei ollut riittävän kovaa. Siksi nyt näemme sen, kuinka Kokoomuksen kannatus lahoaa samalla kun Perussuomalaiset nousee. Eikä siinä mitään, olisikin hyvä jos liberaalit sivistysporvarit ja IKL-henkinen maastotakkilinja eriytyisivät omiin puolueisiinsa.

Sitä vain toivon, ettei yksikään duunari mene äänestämään Perussuomalaisia.

Siinä käy kuin porsaalle joulukuussa.

Kinkkua tullaan syömään Suomessa jatkossakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

PS kannattajille taitaa olla niin, että maahanmuuttokysymys ratkaisee ja muissa asioissa haparointi ei (merkittävästi) nakerra äänisaalista. Halla-aholla on vapaat (?) kädet kompuroida muissa asioissa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Sinänsä hämmentävää, kun miettii miten marginaalinen asia koko maahanmuutto PS:n äänestäjien arjessa on.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Niin demareillehan parikolme miljardia vuodessa on ihan pikku juttu. Sitten vielä ihmettelette miksi tuottavassa työssä olevat palkansaajat eivät äänestä teitä.

Tommi Mäkinen

Marginaalinen? Maksaa miljardeja vuodessa.
Ja samaan aikaan lykkäillään/perutaan asioita, joiden hintalappu on 100 miljoonaa ja paljon paljon vähemmän.

Vai tuleeko maahanmuuttorahat jostain maagisesta kassasta, että ne ei ole mistään pois?

Mun toimeentulotukirahat on niin pienet että Suomi saanut jotain huomautuksiakin siitä muistaakseni että törkeen vähän. Kunnallisessa hammaslääkärissä on niin hirveet jonot, että yli 2 vuotta oon jo rampannut eikä vieläkään valmista. Aikoja tulle 4-5 kuukauden välein. Mamut hesassa ja Tampereella käy yksityisellä käsittääkseni, siis laittomat mamut mitkä ei suostu poistumaan. Taitaa kaikki turvikset käydä yksityishampilääkärissä, ja kuulemma 1/3 jättää menemättä sinne eikä luonnollisesti ikinä ilmoita että peruuntuu, joten hammaslääkäri apurineen tunnin- 1,5h pyörittelee peukaloita ja kiroilee kun ei tuu ketään. Lasku tottakai lähtee veronmaksajille. Tämmösiä siis 1/3 ja meikä jonottaa kuukausia.

Varmaan jos promillen osia sais mamu-rahoista meidän köyhien hammasjuttuihin, ois minunkin hampaat ollut jo 1,5vuotta sitten kondiksessa, mut ei kun on vähän tärkeämpiä autettavia.
Esim. kielteisen päätöksen saaneita turviksia, jotka ei suostu poistuu maasta. Supon mukaan turvallisuus-uhat käy komeesti yksityisellä.
Oikee sydäntä lämmittää kun kuulee taas itellä seuraava tunnin aika puolen vuoden päästä.

Tai yksinhuoltajat, jotka saa toimeentulotukea, lapsilisät. Se lasketaan tuloksi yksinhuoltajalle ja vähennetään määränsä toimeentulotuesta, eli eivät saa kolikkoakaan lapsilisää.
Varmaan promillen osa mamujen rahoista riittäis senkin korjaamaan mutta ei oo varaa.

Mutta kielteisen saaneille turviksille rahaa riittää.

Eiköhän päättäjiä edes hävetä koskaan tää suomen köyhille perseily. Niino ei varmaan kun on tärkeämpiä autettavia. Turviksien puolesta kyllä piisaa puheita, lämmintä itkua vasemmistolta nimenomaan ja varmasti demareiltakin, mut suomen köyhimmät? Juu ei, otetaas yksinhuoltajilta lapsilisät ja laitetaas tommonen aktiivimalli tulille että siitäkin löysät pois kuleksimasta.

Eläkeläiset vanhainkodeissa on kirjaimellisesti kusessa ja paskassa kun siis ei oo rahaa palkata tarpeeks porukkaa.

Aktiivimalli :D Juu ei oo mamuilla aktiivimallia, eikä niitä leipäjonoissa näy.

Tuli vähän pitkä vuodatus, mut tää on niinko meille kaikki köyhimmille suomalaisille heiluteltais keskaria ja keksitään juttuja miten sais viel leikattua tukia ja samaan aikaan pohjattomasta kassasta funtsitaa lisää kaikkee kivaa tulijoille. Ite pyysin harkinnanvaraista toimeentulotukea fillariin ja laitoin lääkärin lausunnot viel mukaan että selkä paskana, ei pysty pitkiä matkoja kävelee eikä varaa bussilla kokoajan. Tulihan nopeesti päätös että ei puhettakaan. Onneks löyty systerin wanha rippipyörä, kuin tehty tämmöselle 105kiloselle karjulle. Mamut saa vissiin kodinkoneitakin kun niil on armeija sossuja tekemässä anomuksia ja vaatimassa. ite en oo latiakaan saanut koskaan mihinkään.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen Vastaus kommenttiin #19

Puhut Tommi asiaa.

Varsinkin kun muistaa, että 2013 Kataisen hallituksessa ollessaan demarit olivat vähentämässä vanhusten laitoshoidosta 300 miljoonaa. Asiasta tiedotti valtiovarainministeri Jutta Urpilainen: https://yle.fi/uutiset/3-6961877

Sitten maaliskuussa 2015 demareiden esityksestä eduskunnassa ajettiin laittomasti maassaoleville laajennettua terveydenhuoltoa. Esitys epäonnistui silloin, mutta varmaan tuleva pääministeripuolue SDP ajaa asian päätökseen kun valtaan pääsee.

Minusta tuntuu erittäin epäoikeudenmukaiselta, että otettiin omilta heikoimmassa asemassa olevilta vanhuksilta hoitoresursseja pois ja haluttiin antaa niitä ulkomaalaisille laittomasti maassa oleville.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #22

Joo, nimenomaan. Tämä ei oikeudenmukaiselta tunnu. Mutta ei tässä voi yrittää oikee muuta, kun äänestää Jotain rajaa. Tai itseasiassa äänestin jo. Löysin hyvän naisehdokkaan :) Sunnuntaina tulee jännä ilta. Täytyy ostaa paketti makkaraa kisastudioon. Tupakit ja kaljat lopetin tykkänään, että pienistä rahoista jää edes jotain elämiseen.

Kyllä tämä tästä, kun on jo tottunut pienillä rahnoilla elää :)

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #19

Mikään tästä ei pidä paikkaansa.

Maahanmuuton hintalappu ei ole miljardeja.

Sen enempää oleskeluluvan kuin kielteisen päätöksen saaneetkaan eivät pääse yksityiselle minkään jonon ohi. Maksusitoumuksia annetaan kaikille samoin perustein, kielteisen päätöksen saaneille vain välttämätön akuuttihoito.

Eikä demarit tänne humanitääristä maahanmuuttoa edes halua. Parastahan olisi jos kenenkään ei tarvitsisi paeta kotoaan. Mutta niitä joilla on oikeus kansainväliseen suojeluun autetaan täällä, niin kuin muuallakin. Ne joilla ei ole, lähtevät kotiin.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

"Suomeen saapuvat turvapaikanhakijat saavat yksityiset terveyspalvelut – valtio maksaa

Mistä on kyse?

Turvapaikanhakijoiden terveys hoidetaan pääosin yksityisellä puolella"

https://yle.fi/uutiset/3-8299100

Näitä tulis niin paljon kun jaksais vaan googletella

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #26

"Maksusitoumuksia annetaan kaikille samoin perustein"

Ei kukaan edes puhunut mistään maksusitoumuksista, vaan harkinnanvaraisesta lisätoimeentulotuesta :D

Et näköjään paljon mistää tiedä mitään, ei pahalla. Just yks laski, ja vielä alakanttiin että 3,2 miljardia vuodessa turvikset.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/200a4e99-a71a-4b...

Pauli Vahtera: Maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa – ”Viimeinen hätähuutoni suomalaisille päättäjille”
06.03.2019 klo 8:53
Tilintarkastaja Pauli Vahtera julkisti laajat laskelmansa humanitäärisen maahanmuuton ja kehitysavun rasituksista Suomelle Iltalehden blogissaan tiistaina ja keskiviikkona.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #26

No jos tällaisia sopimuksia on tehty 2015-2016, niin mikäs puolue silloin oli hallituksessa? No Perussuomalaisetpa tietenkin.

Ei SDP ole tällaisiin vekseleihin nimeään vetänyt, enkä ymmärrä miksi Persut niin tekivät. Toki ymmärrän että akuuttihoito piti 2015 jotenkin järjestää, mutta tällaisesta tötöilystä en ollut kuullutkaan.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #28

Miten sulla oli pokkaa sanoa että "Mikään tästä ei pidä paikkaansa."

Kai mä nyt oon köyhänä penkonut noita juttuja ja tiedän.

Löysitkö yhtään semmosta kohtaa multa mikä ei pitänyt paikkaansa, vai etkö oikeasti tiedä mitä tässä maassa tapahtuu??

Siis oikeesti pelottavaa että tyyppi mun pitkään vuodatukseen kommetoi ettö mikään ei pidä paikkaansa :D

Hui hitto..

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #29

Väitit, että kielteisen päätöksen saaneet ja laittomasti maassa olevat pääsevät jonon ohi hoitoon. Se ei pidä paikkaansa. Ilmeisesti turvapaikanhakijat joilla ei ole vielä päätöstä ovat jossain vaiheessa päässeet jonon ohi hoitoon, mutta et sitä alkuperäisessä ulinassasi edes sanonut.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Ite sanoit ekana, että mikään ei pidä paikkaans, ja sit oikeesti ton yhen löysit :D

Siis oikeesti, kuinka sul on pokkaa??

Luulitsä ihan oikeesti ettei mikään siinä pitänyt paikkaansa vai veditkö ihan lonkalta? Toi lapsilisäjuttukin, ei ne ihmiset jotka saa toimeentulotukea saa latiakaan lapsilisää. Mä oon Arhinmäellekkin sanonut siitä ja se vaa mussutti että joo tiedetään ja hirveen kovasti yritetään muuttaa. Niin varmaa joo.

Jos sä oikeesti luulit ettei noist mun jutuista yksikään pitänyt paikkaansa, ni pelottavan pihalla oot. Siel oli paljo juttuja mitkä joka köyhälle itsestään selvyyksiä. Jänskä ku demareitten pitäis kai olevinaan olla köyhien puolella mut

"Mikään tästä ei pidä paikkaansa.

Maahanmuuton hintalappu ei ole miljardeja.

Sen enempää oleskeluluvan kuin kielteisen päätöksen saaneetkaan eivät pääse yksityiselle minkään jonon ohi. "

Paljon sä veikkasit että maahanmuutto maksaa? Pari miljoonaa?

Ja laitoinks mä jotai 5 linkkiä kun ravaavat yksityisellä. Siitä en ollut varmaa pääseekö kielteiset sinne, se tais olla ainoo mis olin väärässä.

Tostaki oli aikoinaan iso kohu kun selvis että joka kolmas ei mee sinne yksityishammaslääkärin ajalleen eikä tietenkään peru, ja meikä jo yli 2 vuotta rampannu kunnallisessa, että pikkasen noi sylettää noi tommoset jutut.

Skarppaa vähän..

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen Vastaus kommenttiin #36

Hyvin argumentoitu Tommi.
Huomasitko muuten, miten sujuvasti Eetu sivuutti sen toteamukseni heidän osallistumisestaan hoivakotihelvettien rakentamiseen 2013, kun vähensivät vanhusten laitoshoidosta 300 miljoonaa. Olen sitä aina silloin tällöin muistuttanut joillekin demareille ja aina asia on vaiettu kuoliaaksi tai vaihdettu keskustelun suuntaa. Sitä siis kannattaa toitottaa vielä enemmän.
Mikään ei nimittäin satuta niin paljon kuin totuus.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #43

"Pasi Karhunen 12.4.2019 01:03 Vastaus kommenttiin #19

"Mun toimeentulotukirahat on niin pienet että Suomi saanut jotain huomautuksiakin siitä muistaakseni että törkeen vähän."

Vi**u mee töihin äläkä vaan loisi veronmaksajien kustannuksella!"

Mä oon viittä vaille sairaseläkkeellä, mielenterveys aivan vitun paskana, sä tuut vittuilee että mee lusmu töihin.

Teet sä paljon tota? Näät esimerkiks että joku menee rollaattorilla, niin sä meet huutaa sille että mee vitun lusmu töihin? Tai joku on niin romuna että sitä työnnetään rullatuolissa. Meetkö sillekkin huutaa että vitun pelle, loinen, töihin diitä pummaamasta sosiaalietuuksia. Sunhan ois sairaalassa hyvä käydä huuta ihmisille kun siel on paljon porukkaa aivan säleinä.

Etkö sä tajua miten vitun törkeetä toi on????
Oliko sun mutsi ja faija jotai narkkareita tai sellasia kun susta on noin järkyttävän törkee vittuilija tullut

Onko tolla sun törkeydellä mitään rajaa? Vai jos sä satut näkee vaikka kolarin, missä vaikka parilla tyypillä katkee jalat, ni sä voi ihan pokkana mennä vittuilee niille kun ne huutaa siinä tuskissaan että "hähhähhääää höhöhöööööööö vitun idiootit hähäää"???

Etkö sä yhtään tajuu miten vitun sikamaista toi on???????????

Ei kyl sul on pakko olla aivossa joku hajalla, Ei kukaan normaali voi tollasta settiä heittää. Tai sit sä saat tuol kaupungilla kokoajan selkääs.

Jos sä oisit mulle ton jossain päin naama sanonut, ni huh huh..

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #44

Se on todella sikamainen kommentti, ja pyydän anteeksi. Olen pahoillani että sanoin niin ikävästi.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #49

anteeksipyyntö hyväksytty. ristus mulla kiehahti kun luin ton..

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Niin se menee, että suurinta osaa kiinnostaa vain maahanmuutto ja sen varjolla kaupataan sitten samaa kakkaa kuin muutkin oikeistopuolueet. Ne Persut, jotka ymmärtävät mitä tekevät, ovat samanlaisia EK:n juoksupoikia kuin Kokoomuksen kauppakamarinulikat. Suurin osa tosin ei ymmärrä mitä tekee ja niitä hyväksikäytetään surutta.

Ja se on koko kyseisen puolueen idea. Muukalaisvastaisuuden avulla kanavoida tyytymättömyys hyödyntämään niitä joiden toimintaan alunperin ollaan tyytymättömiä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Blogisti:
"Hallitusvastuussa menetetty kannatus on palautettu, kun äänestäjille on uskoteltu kaikkien takinkääntöjen ja köyhän kyykytysten olleen vain ”Sinisten pettureiden” aikaansaannosta. Nyt puolue on kuulemma puhdas ja taas työmiehen ja -naisen asialla. Uskokoon, ken tahtoo.

Tosiasia on se, että joka ainoa Perussuomalaisten nykyinen kansanedustaja äänesti joka ainoan Sipilän hallituksen leikkauksen puolesta."
______________________________

Tätä olen yrittänyt kertoa pitkin koko viime nelisvuotiskautta, mutta Suomessa on vielä liian paljon niitä, jotka eivät lue mitään vaan uskovat kavereiltaan kuulemiaan juttuja.

PS on Sipilän ja Kokoomuksen jatkettu napinpainajapuolue. Tosin Sipilänkin johtama Kepu ajaa vain KOK politiikkaa - mutta Sipilä lähimmäisineen tekevät sitä tarkoituksella.

Tästä syystä sekä PS:n että myös Kepun kannattajien kannattaisi äänestää suoraan Kokoomusta, saisivat ainakin lisää kurjistamista aikaiseksi - jos se on äänestäjän päämäärä.

Henry

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Demarina voisit ajatella myös niin, että vaikka persut ovat äänestäneet Sipilän leikkausten puolesta ja ainoa puheenaihe on maahanmuutto sekä muukin puhe on pelkkää valhetta jne jne...

Silti te demarit ette pysty tuon parempaan, vaan kannatuksenne laskee juuri vaalien alla ja persut ovat saavuttamassa teitä.

Onko teidän tarjoamanne politiikka vielä surkeampaa kuin persuilla vai onko kansa vaan liian tyhmää eikä ymmärrä teidän ylivertaisuutta sekä persujen toilailuja.
Joka tapauksessa on jopa mahdollista, että loppujen lopuksi kansa kannattaa enemmän jopa persujen toilailija enemmän kuin teitä.

Onko vika naamassa vai peilissä?.... ainakaan edes syöttö suoraan lapaan tyhjän maalin edessä ei tunnu riittävän demareille.
Mitä pitäisi vielä tapahtua, että te osaisitte käyttää tilaisuutenne hyväksi?

Kannattaisikohan keskittyä enemmän oman asian esille tuomiseen kuin toisten haukkumiseen, jos se oma asia on niin paljon parempi kuin muilla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko R., onhan näitä tämänmoisia sanomaa kertovia kirjoituksia hassun hauskaa lukea, kun ei muisteta kuinka demariedustajat painoivat Kataisen-Stubbin hallituksissa aina kyllä-nappia, vaikka ohjelmissaan olivat erimieltä. Valikoivaa muistia. Enemmistöhallituksessa noudatetaan yhdessä sovittua hallitussopimusta vaikka se ei joka kohdin olekaan oman puolueen ohjelman mukaista. Niin on demareilla kuten muillakin puolueilla. Tämän tietävät ja rekisteröivät kaikki politiikkaa seuraavat. Onkin epärehellistä kirjoittaa muuta.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Demarit eivät öyhötä rajojen sulkemisesta eivätkä levitä avoimesti vihaa. Siksi ne eivät saa persujen ääniä. Keskiverto persuäänestäjä kun ei ole kiinnostunut tippaakaan talouspolitiikasta. Hänen omatkin tukensa saa viedä ja jättää hänet nälkäiseksi, koska ainoa äänestyspäätöstä ohjaava tekijä on kukkiva rasismi.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

PS:ää ei voi luotsata jälleen ykköspaikalle, kun ei se siellä koskaan ole ollut. Politiikka ei sinua ehkä vielä kiinnostanut 4-8 vuotta sitten, mutta faktat löytyvät netistä.

Ovatko nuo tuntipalkat todelliset vai hihaheittoja? En usko Bangladeshissa maksettavan noin korkeaa palkkaa.

Kirjoituksesi on aika väsynyt tässä hetkessä. Tarkoituksesi on jotenkin koittaa vaikuttaa, ettei PS vain mene teidänkin ohi. Ammut mielestäni kuitenkin omaan jalkaasi.

Hankit vähän elämänkokemusta lisää, niin kyllä se siitä lähtee. Kaikkea hyvää!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suomalaisessa demokratiassa valta vaihtuu puoluekokouksissa. Muualla maailmassa meno on vähän villimpää. Soini riehui, uhkaili ja harjasi kaikki soraääneet niin pitkään kuin pystyi. On sellainen asia kuin ryhmäkuri. Loputtomiin Soini ei tässä pystynyt tuli vihdoin puoluekokous ja jäsenet äänestivät haluavansa muutoksen, Halla-ahon pj:ksi. Osa hienoa suomalaista demokratiaa.

Muilta osin kummallista tunnepaatosta yleensä asialliselta blogistilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maahanmuuton takia heitä äänestetään, ja sitten kuvitellaan, että tällä kannatuksella saamme omia asioita läpi.

Se on se suuri virhe, mikä paljastuu viimeistään hallitusneuvetteluissa, yksin ei 16% kannatuksella hallitusta muodosteta.

Väärin ei voi äänestää, mutta tyhmästi voi, varsinkin, jos luulee persuja äänestämällä pääsevän hallituksessa asioista päättämään.

No paljon välikysymyksiä ja kohuja ja mekastusta, mutta asioista päättäminen jaa taas kerran muille.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Ketä vain äänestämällä pääsee hallitukseen asioita päättämään tulevat ministerit. Muita äänestäjiä ei sinne oteta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Äänestä demaria saat mitä tilaat. Veronkorotuksia, elämisenkustannusten nousua, suurempaa ei parempaa vähätöistä julkista sektoria. Suuren bussikuskin mainoksessa duunari äijä iloitsee laskuja laskuja ja lastenkin harrastukset maksavat. Suuri bussikuski vastaa sama matka taitaa olla. Joo, niin taitaa olla. Ay eliitillä omat bussit.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Saarikon avaus oli hyvä ja paljastava.
Lisäksi minua kummastuttaa se, miksi ei keskustella EVM
(Eun vakausmekanismin) päätöksenteon luovuttamisesta/laajentamisesta harvojen käsiin ?
Eikö olisi esim viimeistään tänä iltana vaalitentissä aiheellista esittää tuo kysymys, -Tuletteko kannattamaan EVM sopimuksen hyväksymistä? Kyllä vai ei.
Kysymys on siinä mielessä tärkeä, että se on ensimmäinen uuden eduskunnan päätettävä asia, erityisesti kun Suomi aloittaa EU:n puheenjohtaja maana.

Isänmaan puolesta uhoavan ja ns "eliittiä" arvostelevan perussuomalaisten
mielipide asiaan olis hyvä tietää.
Vai jääkö asia kaksille rattaille ja meditoinnin asteelle?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mahtaako demarien johtoporras(tai blogisti)tietää, että demariduunareissa on paljon maahanmuuttokriittisiä ihmisiä?

Jos ei tiedä, niin aika pihalla ovat.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Suomeen ei Perussuomalaisten oppositiokauden aikana ole merkittävää maahanmuuttoa kohdistunut. Kiristystoimenpiteet oleskelulupapolitiikkaan on jo tehty. Onkin vaikea nähdä mitä konkreettista "maahanmuuttokriittiset" enää tavoittelevat.

PS:n kampanja on tyhjää möyhöttämistä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Siitä huolimatta mamujen määrä on tässäkin hesan lähiössä jatkuvasti kasvanut, ja nimenomaan muslimien, vastaan tuleekin jo sellaisia kaapunaisia joista ei näy kuin juuri silmät. Asia puhuttaa täällä kyllä, ei siinä tarvitse mikään persu olla.

Vaikka turvaa hakevia ei tulisi kuin 2000-3000 vuodessa, niin heitä kuitenkin jatkuvasti tulee ja pääosin muslimeita joiden tiedetään sopeutuvan hyvin huonosti. Mikä on tilanne 10-15v. päästä tietyillä hesan alueilla, näyttääkö kenties samalta kuin monissa Tukholman ongelmalähiöissä? Olen itse parissa sellaisessa siellä vuosia asunutkin, tiedän mitä se on.

Suomen demarien pitäisi ottaa mamupolitiikassa mallia juuri Tanskan demareista.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Rinne on kyllä varsinainen "löytö" puheenjohtajaksi. Jos näistä asetelmista onnistuu sössimään vaalit, niin onhan se ihan käsittämätöntä.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Eetu.

Minusta duunarin ei missään tapauksessa pidä äänestää demareita.

Olette koko ajan ilmoittaneet nostavanne veroja. Käytännössä se tarkoittaa, että työntekijän tai yrittäjän pitää tehdä sama työmäärä mutta vähemmän käteen jäävällä palkalla. Tarkoittaa myös sitä, että ostovoima vähenee ja kotimainen kysyntä sekä työpaikat vähenevät. Veroasteemme on jo nyt OECD-maiden huippua, eikä sekään teille riitä?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olenkin ihmetellyt mistä SDP ammentaa poliittiset angendansa ja ketä heitä äänestää.

https://www.ennustukset.com/

Risto ei ole yhtään huvittunut näistä taikauskovaisista :D

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Mielenkiintoisin seurattava näissä vaaleissa on perinneyhdistysten eli asemansa betonoiden puolueiden kyky - tai tarkemmin kyvyttömyys - käsitellä edessä olevaa tappiotaan.

Lie ilmeisen selvää, että PS tulee keräämään huomattavan äänisaaliin. Se on kuitenkin toissijaista: vaaleissa on kyseessä kansakunnan mielipiteenilmaisu, ja sitä mielipidettä kannattaisi varsin vahvasti perinneyhdistyksissä puntaroida.

Edes minimoidakseen omat tappionsa tulevaisuudessa. Miettiä, miksi kansakunta reagoi kuten se tekee. Kaikkea ei voi älyllisesti laiskasti poisselittää hokemilla.

- Jotta minua ei innokkaasti lokeroitaisi, totean viittaavani kintaalla koko touhulle. Seurailen sitä sivusta, teen havaintoja. Äimistelen perinneyhdistysten toimintaa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Olipa PS:n kannatus sitten 10 tai 15 prosenttia vaalipäivänä, niin ei se kyllä mikään "kansakunnan tahdonilmaus" ole. 80-90 prosenttia äänestäjistä tulee tukemaan jotain muuta puoluetta.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

# 33

Juuri tätä osaltaan tarkoitin.

Kuinka suuri osa äänestäjistä valitsee muut kuin demarit? Nollasummapeli. Signaaleja, heikkojakin sellaisia, olisi syytä tutkia tarkkaan, ja miettiä miksi niin käy kuin tulee käymään.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Kyllä se on kansakunnantahdonilmaus ellei milläänmuulla puolueella ääniä enemmän, nukkuvathan ovat antaneet valtakirjansa muille kun eivät itse äänestä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Et ole Eetu itse ehdokkaana, miksi?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Viihdyn paremmin taustajoukoissa. Lisäksi mielestäni olisi syytä joko olla vähintään kunnanvaltuutettu tai omata muuta erityistä ansioitumista että kannattaa eduskuntaan pyrkiä.

116 ääntä ensikertalaiselle ei Jyväskylässä riittänyt valtuustopaikkaan viime vaaleissa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vaikka en ole Demareita koskaan äänestänytkään, enkä Koiviston ja Pöö-miehen jälkiä muistellessa koskaan äänestä, niin on hienoa, että nuoret ovat mukana.
Joten tsemppiä vaan.

Henry

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Onko sosiaalinen media hallussa? Suurimmat kannatukset taidetaan tänä päivänä tehdä sitä kautta.

Piia Myllykoski

Kiitos hyvästä yhteenvedosta. Tässäkin kommenttiketjussa näkyy, että harhatietoa liikkuu vaikka miten paljon. Kadehditaan maahanmuuttajien toimeentulotukea vaikka se ei ole yhtään parempi kuin kenenkään muunkaan. Turvapaikanhakijoiden toimeentulotuki on jopa huomattavasti alhaisempi kuin muiden mutta silti kannattaa vähän kadehtia, vaikka se veisi kalatkin vedestä, kuvitteellisten miljardien kuvat silmissä. Hammashoitoakin kadehditaan. Turvapaikanhakijoiden on vaikea saada hammashoitoa ja usein heiltä vain revitään hampaat irti ilman mitään juurihoitoja aivan toisin kuin muiden ihmisten hammashoidossa tehdään. Kannattaa ehkä tutustua muutamaan turvapaikanhakijaan. Saattaa vaikka yllättäen tulla muitakin kuin kateuden tunteita.

Maahanmuutosta Suomeen on kyllä tehty niin huonosti houkuttelevaa Suomessa, että tästä taitaa pian tulla enemmän kustannuksia kuin siitä varsinaisesta maahanmuutosta. Ja koska vetovoimaisena ei saa esiintyä niin täältä jatkuvasti häädetään tuottavia ihmisiä ulos tai jätetään heidät paperittomiksi vaille mahdollisuuksia.

Jussi Tähkä

Kylläpä oli typerä blogi kirjoitus. Kirjoituksessa oli unohdettu puoluekuri(jota mm demarit noudatti hallituksessa ollessaan esim Kreikka lainat). Asiavirheitä siellä sun täällä... Ja mie en edes aio äänestää PerSuja enkä ketään muutakaan puoluetta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset