Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 19 min 56 s sitten

Timo Soini: ”Uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan - Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä”

1 tunti 55 min ago

Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Vantaan Korson maalaismarkkinoilla tapahtunutta välikohtausta tuoreeltaan blogissaan. Soinia yritettiin aikaisemmin sunnuntaina lyödä vaalitilaisuudessa Korsossa. Hyökkääjällä oli yllään Soldiers of Odin -tunnukset.

Timo Soiniin kohdistunut hyökkäys järkyttää: ”Stoppi nyt heti”

2 tuntia 42 min ago

Ulkoministeri Timo Soiniin (sin) sunnuntaina Vantaalla kohdistunut hyökkäys on järkyttänyt puoluejohtajia.

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mukaan Soinia yritettiin lyödä. Hyökkääjällä oli yllään Soldiers of Odin -tunnukset. Itä-Uudenmaan poliisi on vahvistanut tiedot hyökkäyksestä. Lue lisää: Poliisi Timo Soiniin kohdistuneesta hyökkäyksestä: ”Mieshenkilö oli aggressiivinen ja uhkaava”

Poliisi Timo Soiniin kohdistuneesta hyökkäyksestä: ”Mieshenkilö oli aggressiivinen ja uhkaava”

3 tuntia 41 s ago

Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa, että aggressiivisesti ja uhkaavasti käyttäytynyt mies lähestyi ulkoministeri Timo Soinia (sin) Vantaan Korson maalaismarkkinoilla.

”Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkittavana tapahtuma, missä mieshenkilön epäillään syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Alustavien tietojen mukaan mieshenkilö oli aggressiivisena ja uhkaavana pyrkinyt lähestymään vaalitilaisuudessa ollutta ministeriä Vantaan Korson maalaismarkkinoilla”, poliisi kertoo tiedotteessaan. 

Kova vääntö aktiivimallin purkamisesta: ”Li, miten teidän ajatuksenne kulkee?”

5 tuntia 12 min ago

Vasemmistoliiton lauantaina seuraavaan hallitukseen osallistumisen kynnyskysymykseksi määrittelemä aktiivimallin purkaminen on herättänyt kiivaan väittelyn aiheesta sosiaalisessa mediassa. 

”Epäonnistuneen aktiivimallin peruminen on meille kynnyskysymys. Aktivoinnin sijaan se rankaisee kymmeniä tuhansia parhaansa yrittäviä ihmisiä ja leikkaa toimeentuloa jo valmiiksi kaikista heikoimmassa asemassa olevilta”, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson totesi puoluevaltuuston kokouksessa. 

Tyly ulostulo kuntien tilanteesta: ”Hallitukselta tietoista politiikkaa, jotta maakunnat syntyisivät ja palvelut olisi pakko yksityistää”

6 tuntia 3 min ago

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine arvostelee kovin sanoin Juha Sipilän (kesk) hallituksen kuntapolitiikkaa. 

JHL vaatii kuntien vakavien rahoitusongelmien ratkaisemista välittömästi uuden hallituskauden aluksi. Liitto sanoo, että Sipilän hallituksen tekemät rajut leikkaukset kuntien rahoituspohjaan ovat ajaneet kunnat kestämättömään tilanteeseen, jonka jäävuoreen huippuja ovat Rovaniemen ja Kouvolan yt-neuvottelut.

Paavo Väyrynen perustelee Ilja Janitskinin ehdokkuutta: ”Nyky-Suomessa sananvapauden rajoja tulkitaan oudosti”

6 tuntia 18 min ago

Tähtiliikkeen perustaja, kansanedustaja Paavo Väyrynen perustelee MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin ehdokkuutta eduskunta- ja eurovaaleissa sananvapaudella. 

”Iljan ehdokkuus on myös minun kannanottoni sitä vastaan, että nyky-Suomessa sananvapauden rajoja tulkitaan oudosti ja puolueellisesti. Syyttäjät syyttävät ja tuomioistuimet tuomitsevat herkästi väitetyistä kiihotuksista kansanryhmää vastaan”, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan

”Sopimukseton brexit tarkoittaisi välittömiä kolhuja Suomelle”

6 tuntia 45 min ago

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan Arto Satosen (kok) mukaan sopimuksettoman brexitin todennäköisyys on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin. Hän varoittaa samalla, että niin sanottu kova brexit  olisi isku Suomen taloudelle ja loisi suurta epävarmuutta. 

Huuhkaja-valmentaja Markku Kanerva myönsi: ”Tulos vastasi, mitä näimme kentällä”

7 tuntia 7 min ago

Italia voitti Suomen jalkapallon EM-karsintaottelussa lauantaina Udinessa 2-0. Suomen pelillinen esitys oli hyvä, mutta jalkapallossahan se ei ratkaise mitään. Bror-Erik Walleniuksen viisauden mukaisesti ”se voittaa, kumpi tekee enemmän maaleja”.

- Saimme vastahyökkäyksillä paljon tilaa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Lopussa omatkin suoritukset menivät päin mäntyä, Suomen pelaaja Robin Lod sanoi Viasatin haastattelussa.

Karu tasoero – Lauri Markkasen Bullsille tyly selkäsauna

7 tuntia 15 min ago

Lauri Markkasen edustaman Chicago Bulls näytti lauantaina, millainen tasoero on koripallon NBA:n kellariosaston ja pudotuspeleihin etenevän joukkueen välillä. Bulls oli tauolla tappiolla 34 pisteen erolla ja hävisi lopulta Utah Jazzille koriluvuin 83-114.

Markkanen oli 18 pisteellään Chicagon ahnein. Suomalaistähden tilille merkittiin myös 10 levypalloa, yksi riisto ja yksi menetys.

Markkanen laittoi ilmaan 20 pelitilanneyritystä, joista kuusi painui korisukkaan. Kuudesta kolmosesta vain yksi upposi. Hän onnistui kaikissa viidessä vapaaheitossaan.

Antti Rinne selitti heittoaan lihaverosta, mutta kuittailu jatkuu: ”Jotenkin tuli mieleen vanha vitsi”

7 tuntia 20 min ago

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen ryöpytys on jatkunut viikonloppuna sen jälkeen, kun Rinteen vaalikonevastaukset herättivät keskustelun puolueen haluista ohjata kulutusta vähäpäästöisiin tuotteisiin verotuksen keinoin.

”Pelkään, että kaikki on ohi” – Lehti: Viralliset keskustelut Britannian pääministerin erosta alkaneet

7 tuntia 57 min ago

Paineet pääministerin Theresa Mayn syrjäyttämiseen kasvavat Britanniassa. Sunday Times uutisoi, että 11 Mayn hallituksen ministeriä yrittää vakuuttaa Mayn eroamisen tärkeydestä.

Pääministerin virka-asunnosta vahvistetaan Sunday Timesille, että viralliset keskustelut Mayn eron aikataulusta ovat alkaneet.

Huuhkajille tappio Italiassa – suomalaismaaleja ei nähty

23.3.2019 23:56

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat aloitti EM-karsintataipaleensa tappiolla. Italia vei pisteet voitettuaan Udinessa isännöimänsä ottelun 2-0.

Alku oli Suomelle murheellinen. Puolustus toimi vapaapotkutilanteessa huolimattomasti ja Nicolo Barrella pääsi vaparin jatkotilanteesta tälläämään suomalaispelaajan kautta Italian johtomaalin, kun pelattu oli vain seitsemän minuuttia.

Italian johtomaalin jälkeen pelin luonne tietysti muuttui. Suomi sai otetta ja hallitsi palloa. Muutama vaarallinen suomalaishyökkäyskin nähtiin.

HIFK:lle kauden avausvoitto Pelicansista: "Henkinen maailma se tärkein juttu"

23.3.2019 22:40

HIFK kaatoi lauantaina Pelicansin 3-2-lukemin jääkiekon SM-liigan toisessa puolivälieräottelussa. Kauden ensimmäisellä Pelicans-voitollaan HIFK tasoitti sarjan 1-1:een.

HIFK oli hävinnyt sarjan ensimmäisen ottelun 0-6-lukemin Lahdessa ja hätäisimmät olivat tuomitsemassa HIFK:ta jo lomalle. Lauantaina HIFK paransi tuntuvasti ja näytti kulmahampaansa. Parannus tuli ennen kaikkea henkisellä puolella.

HPK:lle, Kärpille ja Tapparalle jo toinen voitto

23.3.2019 20:04

Jääkiekon Liigan puolivälieräsarjoista kolme on kahden kierroksen jälkeen tilanteessa 2-0. HPK voitti lauantaina TPS:n 5-3, Kärpät Ilveksen 4-0 ja Tappara Lukon 3-2.

Tampereella Ilveksen ja Kärppien ottelussa puhutti eniten Oskar Osalan taklaus. Hän teloi toisessa erässä nuorten maailmanmestarin Oskari Laaksosen ja sai suihkukomennuksen.

Ilves sinnitteli kaksi erää 0-0 -lukemissa. Kolmannessa erässä Ilveksen veto loppui.

Ilves veti Hakametsän pyhättöön 6342 katsojaa. Se oli yli 1000 katsojaa enemmän kuin Tapparalla oli perjantain Lukko-ottelussa.

Vasemmistoliitto asetti ehtonsa hallitusneuvotteluille: ”Aktiivimallin peruminen on kynnyskysymys”

23.3.2019 16:36

Vasemmistoliitto julkisti kärkitavoitteensa ja kynnyskysymyksensä hallitusneuvotteluihin. Puolueen tavoitteena on paikka eriarvoisuuskehityksen pysäyttävässä ja ilmastonmuutosta tehokkaasti hillitsevässä hallituksessa.

Puolue nostaa hallitusneuvotteluiden kynnyskysymyksiksi erityisesti eriarvoistumisen pysäyttämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen liittyviä asioita. Kynnyksinään puolue mainitsee esimerkiksi perusturvan heikennyksistä pidättäytymisen, epäonnistuneen aktiivimallin purkamisen, sekä ilmastopolitiikan, jonka raamit ovat linjassa 1,5 asteen tavoitteen kanssa.

Kohu Nokia-puhelinten tietoturvasta: ”Mitään yksittäiseen henkilöön yhdistettävää tietoa ei ole mennyt kolmansille osapuolille”

23.3.2019 15:17

Suomalainen matkapuhelinyritys HMD Global on joutunut kohun kouriin. Yhtä tai useampaa Nokia-puhelinta on epäilty tietovuodosta. Tarkemmin puhelimia syytetään siitä, että ne olisivat lähettäneet käyttäjä- ja laitetietoja Kiinaan.

Nyt HMD Global vastaa syytöksiin ja toteaa suhtautuvansa vakavasti asiakkaidensa yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan.

”Olemme tutkineet Nokia 7 Plus -tapauksen perusteellisesti, ja voimme vahvistaa, että mitään yksittäiseen henkilöön yhdistettävää tietoa ei ole mennyt kolmansille osapuolille”, yhtiö toteaa tiedotteessaan.

Vasemmistoliitto esittää uutta hoivayrityksiä koskevaa lakia – Li Andersson: ”Kohtuullista odottaa, että rahat käytetään hyvään hoivaan, ei osinkoihin”

23.3.2019 14:59

Vasemmistoliitto esittää, että Suomessa säädetään ensi vaalikaudella laki, jolla voidaan puuttua hoivayritysten kohtuuttomiin voittoihin. 

”Kun kyse on yhteisiin palveluihin tarkoitetuista meiltä kaikilta kerätyistä verovaroista, on vain kohtuullista ja oikein odottaa että rahat käytetään hyvään hoivaan, ei osinkoihin”, puolueen puheenjohtaja Li Andersson sanoi puheessaan puoluevaltuustolle lauantaina. 

Hän nosti puheessaan esiin myös suomalaisen lapsiköyhyyden, jonka tila on Anderssonin mukaan hälyttävä. 

Juha Sipilä tyrmää Antti Rinteen väläyttämät uudet verot: ”Vastuuttomasti ammutaan itse itseämme jalkaan”

23.3.2019 14:35

Keskustan puheenjohtaja, toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä tyrmää sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen väläyttämät uudet verot esimerkiksi lihalle ja maidolle.

Sipilä huomauttaa lauantaina julkaisemassaan kannanotossa, että lapsiperheillä ja pienituloisilla ihmisillä iso osa rahoista menee ruokaan.

”Kyvyt ja ajat ovat ihan toisennäköisessä asennossa kuin 2014” – Puolustusvoimain komentaja kertoi uusista valmiuspataljoonista Ylellä

23.3.2019 12:20

Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin mukaan Suomi on panostanut paljon valmiuden parantamiseen 4-5 viime vuoden ajan erityisesti maavoimissa. 

Hän kertoi Ylen Ykkössamussa lauantaina, että valmiutta ryhdyttiin parantamaan sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Krimin vuonna 2014. Lindbergin mukaan Krimin miehitys keväällä vuonna 2014 muutti lännen sotilaspoliittista strategiaa kertaheitolla. 

Hieno suomalaistulos taitoluistelun MM-kisoissa

23.3.2019 12:11

Viveca Lindforsin EM-pronssin lisäksi suomalainen taitoluistelukausi toi toisenkin arvokisaonnistumisen. Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Mathias Versluis päätyivät ensimmäisissä MM-kisoissaan sijalle 16.

Jo pääsy mukaan jäätanssin rytmitanssista mukaan vapaaohjelmaan oli Turkkilan ja Versluisin osalta iloinen yllätys. Ja venymiskykyä löytyi vapaatanssissakin parin parannettua sijoitustaan kahdella pykälällä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset