Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Öljyteollisuus

Lego keräsi palikkansa - lopettaa yhteistyön Shellin kanssa

 

Suuri leluntekijä Lego lopettaa yhteistyönsä öljymagnaatti Shellin kanssa.

Ratkaisevaksi näyttää muodostuneen Greenpacen joukkoistettu kampanja tätä epäsäätyistä yhteistyötä kohtaan.  Muoviset lego-palikat valmistetaan petrokemiallisista raaka-aineista.

Vain yksi maapallo - ilmastonmuutos on pysäytettävissä

Syyt miksi ihmiset päättävät toimia jonkin tärkeäksi kokemansa asian puolesta ovat moninaiset. Joskus se on tieto ja fakta, joskus taas vahva usko johonkin, minkä kokee oikeaksi. Useimmiten se on kuitenkin vahva tunne, joka riipaisee sydämestä.

Näin kävi USA:n entiselle varapresidentille Al Gorelle. Pidellessään lastaan, joka oli menehtyä auto-onnettomuudessa, mutta joka kuin ihmeen kaupalla selvisi hengissä, Gore ymmärsi, miten pienestä elämä on kiinni. Laajemmassa mittakaavassa ihmisen elämä on kuitenkin kiinni tämän ainokaisen planeetan selviytymisestä.

Ruokajohdannaiset lienevät väärä syntipukki ruoan hinnannousulle

Vasemmistoliiton puoluelehti Kansan Uutiset on julkaissut artikkelin elintarvikejohdannaisista, jonka mukaan ruoalla keinottelu olisi johtanut sen hinnan nousuun ja aiheuttanut ongelmia lukuisille maailman köyhille. Samantapaisia artikkeleita näkee välillä myös esimerkiksi Voima-lehdessä ja yllä mainittu artikkeli viittaa myös arvovaltaisiin tahoihin, kuten YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä