Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Bonukset

Kannattaako yritysten maksaa johtajilleen lisäbonuksia?

Vr:n  toimitusjohtajan  ja  muidenkin johtajien kannustuslisät ovat jonkinlaista keskustelua aiheuttaneet. On kyseenalaistettu, ovatko he toiminnallaan lisäpalkkioita ansainneet. Jossain vaiheessa on koko lisien tarkoituksenmukaisuus tehty kyseenalaiseksi!

HUSLAB. Bonukset, Kiire, Likaiset neulat ja Likaista peliä terveydellä.

 

HUSLAB palkitsee ripeästä näytteenotosta – toimitusjohtaja: "Nopeus ei johtanut virheeseen"

Yle Uutiset käsitteli uutisessa HUSLAB:n kiireisen työn lisää seuraavasti:

"Näytteenottaja saa palkkion jokaisesta yli 40 menevästä näytteestä. HUSLABin toimitusjohtajan mukaan palkkiota ei kuitenkaan saa pelkästään nopeuden perusteella, vaan myös laatuvaatimuksen otetaan huomioon.​"

Julkiset palvelut alas bonuksilla

 

Tuore uutinen postin johtajan palkasta ja bonuksista pani ajattelemaan mihin meitä ajetaan. Markkinatalouden oppien  mukaan hyvästä työstä  palkitaan bonuksin, tosin usein bonusonni kohtaa vain ylimmän johdon. Usein kyseessä on yrityksen saneeraus, joka onnistuu nopeiten laittamalla henkilöstöä kilometritehtaalle. Työttömyyden kustannuksista kantaa kuitenkin suurimman taakan köyhtyvä julkinen sektori.

Antikapitalistinen yritys, joka tuottaa voittoa

Tähtitaloustieteilijä Thomas Piketty makasi vielä lapsuuskodin kehdossaan silloin kun yrittäjäveljessarjan Reind Breman pähkäili jo perheyritykselleen supertasa-arvoisen hallintomallin, joka perustuu hänen kristillis-sosiaaliseen ajatusmaailmaansa. Alankomaalaisen Breman Installatiegroep perustettiin vuonna 1925 ja sillä on 1500 työntekijää. Vuosiliikevaihto on 200 miljoonaa euroa.

Kaupan keskittyminen nostaa hintoja

Suomessa on kaksi suurta ketjua: S- ja K-ryhmä. Niiden markkinaosuus on jo niin suuri, että kilpailevien ketjujen syntyminen ja toimiminen on hyvin vaikeaa. Mainitut kaksi suurta eivät kilpaile kunnolla hinnalla vaan sillä, kumpi rakentaa isompia uusia marketteja.Syitä tähän on useita.

Esimerkiksi paikallisen S-kaupan ja kunnan päättäjät ovat usein samoja. Ja jolleivat ole samoja, niin joka tapauksessa vaikutuskanavat kaupan ja päättäjien välillä ovat hyvin suorat ja toimivat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä