Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Dialogi

Turpa kiinni! Minä olen pomo!

Suomalainen johtamiskulttuuri ei suosi johtajaa, joka kuuntelee ja keskustelee. Silmien ja korvien sulkeminen on kuitenkin tuhoisaa niin yrityksille kuin poliittiselle johdolle. Suomalainen johtamiskulttuuri joutuu happotestiin lähiviikkoina, kun hallitusneuvottelut lähtevät aidosti käyntiin. Eduskuntaryhmät jättävät näillä hetkillä vastaukset hallitustunnustelija Antti Rinteen kysymyksiin. Näistä sdp poimii puolueet, joiden kanssa aletaan tosissaan keskustella hallituksen muodostamisesta.

Kaksi kipinää

Ääriryhmien tapa osoitella sormilla tiettyjä ihmisryhmiä, kuten maahanmuuttajia, löytää monesta puheesta heijastuspintaa 1930-lukuun ja kansanmurhien alkulähteille. Pidän moisia väitteitä vahvasti liioiteltuna, mutta en täysin perustettomina. Näen kuitenkin myös toisen mahdollisen kipinän, joka voi olla aivan yhtä vakava uhka yhteiskunnalle.

Sananvapaus vai rajoitettua keskustelua?

Kaksi naista menetti henkensä Turun terrori-iskussa 18.8.2017. Euroopassa ruton lailla lisääntynyt terrorismi rantautui Suomeen. Keskustelu terrorismin estämisestä ja turvallisuudessa kääntyi kuitenkin pian epäolennaisuuksiin.

Ymmärrys kasvaa surusta

Lähes aina kun toimin punavihreiden asioiden puolesta, minut haukutaan suvakkimädättäjäksi. Kun toimin kansallismielisten asioiden puolesta, olen natsi. Etsin pitkään tapaa yhdistää tätä dilemmaa ja löysin sen sarjakuvakeskustelusta. Haastatellut kertoivat miten sodassa vihollisen ihmisyys poistetaan, se on "ryssä" eikä ihminen ja silloin on helpompi murhata. Teemme samaa pienemmässä mittakaavassa kun haukumme poliittisia vastapuolia. Lopetan sen osaltani tähän.

Hekin ajavat ihmisoikeuksia

Tämä on ensimmäinen blogaukseni joka ilmestyy myös uusiin Pirkan blogeihin ja ajattelin ajatella kevyesti ihmisoikeuksilla, rasismilla sun muilla pehmoisilla. Minulla on ensin versio tästä erinäisten ihmisten nimillä, mutta totesin että tämä on muutamia julkisuuden esimerkkejä isompi asia - käytä siis mielikuvitustasi tarvittaessa. Ydinasia on kuitenkin selkeä: niin "suvakit" kuin "nuivat" kuin monet muutkin ajavat omaa linjaansa ihmisoikeusasiat etunenässä. Meissä on enemmän yhteistä kun haluamme myöntää.

Leimakirveen kaksi terää

Taannoinen Twitter-keskustelu herätti asiaan, joka on kauan minua vaivannut ja ajoin mediaakin herättänyt, eli leimakirveellä lyönti. Koittaako löytää omasta mielipiteestä vikaa, vaiko onko selvää että vastustaja on rasisti/feministi/suvakki/homofobi ja jättää keskustelu siihen? Pölhön idealistinen asenteeni ei suinkaan ole oikea vastaus, vaan ainoastaan mielipide. Löysin asiasta kaksi pohdinnan arvoista puolta.

Vaikka voissa paistaisi

Helsingin seuraavat neljä vuotta rakennetaan toisiamme kuunnellen

Juuri nyt suunnitellaan Helsingin seuraavaa neljää vuotta. Olemme viettäneet kaksi päivää uuden valtuuston ja virkamiesten kanssa kaupunkistrategiaretriitissä, jossa etsimme yhteisiä tavoitteita ja ratkaisuja kaupungin uudistamiseen.

Dialogin Paavalit ja sovinnaisuuden Sokrateet

Keskustelu on tieteen ja filosofian perinteinen menetelmä. Sitä käytetään usein psykologisissa ja pienryhmien kohtaamiseen liittyvissä yhteyksissä. Keskustelumetodia yritetään silloin tällöin soveltaa myös käytännön politiikantekoon. Vuoropuhelun voimaan luottaa nyt teologian tohtori, työnohjaaja ja konsultti Kai Alhanen, joka on kirjoittanut kirjan nimeltä Dialogi demokratiassa (Gaudeamus 2016).

- Käy mun kanssa dialogia, Suvikin!

Suvi Auvinen on tyylilleen ja idealismilleen uskollisena blokannut tasapuolisesti kaikki kommentoijat ulos blogistaan, jonka uusin otsikko kuuluu "Käy mun kanssa dialogia, suvakkihuora!"

Käy mun kanssa dialogia, suvakkihuora!

En pidä ihmisten kategorisoinnista tai ylipäätään olettamuksista. Kaikkialla ympärillämme meitä kuitenkin kehotetaan jatkuvasti asettamaan ihmisiä järjestykseen ja lokeroihin näistä tietämiemme tai olettamiemme attribuuttien perusteella. Erityisen paljon lokerointiin kannustaa ja pakottaa sosiaalinen media.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä