Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmaisunvapaus

Tänään häpeän EU-kansalaisuuttani

Koin tänään ensimmäistä kertaa häpeää EU-kansalaisuudestani. EU-parlamentti hyväksyi kulttuuriteollisuudelle ja sanomalehdille täsmälaaditun tekijänoikeusdirektiivin. Saamme ajoittain kuulla kuinka jokin totalitaarinen valtio polkee kansalaistensa vapauksia ja rajoittaa heidän mahdollisuuksia ilmaista itseään. Tänään kuitenkin EU-parlamentin päätöksellä me olemme se kansalaisiaan laiminlyövä valtioiden unioni. Kuinka voimme enää soimata muiden tekoja, kun olemme valinneet kulttuuriteollisuuden ja vanhan median etujen turvaamiseksi saman tien?

Mitä itsenäisyys minulle merkitsee?

Kysymys joka esitetään itsenäisyyspäivänä linnan juhlissa vierailijoille. Mutta sitä on hyvä pysähtyä miettimään, vaikkei kutsua juhliin olisi saanutkaan. No mitä se sitten minulle merkitsee?

Ensimmäisenä tulee mieleen vapaus. Vapaus olla kuka olen. Vapaus asua missä haluan. Vapaus tehdä sellaisia töitä mitä haluan. Vapaus harrastaa mitä haluan. Vapaus ostaa mitä haluan. Vapaus rakastaa ketä haluan. Vapaus ilmaista itseäni miten haluan. Vapaus ystävystyä kenen kanssa haluan. Vapaus olla kuka olen.

Sananvapauden rajat ja vastuu

Sananvapaus on varmasti lähtökohtaisesti kaikkien mielestä hyvä asia. Ennalta ei kukaan saa millään tavalla pyrkiä estämään ketään käyttämästä sananvapauttaan. Siksi minäkin saatan julkaista toisen kirjani

Kepulandia järkyttyi Sira Moksin kuvasta

Viime päivät Facebookissa on nähty kohua, närkästystä ja ilmaisunvapauden rajoittamista. Kuvataiteilija Sira Moksi onnistui yhdellä kuvalla siinä, missä lukuisat Facebook-käyttäjät eivät ole onnistuneet yhdessä useiden vuosien aikana.

Työttömälläkin on ilmaisunvapaus

Uusi-Suomi uutisoi ääri-islamilaisesta vihasaarnaajasta, joka on elänyt 20 vuotta Britannian sosiaaliturvalla. Hänet tuomittiin oikeudessa terroristijärjestö Isisin tukemisesta. Tuomari kysyi häneltä, että ”eikö ole ristiriitaista tulla rahoitetuksi liberaalin läntisen demokratian kautta, jos sitä niin halveksii?”

Pilakuvia holokaustista

carlos_Latuff6Teheranissa sijaitseva pilakuva ja karikatyyriyhteisö ‘Irancartoon’ aikoo jälleen järjestää kansainvälisen pilakuvakilpailun aiheenaaan holokausti; karikatyyrien erityisteemana puolestaan on Israelin pääninisteri Netanyahu. Kilpailun huipentuma on Teheranissa kesäkuussa 2016 ja sen palkinnot ovat merkittävät: Pilakuvasarjan ensipalkinto on $12 000, toinen palkinto $8 000 ja kolmas $5 000, karikatyyrisarjan palkinnot ovat noin 40 % pienemmät.

Kuka keksi vihapuheen ?

 

Starting points for Combating Hate Speed online( Council of Europe 2012) on

137 sivuinen Euroopan neuvoston sivustolla jossa se on luettavana kampanja-aktivistikoulutuksesta.

Se koostuu kolmesta laajasta kirjoituksesta jossa tutkitaan verkon vihapuheen luonnetta, ilmenemismuotoja ja

keinoja vihapuheen vastustamiseksi. Kirjotusta laatimassa ovat olleet mm.

Tohtori Cavan Titley, Britanish Institute of Human Rights ja Laszlo Földi.

Dan Parkin taulut esillä Kööpenhaminassa

Dan Park, joka sai Ruotsissa 6kk:n vankilatuomion "rasistisista" näytteille asetetuista tauluista, saa näyttelytilat Kööpenhaminasta. Kristian von Hornsleth ottaa nimenomaan kiistellyt taulut taidegalleriaansa koska haluaa puolustaa ilmaisunvapautta.  "Tailteilijoiden ei pidä mennä vankilaan taiteensa vuoksi. Ei ole kysymys siitä, pitääkö heidän taiteestaan vai ei. Tämä on periaatteellinen kysymys. Uskon, että tämä tulee varmasti aiheuttamaan vastustusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä