Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvihuonepäästöt

Ratkaistaan ilmastonmuutos Euroopassa ja tienataan biljoona euroa suomalaisille

Missä on Suomen kansallisvarallisuus? Metsä on elättänyt meitä satoja vuosia. Peruskalliossamme piilee kuitenkin aarre, jota emme ole vielä hyödyntäneet.

Euroopassa on puhuttu todella paljon ilmastonmuutoksen ehkäisystä. Tulosta sen sijaan ei ole syntynyt, vaan Eurooppa on yhä riippuvaisempi fossiilisista polttoaineista kuten hiilestä ja Venäjältä tuodusta kaasusta.

Saammeko ilmassa olevan hiilidioksidin kiinteytettyä takaisin hiileksi?

Saammeko ilmassa olevan hiilidioksidin kiinteytettyä takaisin hiileksi?

Ratkaisevatko käänteiset hiilidioksidipäästöteknologiat ilmasto-ongelman?

CO 2:n kaasumainen tila tekee kuitenkin kasvihuonekaasujen rajoittamisen ja sieppaamisen haastavaksi.

Hybridit lisäävät kasvihuonepäästöjä - jatkoa eiliseen blogiin

Hybridit lisäävät kasvihuonepäästöjä - jatkoa eiliseen blogiin

Itse asiassa autoveron hybridivähennykset lisäävät kasvihuonepäästöjä. Vähennys kannustaa ostamaan suuripäästöisiä katu- ja muita maastureita. Kun tällaisella autolla ajaa 50 km sähköllä ja 500 km dieselillä tai bensalla, on kasvihuonepäästöjen määrä suurempi kuin keskikokoisen bensa- tai dieselkäyttöisen auton päästöt. Norjassa tämä huomattiin joku vuosi sitten kun ihmeteltiin sitä, että polttoainekulutus kasvoi vaikka hybridiautojen myynti kasvoi räjähdysmäisesti.

Jäitä hattuun ilmastotalkoissa

 

Ilmaston muutos on globaali ongelma, jossa Suomen osuus on mitätön. Jalon tavoitteen saavuttamiseksi näyttää vallitsevan yksimielisyys siitä, että Suomi pyrkii hinnalla millä hyvänsä olemaan ilmaston muutoksen torjunnan eturivissä.

Fuusioenergia voi olla lähempänä kuin luuletkaan

Ihmiskunnan suuren unelman toteutuminen saattaa olla mahdollista jo muutaman vuoden päästä, kirjoittaa Yle Uutiset.

Kymmenen vuoden päästä maailma tulee näkemään fuusion toteutuksen jossakin muodossa. Tai näin väittävät ainakin alalle tulleet uudet yritykset, jotka toivovat ilmastonmuutoksen vauhdittavan satsauksia tieteeseen ja energiateknologian kehitykseen. Fuusiolla yhden ihmisen vuosikymmenien sähköntarve voitaisiin tuottaa muutamasta vesilitrasta ja kännykän akusta. 

Vihreät kiihdyttävät ilmastonmuutosta

Ilmastonmuutos on globaali ongelma. Ilmakehän hiilidioksipitoisuus on ihmisen toiminnan seurauksena nyt paljon korkeammalla kuin kertaakaan viimeisen puolen miljoonan vuoden aikana. Samoin kuin viime vuonna, kuluneena talvena on Helsingissä satanut vettä. Samaan aikaan New Yorkissa, joka sijaitsee etelämpänä kuin Rooma, on ollut pakkasta parikymmentä astetta.

Puhdasta energiaa koko maailmalle

 

Kuvassa olevassa pallossa on tarpeeksi energiaa yhden ihmisen koko eliniän tarpeisiin. Siis kaiken energian mitä tulet kuluttamaan, sisältäen valaistuksen, tietokoneet, lämmityksen, autoilun ja muun matkustuksen. Pallo on torium-nimistä metallia, jota on maan kuoressa runsaasti. Yhdessä kuutiometrissä tavallista graniittia on 35 grammaa toriumia, mikä vastaa energialtaan junanvaunullista hiiltä. Torium-esiintymissä pitoisuus on moninkertainen ja yhdestä kaivoksesta voidaan tuottaa polttoaine koko maailman energiantarpeeseen.

Uusiutuvan energian lupaus

Uusiutuva energia on suosittu vaihtoehto ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Se ei ole ihme, sillä energian tuotanto ilman luonnonvarojen tuhoamista kuulostaa hyvin houkuttelevalta. Tuuli syntyy auringon säteilystä, jota voidaan myös kerätä suoraan talteen aurinkokennoilla. Polttamalla biomassaa eli useimmiten puuta voidaan energiaa tuottaa tasaiseen tahtiin samalla kuin polttoainetta kasvaa lisää metsässä.

Miten nämä uusiutuvan energian muodot toimivat käytännössä Suomen olosuhteissa?

Sensuuri raottunut ilmastohörhöilyssä

Sensuuri rakoilee ilmastohörhöilyssä            9.6.2014

Suuresti arvostamani professori Martti Tiuri on saanut vastineen 5/6-14 Hesariin ”Keskiaika on jo täällä”.

Itsekin olen  yrittänyt lukuisia kertoja vastineita vuodesta 2008 lähtien kyseisestä aiheesta, mutta tosiasiat eivät ole miellyttäneet toimitusta.

Tilaa ei ole löytynyt mielipiteilleni, mutta kylläkin muulle ”mainonnalle”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä