Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kolme ässää

Kaatuuko Juha Sipilän hallitus?

Helsingin Sanomat ja Yleisradio ovat uutisoineet, että Juha Sipilän hallitus on hyvin lähellä hajoamista. Itse ounastelin, että Perussuomalaisten kannatuksen äkillinen romahdus ja siitä syntyvä ristiveto eduskuntaryhmässä voisi hyvinkin aiheuttaa hallitukselle tilanteen jossa se menettäisi enemmistön tai Perussuomalaiset lähtisivät pois pitääkseen puolueen koossa.

Hallituksella sata päivää takana – Miten tästä eteenpäin?

Juha Sipilän hallitus on nyt istunut ensimmäiset sata päiväänsä. Nyt on sellainen ensimmäinen välipyykki, jolla on tavattu arvioida, miten työ on lähtenyt käyntiin. Hallituksen keskeiset toimintalinjaukset ovat selkeytyneet ja samalla oppositiolla on jo ollut aikaa katsoa omaa pakettiaan kasaan. Nyt voi siis jo arvioida vähän sitä, mitä on tehty – ja ennen kaikkea arvioida, mitä tulevaisuus tuo, tai ainakin voi tuoda, tullessaan.

Miksei yhteiskuntasopimusta synny?

Pääministeri Juha Sipilän aloitteesta avatut neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta on keskeytetty -Juha Sipilän asettaman selvitysmiehen Juhani Saloniuksen toimesta. Tämä on jo toinen kerta, kun neuvottelut laitetaan yksipuolisesti poikki, ennen kuin työmarkkinajärjestöjen neuvottelukoneistot ovat edes kunnolla lämmenneet. Sopimukselle tuntuisi kuitenkin olevan tilausta, sillä kansan ja hallituksen kriisitietoisuus on varsin korkealla tasolla.

Lapsilisä kuuluu myös köyhimmille

Viikonloppuna sosiaalisessa mediassa levisi vanha Savon Sanomien pääkirjoitus lapsilisistä (SS 26.1.2011). Siinä nostettiin esille huomattava epäkohta: aina Esko Ahon hallituksen ajoista, vuodesta 1994 saakka, lapsilisät on katsottu tuloksi toimeentulotuen saajille. Näin ollen ne leikkaavat lapsiperheellisten saamia toimeentulotukia.

Kolmen ässän sata päivää

Hallitusohjelmaneuvottelut ovat nyt pulkassa. Edessä on nyt eron myöntäminen Alexander Stubbin toimitusministeristölle ja Juha Sipilän hallituksen nimittäminen. Hallituksen kakkosena, valtiovarainministerinä toimii hivenen yllättäen koalition kolmannen puolueen puheenjohtaja, Kokoomuksen Stubb. Päähallituskumppani Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini valitsi kannettavakseen ulkoministerin salkun.

Hallituksen turvallisuuspoliittinen viesti on ontto

Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten puheenjohtajat pitivät hetkisitten lyhyen tiedotustilaisuuden liittyen hallitusohjelmaneuvotteluiden kolmen eri osa-alueen tuloksiin. Työryhmien tuotokset hallituksen EU-politiikasta, ulko-ja turvallisuuspolitiikasta sekä maahanmuuttopolitiikasta on luettavissa tästä. 

Mitä tapahtuu #turpo:ssa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä