Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Koulusäästöt

Eikö kukaan välitä ammatillisesta koulutuksesta?

Suomen hallitus säästi ammatillisesta koulutuksesta pelkästään viime vuonna 190 miljoonaa. Leikkaukset veivät oppilaitosten budjetista noin 10–15 %. Ammatillisia opettajia on irtisanottu. Ammattiin opiskelevalla nuorella voi olla lähiopetusta vähemmän kuin esikoululaisella. Samalla kun leikataan, viedään läpi ammatillisen koulutuksen uudistusta.

Tämä kivi on jäänyt kääntämättä hallituksen säästöpolitiikassa

Aloitan tärkeimmällä.  Minun mielestäni kaikki opintoihin sisältyvä (ja kaikki muukin, esimerkiksi kuntoutuksen nimissä teetettävä)  ilmainen työharjoittelu voitaisiin lopettaa ja opiskeluaikoja samalla lyhentää.

Olen kirjoittanut aiheesta aiemminkin muutamia vuosia sitten.  

Uskonvapaus ja uskonnonopetus

Suomessa on uskonnonvapaus. Alaikäisen lapsen puolesta uskonnon päättää vanhemmat. Oli tämä sitten reilua tai ei. Peruskoulussa lapsi opiskelee sitä uskontoa, johon hänen vanhempansa ovat hänet päättäneet laittaa. Esimerkiksi jos lapsen äiti kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon, niin lapsi menee automaattisesti sinne uskonnontunnille. 

Moottori vai mittaristo? Rakenteet vai rahapolitiikka?

Kumpi on autoa ajaessa tärkeämpi? Moottori vai mittaristo?

Yhteiskunnan moottorina ovat työpaikat, yritykset ja yhteiskunnan rakenteet. Rakenteita mm. koulutus ja laadukkaat palvelut.

Ilman mittareita auto kulkee ihan hyvin. Ilman moottoria liikkuminen saa hien pintaan. Mittareita tarvitaan kyllä. Kun vain moottori toimii ja auto kulkee.

 

Oletetaanko nykyään, että mittaristo on kaikkein tärkein osa yhteiskuntaa?

Opposition Muppet-show alkoi

Opposition Muppet-show alkoi

Kuka muistaa Muppet-shown? Siinä oli sympaattisia hahmoja kasapäin; oli Miss Piggy and Kermit-sammakko sekä se maan mainio ruotsalainen kokki. Animal-rumpali oli aidon tuntuinen.

Hauskimmat hahmot olivat kuitenkin lavan edessä: ne kaksi äreää vanhaa herraa. Ärtsyt vanhukset makustelivat voimattomasti shown tapahtumia ja olivat yleensä pihalla kaikesta.

Jotain samanlaista tapahtuu valtakunnan politiikassa.

Mainosrahalla eduskuntaan!

 

Ilman vaalirahaa ei demokratia toimi – valitettavasti. Pieni konkreettinen esimerkki havahdutti  pohtimaan vaalirahalla pyörivän demokratian epäreiluutta.

Vantaalainen eduskuntavaaliehdokas julkaisee parhaillaan useita eri kouluaiheisia mainoksia lehdissä. Niistä saa käsityksen, että ehdokas tekee lujasti töitä koulujen ja koulutuksen puolesta. Näillä mainoksilla on satoja tuhansia lukijoita.

”Huono sisäilma, huono juttu!” ”Hyvä koulu, parempi mieli.” Jne.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä