Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Lihavero

Vappusatasen toteutumisen edellytykset

Demareiden tärkein vaalilupaus eduskuntavaaleissa oli ns. “vappusatanen”, eli lupaus pienituloisimpien  eläkeläisten elämän helpottamisesta satasella kuussa, nettona käteen, jollain aikataululla, ehkäpä jo tämän alkavan vaalikauden aikana, jos talous kasvaa ja kehittyy odotusten mukaisesti ja jos työllisyys kohenee 75%:iin.

Ilmastohysteria kyllästyttää kansaa

Suomalaiseen keskusteluun mahtuu usein vain yksi ”totuus”, ja sen ”totuuden” kanssa mennään helposti liiallisuuksiin. Viime aikoina tämä on vaivannut ilmastokeskustelua. Ihmiset ovat hermostuneet SDP:n ehdotuksiin kaikenlaisista polttomoottorien kielloista sekä lihaveroista. Sellaiset puheet eivät ole tästä maailmasta kylmässä pitkien etäisyyksien, energiaa vaativasta vientiteollisuudesta riippuvaisessa maassamme.

Pääministeri Antti Rinne, Lihavero kuuluu kaikille

Median valitsema pääministeri Antti Rinne päästelee sammakoita suustaan harva se päivä. Jos nämä kaikki sammakot friteerattaisiin ja annettaisiin ilmastopopulistien pakastimiin, niin seuraavankin neljä vuotta matalapalkkaisilla aloilla työskentelevät raaskisivat syödä sika-nautaa. Ja mikä parasta, niin lehmät saisivat syödä sitä samaa heinää mitä ituhipitkin. Tosin sillä erotuksella, että ituhippien salaatti on monin verroin enemmän ilmastoa pilaavaa, kuin peltoheinä tai siitä jalostunut liha. 

Löysien puheiden on loputtava

Eduskuntavaalien alla käytävässä ilmastokeskustelussa suomalaisen kestävän metsänhoidon ohella myös maidon- ja lihantuotanto on joutunut kritisoijien hampaisiin. Viimeksi näin tapahtui viikonloppuna, kun SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne väläytti suomalaisen lihan lisäksi maitoa verolle.

Välillisiä veroja korotettava rohkeasti tulonjako huomioiden - lihalle vero

Tänään Ylen Ykkösaamun toimittaja otti vakiopakistaan väitteen, että välilliset verot sortavat köyhiä, koska ne ovat tasaveroja ja kohdistuvat välttämättömään kulutukseen. Kuitenkin arvonlisäveron ja joidenkin haittaverojen kerääminen on halpa ja selkeä tapa tuottaa verokertymää hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi.

En halua Rinteestä pääministeriä

Rinne: Haluan nostaa lihan arvonlisäveroa.

Minä: ?

Rinne: En halua nostaa lihan arvonlisäveroa.

Minä: ...

Rinne: Haluan nostaa maidon arvonlisäveroa.

Minä: ???

Rinne: En halua nostaa lihan enkä maidon arvonlisäveroa.

Minä: En halua Antti Rinteestä pääministeriä.

 

Lihavero ei ole keino ilmastonmuutoksen torjuntaan

Vaalikoneissa on pyydetty ehdokkaiden kantaa lihaveroon tai muihin valtion toimiin ruokavalion rajoittamiseksi. Pidän tämänkaltaisia populistisia vaatimuksia ikävänä piirteenä näin vaalien alla tapahtuvassa poliittisessa keskustelussa. Muiden ruokavalioon puuttumisen taustalla voi olla aiheellinen halu torjua ilmastonmuutosta tai itsekäs tahto puuttua asioihin, jotka eivät muille kuulu. Koska näistä jälkimmäinen on itsestäänselvästi kelvoton peruste lihaverolle, on lihaveron järkevyyttä käsiteltävä ilmastonmuutoksen torjunnan näkökulmasta. 

SDP:n kestävän kehityksen arvonlisävero on bluffi

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, kuten myös US:n blogisti Eetu Kinnunen, kiistävät demareiden ajavan liha- ja maitoveroa.

Demari vie lihan köyhän lautaselta

SDP Antti Rinteen johdolla keksi näiden vaalien suurimman huijauksen – kestävän kehityksen arvonlisävero. Kyseessä on slogan, joka ei tarkoita mitään, mutta kuulostaa sympaattiselta. Siinä yhdistyvät välttämätön paha (=arvonlisävero) ja sympaattinen mielikuva (=kestävä kehitys). Kun Antti Rinne vielä hitaasti ja vakavasti esittää tv-ruudussa tämän siten, että uusi vero tulisi brasilialaiselle tuontilihalle, niin kaikki ovat myytyjä.

SDP ei kannata lihaveroa – mikä ihme on kestävän kehityksen ALV?

Helsingin Sanomien vaalikoneessa esitetään väite: ”Suomalaisia pitäisi ohjata vähäisempään lihansyöntiin, esimerkiksi verotuksen keinoin.” SDP:n pekonipastastaan tunnettu puheenjohtaja Antti Rinne vastasi tähän kysymykseen kyllä, mutta täsmensi ettei kannata lihaveroa. Tästä syttyi keskustelu, jota on jatkettu Ylen puolueiden puheenjohtajille järjestämästä tv-tentistä viikonlopun yli tämän viikon alkuun. Muun muassa Maaseudun tulevaisuus on ihmetellyt demareiden linjausta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä