Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Nettikeskustelu

Mitä on uhriutuminen?

Jokainen on joskus nähnyt nettikeskustelussa väitteen, että toinen osapuoli uhriutuu.

Milloin tämä syytös on aiheellinen, milloin aiheeton?

 

Minun nähdäkseni syytös on ihan validi, kun tapahtumaketju menee näin:

 

Henkilö A esittää väitteen.

Henkilö B kritisoi väitettä.

Henkilö A ei vastaa kritiikkiin, vaan vie keskustelun siihen, että "hän ei saa esittää ajatuksiaan" tai "hänen ajatuksensa teilataan", koska syy X.

Miksi "Uuninpankkopoika Saku Timonen" ei seuraa "Putousta"?

 

 

Uuninpankkopoika Saku Timonen on hyvin, hyvin suosittu bloggari. Ja se on hieno juttu, koska hän kirjoittaa minun mielestäni hyvin tärkeistä jutuista, jotka koskettaa viime kädessä meitä kaikkia.

 

Hänen suosioonsa on kuitenkin myös yksi vähemmän mairitteleva syy: Hänelle kolumnintekonsa eväiksi riittävät esimerkiksi rasistiset laittomuudet ilman, että häntä kiinnostaisi kurkistaa niiden taustan inhimillisiin prosesseihin.

 

Hän on enemmän tuomari kuin lääkäri.

 

Digi-itsepuolustus on nykypäivän kansalaistaito

Ystäväni soitti. Hän kertoi ahdistuvansa siitä, mihin maailma on menossa. Hän haluaa tehdä jotain, toimia. Niin haluavat monet muutkin hänen tuttavapiirissään.

Yksi tapa toimia on nostaa äänensä kuuluville ja ottaa kantaa, mutta ystävääni pelottaa. Samoin hänen tuttaviaan. Mielikuva siitä, mitä saa niskaansa, jos käy netissä puolustamaan vaikkapa feminismiä tai ihmisoikeuksia, on luotaantyöntävä.

“Voitko Kaisa kirjoittaa blogiisi siitä, miten nettikeskustelussa voi pärjätä”, ystävä pyysi. Tämä kirjoitus on vastaus siihen pyyntöön.

Mitä mieltä Tynkkysestä, Soinista ja perussuomalaisista? Tule ja keskustele :)

Tynkkynen on otsikoissa.

EU-kansanäänestyksen järjestämisestä.

Soini kommentoi Tynkkystä.

Otsikot tuli. 

Soini on perussuomalaisten puolueen puheenjohtaja.

Tynkkynen on Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja. 

Siinä virta missä kala. 

Kaikki on tiedossa ja homma hallussa

Kaikki puhuvat rahan pahuudesta ja millaisia se ihmisistä tekee, mutta antaapas olla kun heidän valitsemansa edustajat pääsevät päättämään valtion rahoista. Tänään viimeksi tuli sellainenkin tieto, että turvapaikanhakijoiden normaalisti valtion korvaamaa asianajoavun määrää supistetaan.

Laitojen ääni kuuluu, mutta kuka kuuntelee?

”Facebook oli ennen leppoisa paikka, josta tuli hyvälle mielelle. Nykyään kaikki vaan jauhaa ja meuhkaa politiikkaa.”

 

Onko yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumisessa vinoumia? e2:n uuden tutkimuksen (http://e2.fi/wp-content/uploads/2016/04/provo_net.pdf) mukaan on. Aktiivisuus ei kuitenkaan ole vahvasti sidoksissa ihmiseen ikään, sukupuoleen, koulutukseen, ammattiin tai asuinpaikkaan, vaan eniten äänessä ovat ne, joilla on vahvimmat näkemykset. Keskusteluissa on siis ideologinen vinouma.

 

Työ ei ole sitä mitä teet saadaksesi palkkaa

Saku Timonen kirjoittaa lähes päivittäin uuden blogin siitä kuinka työstä, tai "kuntouttavasta työtoiminnasta" ei makseta palkkaa. Suora lainaus Timosen blogista:

"Kaikkien vielä toistaiseksi palkkatyössä olevien on aika opetella työelämän uusi ja ainoa sääntö: Työstä ei makseta palkkaa."

Mielestäni Saku Timonen on oikeassa. Meidän kaikkien on opeteltava määrittelemään työ aivan toisin, kuin että millainen palkka siitä maksetaan, riippumatta siitä olemmeko "palkkatyössä" vai emme.

Nettiväittelyn 6 vinkkiä

Paranna väittelymenestystäsi näin:

  1. Älä provosoidu.
  2. Perustele.
  3. Älä perustele pelkällä hyperlinkillä.
  4. Yksi asia yhdessä viestissä.
  5. Anna periksi.
  6. Ole rehellinen.

Jos provosoidut, menetät uskottavuuttasi muiden silmissä. Myös arviointikykysi laskee: teet vinoutuneita tulkintoja ja suorastaan haluat tulkita mahdollisimman inhottavasti väärin toista. Liioittelet ärsyttäviä väitteitä, vähättelet niitä vastaan riiteleviä väitteitä, irroitat ne asiayhteydestään ja tulkitset toista ennakkoluuloisesti.

 

Valeprofiilien takana piileskelevät uhkailijat

Kuka saa raiskata -kirjoitukseni sai viime päivinä paljon huomiota. Kirjoitus sai jopa MV-lehden tekemään valheellisen uutisen.

Mikä maahanmuuttokeskustelu?

Aika-ajoin Uuteen Suomeen ilmestyy blogikirjoituksia, joissa maahanmuuttovastainen henkilö esittää valmiita faktoja vaikkapa Ruotsin palavista ghetoista esimerkkinä epäonnistuneesta maahanmuutosta. Mielenkiintoista, että muka Suomen asioista hyvin huolestuneet kansalaiset pohtivat mieluummin Ruotsin asioita kuin kotimaan tilannetta. Yrittäisivät löytää rakentavia ratkaisuja Suomen ongelmille pohtimalla omien eikä naapureiden ongelmia, jos ongelmia Suomessa on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä