Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Outi Alanko-Kahiluoto

Kuvaako vihreitä parhaiten paatunut murjaanien kuningas Pekka Haavisto 60 v?

Vihreä eliitti veteli pakastaan puheenjohtajakandidaattien kortteja pitkin viikkoa. Sokeri jätettiin pohjalle. Sattumaltako? Ei tietysti! 

Viikon kestävän pelin jokainen siirto oli etukäteen tarkkaan harkittu, jopa korttien julkaisujärjestys. Jännityksen haluttiin säilyvän viimeiseen asti. Peliä seuranneille annettiin ymmärtää, että jokainen kieltäytyjä teki tykönään itsenäisen päätöksen. Siitä huolimatta peli päättyi vihreiden kannalta onnellisesti. Pelistä kieltäytyneiden perään kuuluttama kokenut ja tunnettu henkilö löytyi viimeisen kortin takaa.

Vihreitä ei näemmä kiinnosta vaalimenestys – turvautuvat ”vanhoihin pieruihin”

Paljon on jo ehditty spekuloimaan vihreiden tulevasta pätkäpuheenjohtajasta. Joten lyhyestä virsi kaunis. Vihreiden tappiokierre jatkuu jos vihreiden puheenjohtajaksi valitaan

Paras mies voittakoon – vihreiden puheenjohtajuuden

Sukupuolistereotypiat jylläävät valtoimenaan vihreiden puheenjohtajavalinnassa. Outi Alanko-Kahiluotoa ja Emma Karia ängetään paitsioon, Maria Ohisalo paitsioi itse itsensä. Miehet jyräävät - hyvin perinteisten argumenttien turvin. Miksi femismin nimiin vannova puolue ei onnistu nostamaan johtajakseen naista?

Vihreät valitsevat puheenjohtajaa - tilanne on täysin auki

Touko Aallon ilmoitettua luopumisestaan Vihreiden puheenjohtajan tehtävästä viime viikolla varmistui se, että marraskuun alussa kokoontuvan Vihreiden puoluevaltuuskunnan tulee valita puolueelle uusi puheenjohtaja ensi kesän puoluekokoukseen saakka. Peli on ollut auki jo useamman päivän, mutta ainoastaan kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on ilmoittautunut kisaan.

Puheenjohtajan työnäyte

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto harkitsee hakemista puolueen puheenjohtajaksi. Suursuosiota nauttiva Ville Niinistö väistyy ensi kesänä sekä rotaatiosäännön vuoksi että tahdostaan kunnioittaa tuota demokratiaa edistävää pykälää.

"Maanpetturi Soini" - Oppositiossa lähtee laukalle

Ulkoministeri Timo Soini kävi "yksityismatkalla" Iso-Britanniassa. Mediatietojen mukaan siellä tavattiin tärkeitä viskaaleita molemmista Brexit-äänestyksen leireistä. Annettiinpa haastattelukin televisioon, jossa ulkoministerimme spekuloi muidenkin maiden eroamisella unionissa ja sanoi Suomen ns. fixit-keskustelua "kovaääniseksi". No, siltä se voi Perussuomalaisten sisällä tuntua. Vähän kuten Kalliossa erehdytään luulemaan että veganismista on tulossa valtavirtaa ja kaikilla on fiksipyörä.

Freelancerit ansaitsevat paremman kohtelun

Vuoden vaihteesta eteenpäin entistä useampi itsensä työllistäjä on tulkittu laissa yrittäjäksi. Muutos ei ole vaikuttanut heidän työttömyysturvaansa. Lakimuutos kuitenkin huolestuttaa freelance-työläisiä. Monille etenkin luovilla aloilla työskenteleville viranomaiskäytännöt- ja tulkinnat näyttäytyvät todella sekavina. Käytäntöjen selkiyttämistä tulee tehostaa, mikäli itsensä työllistävien asemaa halutaan parantaa ja saada työllisyys kunnolla nousuun.

Ongelman ymmärtäminen - Outi Alanko-Kahiluoto?

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto hämmästelee Vihreiden blogissa kuinka itsensä työllistävät voidaan uuden lain mukaan tulkita yrittäjiksi. Tämän jälkeen hänellä ei  Alanko-Kahiluodon mukaan ole enää samasta työstä samanlaista sosiaaliturvaa kuin palkannauttijoilla?

Alanko-Kahiluoto unohtaa vain sen, että suuri joukko pienyrittäjiä Suomessa työllistää itsensä tekemällä samaa työtä kuin palkannauttijat, ilman sosiaaliturvaa.

Rasisminvastaisessa julistuksessa piilee kytkykauppa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne huhuilee puolueita allekirjoittamaan rasismin vastaisen julkilausuman. Kun otetaan huomioon, että kaikki eduskuntapuolueet ovat allekirjoittaneet sen jo vuosina 1998 ja 2011, kuulostaa idea jo itsessään täysin turhalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä