Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Punamulta

Sote tehdään lopulta punamultayhteistyönä

Hallituksen yritelmä sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistukseksi on jälleen kerran ajanut karille. Hallitus on pikaisissa palavereissaan päätynyt siihen, että korjattu lakiesitys tuodaan eduskuntaan loppusyksystä ja maakuntavaalit pidetään 2018 tammikuun sijaan lokakuussa. Ei tule takkia eikä housuja tästäkään, sanokaa minun sanoneen.

Blokkivaalit heti eikä vasta 2019, Alexander Stubb!

Perjantaina 10.4. koin valtavan yllätyksen. Luin nimittäin Hufvudstadsbladetin etusivulta hätkähdyttävän otsikon: "Ruotsin mallin mukaiset blokkivaalit sopivat pääministeri Alexander Stubbille"

   Jutussa kerrotaan, että pääministerimme on valmis ruotsalaismalliseen järjestelmään, jossa kaksi tai useampi puolue ennen vaaleja sopivat yhteisestä politiikasta, jota ne ovat valmiita harjoittamaan, jos saavat vaaleissa enemmistön. Näin äänestäjät tietävät, millaisen hallituksen taakse heidän äänensä menee. Sitähän vaalikarjan kuluttajansuoja edellyttäisi.

Hallituskriisi odottaa - Keskusta vastuussa

"Keskusta aikoo tasapainottaa valtion taloutta ilman verotuksen kiristämistä." - YLE 08.02.2015

"SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne haluaa korottaa yli 70 000 euroa vuodessa tienaavien palkkaveroa." - MTV3 29.03.2015

"Keskustakentän osviittaa on se, että punamulta on porvarihallitusta parempi pohja. 'Kyllä se varmaan toi demarit olis.'" - MTV3 07.04.2015

Aijaa.

Keskustan ja Sipilän talouspoliittinen linja on leikkauksia ja yksityistämistä

Eduskuntavaalien tärkein teema on talouspolitiikka. Vaikka lukuisat muutkin asiat vaikuttavat ihmisten mielipiteiden muodostukseen, kaikkien hallinnonalojen käytettävissä oleva varat ja siten politiikka-mahdollisuudet riippuvat talouskehityksestä. Vasemmiston vaaliohjelman motto on ”jälleenrakennetaan hyvinvointivaltio”, mutta se ei onnistu ilman rahaa ja poliittista tahtoa.

Isännän ääni

Maataloustuottajain Keskusliiton puheenjohtaja Juha Marttila esitteli eilen ajatuksiaan hallituspohjasta. Odotin Marttilan punamultapuheista, jotka uutisoitiin asiaankuuluvan näyttävästi myös Ylen uutislähetyksissä, enemmänkin keskustelua. Mutta keskustelun sijaan kommentointi näyttää tapahtuvan vaikenemalla.

Marttilan lausunnossa ne yllättävimmät osat olivat se, että hallituspohjaan etujärjestön puheenjohtajan suulla näin vaalien alla puututtiin ja haja-asutusalueiden kaavoitukseen liittyneet perusteet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä