Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Saksan malli

Lihansyönti vähenee

Alkuviikolla saimme Saksassa paikallisen rakennusliiton IG BAU:n tuoreet kuulumiset. Euroopan talousveturin työmarkkinoita ihastellaan suomalaisissa oikeistopiireissä. Myönnettävä on, että useiden ”uudistusten” jälkeen tilastoissa näkyvien työllisten määrä on Saksassa noussut. Kolikolla on kuitenkin kaksi puolta.

Palkkoja ei saa laskea

On yllättävän suuri ero sillä, kuka puhuu paikallisesta sopimisesta. Olen huomannut, että paikallisesta sopimisesta ymmärtämättömät oikealle kallellaan olevat kansanedustajat ja eduskuntavaaliehdokkaat, vaativat sellaista paikallista sopimista, jossa voitaisi laskea palkansaajien palkkoja. Kansainvälisissä tutkimuksissa Suomalaisten työvoimakustannukset eivät kuitenkaan poikkea kilpailijamaista. Me pääluottamusmiehet tiedämme, että paikallinen sanelu ja irtisanominen on jo nyt helpompaa kuin muissa länsimaissa.

Nollatuntisopimukset kiellettävä!

Nollatuntisopimukset ovat työsopimuksia, joissa viikoittaisen työajan alarajaksi kirjataan nolla tuntia viikossa. Jos tämmöisen työsopimuksen allekirjoittaa, niin työnantajalla ei ole mitään velvoitetta tarjota työntekijälle töitä joka viikko, tai edes joka kuukausi. Työntekijällä säilyy silti velvollisuus tulla heti töihin, kun kutsu käy. Jos työntekijä haluaa irtisanoutua tämmöisestä työsuhteesta, niin hänelle tulee 90 päivän karenssi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä