Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen akatemia

Suomen Akatemian Tieteen tila 2018 -raportti huteralla pohjalla

Suomen Akatemian vastikään julkaisema raportti Tieteen tila 2018 kertoo meille suomalaisen tieteen vaikuttavuuden parantuneen. Lehdistötiedotteessaan opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ratsastaa tällä tiedolla:

Annosteltuna infraääntä voidaan käyttää solujen fysikaalisena hoitomuotona

Infraäänellä voidaan hoitaa solutasolla sairauksia ja ennältäehkäistä sydänfibroosia. Hoitotutkimusta on tehty rotilla, estävä vaikutus sydämen fibroblasteissa, ja se voi estää etenemistä sydänfibroosiin, joka johtaa yleensä sydämen pysähdykseen. 

Alle 90 dB:n infraäänen kevyellä annostuksella voidaan solutasolla kuntouttaa solun sidekudoksia, infraäänen fyysisellä resonanssilla. 

Suomen Akatemian edistettävä akatemiatutkijoiden urapolun jatkumista

Kirjoitin viikonlopun Helsingin sanomiin akatemiatutkijoiden aseman turvaamisesta. Alla linkki kirjoitukseen. Taas olisi hyvällä tiedepolitiikalla käyttöä. Sen sijaan että Grahn-Laasonen ja Kokoomus ovat ajamassa yliopistoja ammattikouluiksi kannattaisi keskittyä siihen mikä oikeasti vaikuttaa työllistymiseen eli yliopistoissa annettavan opetuksen ja tieteen tasoon, näin saadaan oikeasti huippuosaajia joilla kysyntää tai jota pystyvä innovaatioiden kautta luomaan omia työpaikkoja. 

http://www.hs.fi/mielipide/a1467953568643#kommentit

Taas vahvaa tukea uusien yhteistyömallien etsimiselle

Helsingin Sanomissa tänään  sunnuntaina 10.4.2016 julkaistun uutisen mukaan "Vapaaehtoistyötä tekevät järjestöt kertovat, että nykyauttajat haluavat auttaa pop up -tyyliin lyhyitä keikkoja tekemällä."

Tämä uutinen antaa vahvaa tukea teesilleni, jota olen esitellyt jo aiemmin:

Vaikka yksipuolinen vapaaehtoistyö onkin hyvä asia, niin se ei ole  lainkaan riittävä eikä kestävä tapa ratkaista aineellisen hyvinvoinnin tuottamia lukuisia ongelmia, erityisesti yhteistyön roimasta heikentymisestä aiheutuvia.

Jos on pakko leikata niin pitäkää kuitenkin potilas hengissä

Itsekin tänään julkaistuun Helsingin Sanomien tiedekyselyyn vastanneena, professorikunnan yksimielisyys Suomen tiedepolitiikan tasosta ja suunnasta ei hämmästytä. Enemmänkin voisi kysyä onko Suomella ollutkaan pitkään aikaan mitään tiedepoliittista linjaa; tieteen tason laskemisesta päätellen ei.   

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä