Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen eduskuntavaalit 2019

Suosituin hallituspohja nyt vaalien jälkeen ei ole enää punavihreä


 

Kantar TNS on selvittänyt  Helsingin Sanomain  toimeksiannosta, mikä olisi suosituin hallituspohja.

Suosituin vaihtoehto tulevaksi hallituspohjaksi on HS:n kyselyn mukaan  Sdp:n ja kokoomuksen muodostama sinipunahallitus.

****

Maailman parhaiden vaalien tulosseuranta ja kommentointi

Tänään pidetään Suomessa oikeusministeriön mukaan maailman parhaat vaalit.

****

Klo 20  alkaa tulospalvelu alla olevissa linkeissä. Sivut aukeavat klo 18                  

811 Puolueiden kannatus, koko maa

Puolueiden kannatus, vaalipiirit   

Vähemmistöhallitus tuskin saa helposti hallitusohjelmalleen enemmistöä

Ensi viikolla julkaistaan vielä  ennen 14.04.2019 vaalipäivää  viimeisiä puolueiden kannatusmittauksia. Tullaan kuulemaan politiikan toimittajilta ja tutkijoilta ym.  asiasta ja asian vierestä johtopäätöksiä tuutin täydeltä . Välillä tuntuu, että vaalit olisi käyty ja hallituskin jopa muodostettu.

Puolueiden kannatus

VAALIT LÄHESTYVÄT, ONKO KAIKKI VALMISTA?

Aina ennen vaaleja poliittinen ilmapiiri sähköistyy, tällä kertaa entistäkin enemmän. Hallituksen kaatuminen aivan vaalien kynnyksellä sai oppositiopuolueisiin vipinää. Pakka taisi mennä vähän sekaisin, eikö enää voikaa, läksyttää hallitusta ja räksyttää SOTEN perään. Antti Rinne ehätti jo pahoittelemaan soten tyssäämistä oikein harmituksen kanssa. Takki kääntyi vallan vikkelästi – yhdessä yössä. Orpo ihmetteli aidon hämmästyneenä, miten sote muuttui Rinteen mielessä kerta heitolla huonosta ideasta ehdottomasti loppuun asti vietäväksi hyväksi asiaksi.

Ylen puoluekannatusmittaus aiheuttaa melkoista pohdintaa hallituspuolueissa

Yle on julkaissut tuoreen puoluekannatusmittauksen.

Siitä voi suoraan sanoa, että kaikkien hallituspuolueiden kannatusluvut aiheuttavat melkoista pohdintaa , koska  hallituksen yksi tärkeimmistä hankkeista - sote- ja maakuntauudistus -   on vielä ratkaisematta.

Kuvakaappaus Ylen uutisesta.

 

Ihmisroskapuheella Juha Sipilän keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri nimesi edus­kun­ta­vaa­lieh­dok­kaansa. Ihmisroska-puheistaan kohun silmään joutunut Riikka Moilanen valittiin ehdokkaaksi. Piiri valitsi ehdokkaaksi jäsenvaaliin osallistumattoman Riikka Moilasen ja syrjäytti jäsenvaalissa mukana olleista Oululaisista naisista suurimman äänimäärän saaneen kaksikon, Merja Paloniemen ja Eeva-Maria Parkkisen.

Hyvin perustein voi kysyä, tekikö piiri virheen? Mitä virkaa on jäsenvaalilla, jonka tuloksella ei ole merkitystä?

Eduskuntavaalien lähtölaukka.

Olin viikonloppuna Tikkurilassa vaalityötä tekemässä ja nyt tuntuu että unelmani toteutuu. Paljon hyviä keskusteluja, harmittamaan jäi että en voinut Youtubeen streemata. Minulle oli taannoisesta isänmaallisen naishenkilön oikeudenkäynnin kuvaamisesta esto langetettu. Näistä estoista ja banneista on moni kansallismielinen joutunut kärsimään ja näyttää siltä että vain tietylle ryhmälle niitä on alkanut paukkumaan.Ei liene sattumaa että kyseessä on monesti Persun, Reformin tai jonkun muun isänmaallisen yhteisön kannattaja. Syy ja yhteys lienee selviö, nimittäin vaalit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä