Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Tornionjoki

Uusia siltoja Tornionjoen yli

Kuva: Martinson

Suomen ja Ruotsin välisen rajankäynnin symboleja ovat sillat. Ne toimivat paitsi joen näyttämöinä, myös yhteistyön kulkuväylinä. Vilkas siltojen ylittäminen on yksi alueen elinvoiman merkeistä.

Millä tavalla voisimme kehittää Tornionjokivarren matkailua ja parantaa kanssakäymistä rajan yli? Miten voisimme kehittää alueen elinvoimaa yhteistyössä niin, että rajan molemmat puolet siitä hyötyvät?

Ympäristöuskovaisilla tarkoitus pyhittää keinot

Pariisissa päättyi ympäristökokous jonkinlaiseen yksimielisyyteen. Hyvä niin, sillä riippumatta siitä lämpeneekö maapallo ja kuinka paljon, meidän on järkevää huolehtia ympäristöstämme. Erityisen suuri tarve siihen on Kiinassa.

Joskus kuitenkin suorastaan huvittaa ympäristöuskovaisten sokeus ja tarkoituksellinen numeroiden selittely ilmastonmuutosta tukevalla tavalla. Olkoon siitä tämän päivän Helsingin Sanomat esimerkki. Jutusta muutama poiminta.

Kysymys Venäjän länsipuolen rajoista; Krim, Tonava, Niemen, Tornionjoki...

 

Kuin joskus ennen…

 

Hollantilaissyntyinen, karismaattinen Suomenlinnan valloittaja, kreivi ja kenraali Paul  van Sukstelen (v. Suchtelen) (1751-1836) julkaisi 1827 teoksen ”Yksityiskohtainen kertomus sotaretkestä Suomeen 1808-1809 viimeisimmässä Venäjän ja Ruotsin välisessä sodassa”.

[Hänen nimensä esitetään myös muodossa Jan Pjotr Kornilovits]  http://www.kansallisbiografia.fi/kenraalit/?gid=425

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä