Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulimyllyt

Espanjan uusi Don Quijote

Flanderi on Belgian liittovaltion pääasiassa hollanninkielinen pohjoisosa; sillä on oma hallitus ja parlamentti kuten eteläisellä ranskankielisellä Valloniallakin, jonka parlamentti viime vuonna viivytti Euroopan unionin ja Kanadan vapaakauppasopimuksen hyväksymistä.

Flanderin parlamentti ja poliitikot ovat Katalonian kriisin aikana kritisoineet tiukkaan sävyyn Espanjan valtion toimia ja osoittaneet solidaarisuutta tutkintavankeudessa oleville katalonialaisille poliitikoille, joita Flanderissa kutsutaan kiemurtelematta poliittisiksi tai mielipidevangeiksi.

Aino Pennanen & Touko Aalto - henkisesti jälkeenjääneet tuulimyllytaistelijat?

Vertaus Don Quijoteen ja Sancho Panzaan sinisilmäisen utopian ja inhorealistisen kyynisyyden perikuvina ei ehkä ole ihan täysin vailla perää, muttei toisaalta lähelläkään analyyttista totuutta. Se ei lähitarkastelussa tee näille ovelille pelureille oikeutta enempää luonne- kuin järjestöanalyyttisellakaan tasolla. Sitä paitsi huumorifiktion hassunkuriset tuulimyllytaistelijat eivät taivaanrannan ritarinpuuhissaan oikeasti syyllistyneet tai edes yllyttäneet merkittäviin rikoksiin.

Don Quijote- populismista kuntalaistyytyväisyyteen

Energiamarkkinat ovat murroksessa meillä ja maailmalla, ja muutosvastarinta näkyy välillä koventuneina äänenpainoina. Tuulivoimasta putkahtaakin julkisuuteen siten lähinnä populistisia mielenilmaisuja, ei niinkään faktoja.

Lapin perussuomalaiset kannattaa Pekkarisen tuulimyllyjä

Lapin liiton hallitus hyväksyi 28.11. Itä-Lapin kaavasta tehdyt muistutukset ja niille liiton antamat vastineet . Minun muistutus löytyy sivulta 92-93 joka koskee Posion tuulivoimahanketta. Huomion arvoista on se, että perussuomalaiset jotka mesuavat tuulivoimaa vastaan hyväksyivät kaikki Lapin myllyhankkeet sellaisena.

http://lapinliitto.tjhosting.com/kokous/2016398-4-2.PDF

Tuulivoima mätänä hedelmänä ei voi pysy piilossa

Pelkästään kolmena perättäisenä vuorokautena 15.-17.03.2016 tuulisähköä tuettiin veronmaksajien rahoilla 512 185 € + 728 541 € + 789 763 € = 2 030 489 €.  Minkälaisella isolla ja raskaalla lekalla pitää hallitusta kaikella rakkaudella suoraan ryhdin saamiseksi auttaen iskeä, jotta vihdoin toiminnallisesti heräävät tajuamaan, että nämä Suomen kansantaloudelle tuhoisat tukiaiset täytyy lopettaa!?

Tuulivoima vastatuulessa

 

Tuulivoimaan liittyvät ongelmat ja sen kalleus veronmaksajille puhuttavat todella paljon vaalikentillä.  Myös neljän suuren puolueen puheenjohtajat tarttuivat aiheeseen Mtv:n keskustelussa.

 

Veronmaksajat tukevat tuulivoimaa takuuhinnalla.  1.3.2011 voimaan tullut laki takaa tuottajalle 83,50 €/MWh takuuhinnan 12 vuoden ajan.  Kolmena ensimmäisenä vuonna valmistuneille laitoksille takuu on 105,30 €/MWh.  Tämä merkitsee yli sadan miljoonan euron vuotuista laskua veronmaksajille.

 

Kun työ valuu merenpohjaan

Illalla naurettiin koilauskasalla, kun tuumattiin, että kuka kantaa tulevaisuuden merikaapelista näytepätkän laadunvalvontaan. Onneksi Jukka nostaa penkiltä 250kg, joten näytteen kantajasta ei liene epäselvyyttä.

Tuulivoimaloiden läheismelu haitallista terveydellekin

Infraäänillä tarkoitetaan ääniä taajuusalueella  1 – 20 Hz ja matalataajuista ääntä alueella 20 – 200 Hz. Infraäänen ja matalataajuisen äänen raja on hyvin häilyvä. 

“Wind power rules” – tuulimyllyt eivät ole huijausta

”Tuulivoima ei vaan ole taloudellisesti kannattavaa edes suurissa laitoksissa, pienistä nyt puhumattakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä