Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!
Paljon julkisuutta ronskilla huumorillaan ja perinteisen yritysjargonin hylkäämällä keränneen armeijatavaran erikoisliike Varustelekan yrittäjä Valtteri Lindholm kertoi eilen illalla julkisessa Facebook-päivityksessään löytäneensä Mikkelistä pienen hattukaupan, joka myi hyvin edullisesti villasta tehtyjä "duunarilätsiä".
Nyt jos koskaan, viimeistään elokuun aikana, kannattaa käydä antamassa mielipiteensä uuteen työaikalakiin, kun sitä erikseen pyydetään eli kansalaisten mielipidettä asiasta. Samalla sivustolla voi valottaa näkemyksiään myös mm. nollatyösopimuksista ja muistakin aiheista.
Sinne sitten vain kommentteja menemään Työ- ja elinkeinoministeriöön päin uudesta tulevasta työaikalaista liittyen esim. työaikapankkeihin, etätyöhön, sapattivapaisiin ja kaikkeen muuhun mahdolliseen.
Olen käyttänyt useampaa verkkopankkia perheen maksujen hoitoon ja muuhun asiointiin lähes niin kauan kuin verkkopankkeja on ollut olemassa. Hyvin on toiminut ja sujuvaa on ollut. Yllätys asiointiin tuli vasta eilen.
Nordeahan pakottaa asiakkaansa tämän vuoden loppuun mennessä ottamaan käyttöön joko mobiilin tunnuslukusovelluksen tai sitten tunnuslukulaitteen. Päätin jo viikkoja sitten, että kokeilen tunnuslukulaitetta. Posti kantoi kiinalaisen pienen kevyen esineen muutama päivä sitten.
Hovioikeus, hallinto-oikeus ,lääninhallitus, pari paperitehdasta, yliopiston sivupiste, hätäkeskus. Kyseessä ovat osa Kouvolan viime vuosina kokemista menetyksistä työpaikkoina ja verotuloina.
On ollut puhetta uudistamisesta. Tavoitteesta tunnutaan olevan samaa mieltä. Ainoastaan toteuttamisen osalta mielipiteet jakaantuvat: pitikö sen olla tehty jo, pitäisikö nyt ryhtyä toimeen, pitäisikö vielä miettiä vai pitäisikö alkaa uudestaan miettiä. Vai pitäisikö vaan lyödä hanskat tiskiin koska kaikki on kuitenkin niin vaikeaa.
Olin hallitusneuvotteluissa 2011 ja 2015. Tässä pientä vertailua neuvotteluista ja hallitusten tuloksista.
Vuoden 2011 neuvotteluissa olin avustavassa roolissa ja 2015 yhdessä neuvotteluryhmässä. Näin, miten neuvotteluja käytiin.
Vuonna 2011 mukana oli kuusi puoluetta, kukin suurella joukkueella. Neuvottelut - vatulointi - jatkuivat lähes kaksi kuukautta. Ne katkesivat välillä kokonaan sosialistien ulosmarssiin. He kuitenkin palasivat takaisin.
Kautta aikain eduskunnassa on moitittu hallituksen lakiesitysten valmistelua. Oppositio kokee velvollisuudekseen moittia. Jos muuta moitittavaa ei löydy niin aina voi iskeä valmistelun puutteisiin.
Viime vaalikaudella moitteita ei kovin paljon esitetty. Syy oli se, että hallitus ei saanut juurikaan esityksiä eduskuntaan asti. Kaikki tärkeät uudistukset kaatuivat hallituksen saamattomuuteen. Kauden lopussa eduskunnassa hallituspuolueiden kansanedustajat kaatoivat ryminällä oman hallituksensa esityksiä. Se oli rumaa katseltavaa.
Yleisesti ottaen, siihen panostetaan, mitä pidetään tärkeänä. Tosiasia on myös se, että jostain on leikattava, ja meillä on paljon asioita joista on varaakin leikata. (Tässä aikaisempi leikkauslistani.) Koulutus ei ole yksi näistä.
Koulutus on ehdottomasti yrittäjyyden ohella top-listan kärjessä asioissa jotka voivat nostaa Suomen suosta. Tosiasiahan on, ettei meillä ole minkäänlaista mahdollisuutta ruveta halpatyömaaksi.
Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!