Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdysvaltojen ja EU:n vapaakauppasopimus

Tiedätkö EU:n TTIP-tavoitteet?

Kunhan muut marssinaiheet on käsitelty, on varmaan taas aika osoittaa mieltä TTIP:tä, tuota Suurta Saatanaa vastaan.

Epäilemättä kaikki vastustajat ovat täydellisesti selvillä kaikista EU:n tavoitteista ja neuvottelujen nykytilanteesta, mutta annetaan nyt linkki niille, jotka haluaisivat sopimuksesta tulevan mahdollisimman hyvä. EU:n tavoitteet eivät ole salaisuuksia:

http://trade.ec.europa.eu/doclib/press/index.cfm?id=1230

Aiheettomat uhkakuvat vesihuoltoon ja investointisuojaan liittyen

Käsittelin tässä blogissa jo aiemmin niitä seikkoja, kuinka vesiämme ei olla yksityistämässä nykyistä enempää tai keskustelu aiheesta on vähintäänkin sekavaa. Julkisessa keskustelussa liikkuu aika paljon mitä erikoisempia käsityksiä siitä, kuinka TTIP johtaisi mitä hirvittävimpiin vedenhallintatilanteisiin.

TTIP ja TISA uhkaavat julkisia palveluja

”TTIP on kaikkien aikojen kiistellyin vapaakauppasopimus”, totesi EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström tammikuussa esitellessään Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin neuvottelemaa kauppa- ja investointisopimusta. Tämä vuosi on Malmströmin mukaan neuvotteluissa ratkaiseva. Samaan aikaan EU neuvottelee Yhdysvaltojen ja 22 muun valtion kanssa palvelujen vapaakauppaa koskevasta TISA-sopimuksesta.

 

Talous ja työllisyys?

TTIP ON PAHA PAIKKA

Mitä ay-liikkeen on syytä huomioida keskustelussa vapaakauppasopimuksista?

 

Miksi TTIP?

Miksi uusista vapaakauppasopimuksesta neuvotellaan? Mitä ja kenen tavoitteita ne edistävät? Tämä on esipuheeni Marko Juutisen kirjoittamaan, tänään 15.4.2015 julkistettavaan Attac-raporttiin ”TTIP-sopimuksen tavoitteet ja kritiikki: Onko huoleen syytä?”.

Tarvitaan työpaikkoja, ei TTIP:tä

Saksassa ja monissa muissa Euroopan maissa on nähty suuri EU:n ja Yhdysvaltain välisen TTIP-sopimuksen vastainen kansanliike. TTIP:n sanotaan olevan vapaakauppasopimus, mutta se on itse asiassa jotain ihan muuta – sekasopimus, joka vähentää demokratiaa ja antaa valtaa suuryrityksille.

 

Ajetaanko suuryritysten investointisuojaa vapaakaupan varjolla?

EU ja Yhdysvallat ovat kesästä 2013 neuvotelleet sopimusta jonka virallinen tarkoitus olisi poistaa kaupan esteitä ja avata uusia mahdollisuuksia sääntelyn yhdenmukaistamiselle. Nyt kysyn kuten Katekismus  "Mitä se tarkoittaa?"

Neuvotteluja ei käydä yksittäisten kansallisparlamenttien  kanssa vaan EU:n kanssa.  EU siis  tekee sopimuksen, joka tulee sitomaan jäsenmaat.

TTIP - eli tämä tuskin itsenäisyyttä palvelee...

Jos minut aluksi herätti konkreettisesti havaitsemani, kasvava epätasa-arvo ja pahoinvointi ympärilläni yhteiskunnassa; ja kun otetaan huomioon se mitä ymmärrän lukemieni ja katsomieni dokumenttien pohjalta uusklassisesta talouspolitiikasta, mikä on johtanut finanssikriiseihin ja kansalaisten velkaantumiseen; niin kun lisäämme tähän salassa valmistellun TTIP-sopimuksen tuomat kermankeltaiset, mutta eltaantuneet tulevaisuudennäkymät oli ehdokkuuteni valmis.

Luuleeko Soini tosiaan...

Luuleeko Soini tosiaan, että olemalla puolesta ja vastaan kaikkiin keskeisiin kysymyksiin PS pystyy nousemaan takaisin suosion aallonharjalle. Jytkyn myötä perussuomalaisten politiikkaan tuli valtaanpyrkimysten mukanaan tuomaa laskelmoivaa salakavaluutta ja hoipertelua tärkeissä arvoissa.

 

Myönnettäköön Soinin kriitiikin usein osuvan kohdalleen, vaikka niiden perusteella tehdyt johtopäätökset hänellä pahasti ontuvat. Ollakseen uskottava vaihtoehto, täytyisi tuoda julki oma realistinen ja toteuttamiskelpoinen ohjelma. Pidemmän päälle ei voi vaan laukoa ympäriinsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä