Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Yleistäminen

Tunne, järki ja evoluutio

Evoluutio on antanut ihmiselle keinot selviytyä maailmassa. Ihmislaji on ollut ennennäkemättömän menestyksekäs. Samalla kun ihminen on muokannut ympäristöään yhä mutkikkaammaksi, hän on myös luonut erehtymisen ja tuhon siemeniä.

Ihminen osaa keksiä ja käyttää työkaluja ja teknologiaa. Hän on sosiaalinen, osaa erikoistua ja tehdä yhteistyötä. Hän osaa kantaa vastuuta itseään suuremmasta kokonaisuudesta omasta hyvästään tinkien. Siksi ihmislaji on menestynyt monenlaisissa olosuhteissa ja levittäytynyt maailman jokaiseen kolkkaan.

Yleistäminen on rasismin suurin mahdollistaja

Yritin tehdä itselleni selväksi mikä on rasismia ja millainen ihminen on rasisti. Millä perusteilla voi ihmisen määritellä rasistiksi. Miten tällainen ihminen ajattelee. Joku voisi sanoa määrittelyn olevan ihan helppo juttu ja osittain olenkin samaa mieltä. Yhteiskunnassamme on rasistisia järjestöjä ja rasisteja. Tuomitsen rasismin yksiselitteisesti. Rasismi on rikos ja väärin, sekä Suomen lain, että inhimillisyyden näkökulmasta.

Mitä norsu minusta ajattelee - Hävettää olla ihminen

Mitä norsu minusta ajattelee, kun ihmiset tekevät kaikenlaista? Olen ihminen, siis samanlainen kuin muut ihmiset.

Ihmiset ovat päästään sekaisin, puolin ja toisin... ja media repii otsikoita. Yksi hörhö sekoilullaan saa aikaiseksi sen, että kaikki leimataan samaan kastiin. Onko Suomi nyt tuollainen, ovatko kriittisesti mieltään ilmaisevat kaikki tuollaisia, ovatko kaikki norjalaiset Breivikin kaltaisia... niinpä niin. Paikalla tietysti kuvaajat ja toimittajat... vaan miksi ei poliisia ottamassa kyseistä häirikköä talteen.

Eivätkö ulkomaalaiset miehet olekaan yksilöitä?

Ulkomaalaiset miehet ja heidän milloin minkäkin pituiset suhteensa suomalaisnaisten kanssa ovat Hesarin julkaiseman jutun jälkeen nousseet jälleen kuumaksi puheenaiheeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä