Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Abortti

Pysyykö abortin täyskielto voimassa Alabamassa?

Viime viikolla Yhdysvaltain Alabaman osavaltio sääti lain, jolla abortit kiellettiin lähes kaikissa tapauksissa, mukaan lukien raiskaus ja insesti. Laki on ristiriidassa abortin vuonna 1973 laillistaneen, korkeimman oikeuden Roe vs. Wade -ennakkotapauksen kanssa.

Osavaltiot voivat säätää mitä tahansa lakeja, mutta oikeusistuimet kumoavat laittomat lait mikäli niistä valitetaan. Alabaman konservatiiviset republikaanit haluavatkin oikeusprosessia. He toivovat, että valitusprosessi etenisi korkeimpaan oikeuteen, ja Roe vs. Wade kumottaisiin.

Naisten oikeudet ovat miesten vallassa

Vuosikymmenten ajan Alabama on tunnettu Yhdysvaltain takapajulana. Osavaltio on yksi maan köyhimmistä, koulutuksellisessa vertailussa sijalla 50. ja syvästi uskonnollinen. Näillä tiedoilla saattaa olla jotain tekemistä takapajuisuuden kanssa. Kaikki kunnia toki alabamalaisille.

Miehet ja naiset suhtautuvat yhtäläisesti aborttioikeuteen

Abortti nähdään usein naisasiakysymyksenä, ja miehiä syytetään siitä, että aborttioikeuksia rajoitetaan. Tämä on kuitenkin valeuutinen. Tosiasiassa naiset suhtautuvat aborttiin yhtä kielteisesti, kuin miehet. Suhtautuminen aborttiin on yhteydessä uskonnollisuuteen, ja naiset ovat kaikissa yhteiskunnissa uskonnollisempia kuin miehet.

Tästä lähteestä käy selväksti ilmi, että abortinvastaisuutta ei selitä sukupuoli, vaan kulttuurin uskonnolliset asenteet.

USA ja ISIS - kuin kaksi terttuseljan marjaa

YK:n turvallisuusneuvosto  on eilen hyväksynyt vesitetyn version päätöslauselmasta, jossa tuomitaan seksuaalisen väkivallan käyttö aseena sodassa lähes yksinomaan presidentti  Trumpin hallinnoiman Yhdysvaltojen totaalisen aborttivastaisuuden vuoksi.

 

Vaiettu totuus

Usko on uskon asia, mutta ei silti pidä uskoa mitä tahansa. Tai ainakin pitää erottaa mikä on oikein ja mikä on väärin. Puolueuskovaiset unohtavat myös usein tämän luetun tai kuullun ymmärtämisen. Uskovainen haluaa uskoa omasta porukastaan vain hyvää ja siksi hän sulkee silmänsä totuuksilta ja ottaa vaiettuja totuuksia kontolleen.

Ruoditaanpa hieman uskovaisten ajattelutapaa, sen jälkeen kun on itse katolilaisen paavin suulla todistettu, että uskovaisuus on muutakin kuin Herran palvomista.

Kansanedustaja Päivi Räsänen: Myöhäiset abortit rinnastuvat lastensurmaan

Kansanedustaja Päivi Räsänen (KD) jätti tänään 27.12.2018 hallitukselle kirjallisen kysymyksen syntymättömien lasten ihmisoikeuksia loukkaavista myöhäisistä aborteista.

Kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsänen jätti tänään, Viattomien lasten päivän aattona, kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus aikoo tehdä niiden lasten suojelemiseksi, jotka ovat saavuttaneet elinkelpoisuusrajan ja että ymmärretäänkö hallituksessa, kuinka perustavanlaatuisella tavalla myöhäiset raskaudenkeskeytykset loukkaavat syntymättömien lasten ihmisoikeuksia.

Oikeus aborttiin

Aborttioikeus on asia, joka herättää tunteita. Itse kannatan naisten itsemääräämisoikeutta tämänkin asian suhteen. Eli kannatan nykyistä suomalaista käytäntöä.

Abortteja tehdään länsimaissa itse asiassa todella paljon. Yli neljännes raskauksista päättyy ennenaikaiseen keskeytykseen (WHO:n tilastoista).

Ääripäiden välissä - 5.10. Sannikka & Ukkola debrief

Video on pidempi, mutta leikkasin enimmät tekstistä pois, koska haluan alleviivata kahta viimeistä kappalettani. Politiikkaan ja julkiseen keskusteluun tarvitaan vähemmän toisten demonisointia ja väärinymmärtämistä, eikä se onnistu, ellemme pidä toisiamme lähtökohtaisesti aivan normaaleina ja itsemme kaltaisina ihmisinä.

Ulkoministeri Soinin luottamusfarssi

Opposition lanseeraama epäluottamuslause ulkoministeri Soinille ja siitä seurannut tapahtumaketju eduskunnassa ja sen liepeillä koukuttaa sen verran, että en malta olla siitä kirjoittamatta, vaikka se jo päättyikin luottamuslauseeseen Soinille ja vaikka hallituspuolueetkin näyttävät palanneen päiväjärjestykseen, ainakin päällisin puolin.

Aborttilaki on uudistettava

Viimeisten vuosikymmenten aikana tapahtunut yhteiskunnalliseen järjestymiseen vaikuttanut tiedollinen kehitys on nyt johtanut tilanteeseen, missä jo 48  vuotta sitten voimaan astuneen lain raskauden keskeyttämisestä on todettava  vastaavan tarkoitustaan enää  vaillinaisesti.  Voimassa oleva lain muotoilu vaatii raskauden keskeytystä pyytävältä pätevää selitystä raskauden keskeyttämiselle, minkä ohella raskauden keskeytys voidaan suorittaa toimenpiteenä  vasta lähetteen antavan ja erikoislääkärin luvilla. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä