Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kestävä kehitys

Ihmiskunnan historian tärkeimpien vuosikymmenten kynnyksellä

Yhä useammat ovat oivaltaneet nykyisen elämänmuotomme kestämättömäksi, ja siksi ekologisia jalanjälkiämme halutaan pienentää etenkin vauraissa maissa. Myös kehittyvien maiden toivotaan ottavan planeettamme kantokyvyn rajat huomioon modernisaatiopyrkimyksissään. Samoin väestönkasvun halutaan hidastuvan etenkin Afrikassa, missä se jatkuu edelleen nopeana. Muutosta tapahtuukin esimerkiksi siten, että ihmiset pyrkivät syömään ja kuluttamaan vastuullisemmin, autoilu on sähköistymässä ja hiilen käyttö vähenee energian tuotannossa.

Mitä Osakan kokous kertoo maailman kehityssuunnasta?

Osakan huippukokouksen kynnyksellä Vladimir Putin sanoi Financial Timesin haastattelussa läntisen vapaamielisyyden parhaiden päivien jääneen taakse. Putin uskoo tulevaisuuden kuuluvan hänen kaltaisilleen vahvoille ja konservatiivisia arvoja kannattaville johtajille, jotka ajavat häikäilemättä sekä maansa että omia etujaan. Monet heistä pyrkivät myös sulkemaan maidensa rajat ulkoapäin tulevilta vaikutteilta ja ihmisiltä.

Aktivoitunut Trump uhkana Suomelle ja maailmalle

Donald Trump on lisännyt selvästi uhoaan. Tviittejä sataa entistäkin tiuhempaan tahtiin, Valkoinen talo sabotoi aktiivisesti edustajainhuoneen työtä, USA:n armada purjehtii kohti Irania ja Kiina saa niskaansa uusia rankaisutulleja. Trumpia on selvästi innostanut erikoissyyttäjän raportin valmistuminen ilman virkasyytteitä. Uhoa lisää myös se, että maan talous- ja työllisyyskehitys ovat edenneet positiivisesti ja Trumpin omat kannatusluvut ovat hieman kohonneet. Malttia päätöksentekoon aiemmin tuonut Valkoisen talon väki on huvennut Jim Mattisin jätettyä puolustusministerin tehtävät.

Terveisiä säätytalolle

Pohjoiset metsät ovat kehittyneet viime jääkauden jälkeen meidän karuihin olosuhteisiimme täydellisesti sopeutuneiksi ekologisiksi järjestelmiksi. Aidot luonnonmetsät eläimineen ja kasvustoineen ovat Suomesta kuitenkin suureksi osaksi hävinneet modernin metsätalouden aikakaudella harjoitettujen hakkuiden, ojitusten, istutusten, lannoitusten ja leviämisalueiden pirstoutumisen seurauksena. Tämä on kaventanut ja kaventaa jatkossa yhä pahemmin luontomme lajirikkautta.

Hallituksen tärkein linjavalinta

Antti Rinne on tänään aloittanut eduskuntapuolueiden kanssa täsmentävät keskustelut uuden hallituksen talous- ja elinkeinopolitiikan linjoista. Toivottavasti keskustelijat ymmärtävät, kuinka tärkeän vedenjakajan edessä Suomi on näitä asioita ratkottaessa.

Kestävän kehityksen verotukseen harkiten

Julkisuudessa on tarkoituksella haluttu antaa mielikuva, että SDP kannattaisi lihaveroa ja maitoveroa ym. Tämä ei pidä paikkansa. Sen sijaan SDP haluaa muuttaa verotusta siten, että se tukee kulutusta vähitellen kohti kestävää kehitystä. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on otettava kaikki keinot käyttöön ja jos ei riittävän rohkeasti mietitä uusia toimenpiteitä, ei myöskään mitään tapahdu. Kestävän kehityksen verotukseen siirtyminen on siis tehtävä harkiten ajan kanssa siten, että vaikutuksia seurataan tarkasti.

Ilmastopeikosta kestävään kehitykseen

Nuorison käsissä on tulevaisuus. Nuoret ja lapset asuvat maailmassa, jonka hyvinvointiin tai pahoinvointiin pitää vaikuttaa nyt.

Ensimmäinen edellytys hyvinvoinnille on tunne ensiksi siitä, että omaan hyvinvointiin kykenee vaikuttamaan ja toiseksi siitä, että ympäristössä ilmenevät uhat ovat hallittavissa. Uutisoinnissa, koulujen oppikirjoissa ja meitä jokapäiväisessä elämässä ympäröivä puhe on tehnyt ilmastonmuutoksesta pelottavan peikon. Kuinka tästä ilmastopeikosta päästään kestävään kehitykseen ja ilmaston parantamiseen?

Seitsemän tähden liikkeen vaalivoitto pelastaisi Suomen

 

Tämän kirjoituksen tarkoitus on kertoa se, mitkä ovat Seitsemän tähden liikkeen tavoitteet ja se, mitä Tähtiliikkeen vaalimenestys merkitsisi Suomen kannalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä