Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Lobbaus

Mielenterveys lobbareiden uusi brändi

Joku päivä sitten kirjoitin surusta - joka onkin laaja käsite, kun koemme sen tavallamme asioiden edessä.

Nyt on eräs suomalainen kuollut maailmalla - jota surraan somekanavilla, et miksi suomi valtiona ei tehnyt enemmän hänen hyväkseen - samaan aikaan ex-pressaa myöten aavikkoleirien lapset äiteinen ovat pääuutisissa, jossa itse o l e n surullinen lasten puolesta ja samalla erittäin vihainen, että miksi tuollaiset naiset ovat lapsia tehneet, jossa en luule olevan äidinrakkautta.

Lobbaustutkimuksien helmiä: EVA:n yritysjohtajakysely

Uusi Suomi uutisoi tänään EVA:n yritysjohtajakyselystä, jonka mukaan mukaan pahimmat yksittäiset kilpailukyvyn heikkoudet Suomessa ovat palkkojen joustamattomuus, ansiotuloverotuksen taso, työmarkkinajärjestelmä, osaavan työvoiman heikko saatavuus sekä omistamisen verotus.

Vahvuuksista uutinen kertoo:

Rinteen hallitus haluaa sulkea rajoja nettikaupalta

Ei tullut oikeistokonservatiiveja hallitukseen, mutta silti rajoja ollaan sulkemassa. Rinteen hallitusohjelmakirjauksen mukaan arvoltaan pienten lähetysten vapaus tullaukselta ja arvonlisäverolta lakkautetaan. Muutos tapahtuisi joka tapauksessa 2021 EU:n päätöksen myötä kun siirryttään tullausjärjestelmään, jossa kauppias hoitaa tullausbyrokratian asiakkaan puolesta.

Parempi kutsua sidosryhmät hallitusneuvotteluihin julkisesti kuin salaa

Alkaneet hallitusneuvottelut ovat herättäneet huomiota suunnilleen samasta syystä kuin kaikki aikaisemmatkin, eli hallituksen muodostamisesta neuvottelevien puolueiden kansanedustajien lisäksi Säätytalolla käytäviin neuvotteluihin osallistuvat myös sidosryhmien edustajat. Porvarihallituksesta neuvoteltaessa painotus oli työmarkkinaosapuolista työnantajajärjestöissä, punamultahallituksesta neuvoteltaessa taas työntekijäjärjestöissä. Sinällään tällaisessa ei pitäisi olla mitään yllättävää.

Lobbareiden käsikassarat

Tasan vuosi sitten uutisoitiin väitöstutkimuksesta, jonka mukaan taloudellinen eliitti saa sisäpiiritietoa, lobbaa lait ja hallitsee Suomea. Tämähän ei tietenkään ollut monille mikään uutinen, ainakaan niille, jotka politiikkaa vähän tarkemmin ovat seuranneet. Useimmilta kansalaisilta tällaiset uutiset jää kuitenkin lukematta.

Uuden Suomen vaalivalvojat vaalivaikuttajina ja lobbareina

Alma Talent, jonka alaisuuteen kuuluu Talouselämä, Kauppalehti ja Uusi Suomi on kertonut meille kuinka se on perustanut Vaalivalvojat-nimisen konseptin kertoakseen meille vaaleihin vaikuttavista tekijöistä. Yhä enemmän nämä "vaalivalvojat" vaikuttavat olevan vaalivaikuttajia tavoittenaan jatkaa Kokoomuksen valtakautta ja asettaa kyseenalaiseksi vastustajat kuten SDP ja Rinne sekä Vihreät ja Haavisto - myös PS on tähtäimessä.

Jos katsoo tänne poimittuja päätoimittajan näkökulmia ja uutisia, niin tässä ei ole oikeastaan mitään epäselvää.

Tänään häpeän EU-kansalaisuuttani

Koin tänään ensimmäistä kertaa häpeää EU-kansalaisuudestani. EU-parlamentti hyväksyi kulttuuriteollisuudelle ja sanomalehdille täsmälaaditun tekijänoikeusdirektiivin. Saamme ajoittain kuulla kuinka jokin totalitaarinen valtio polkee kansalaistensa vapauksia ja rajoittaa heidän mahdollisuuksia ilmaista itseään. Tänään kuitenkin EU-parlamentin päätöksellä me olemme se kansalaisiaan laiminlyövä valtioiden unioni. Kuinka voimme enää soimata muiden tekoja, kun olemme valinneet kulttuuriteollisuuden ja vanhan median etujen turvaamiseksi saman tien?

Ilmastonmuutos....Ratkaisuja

Viime kuussa taas LUTn Breyerin lobbausryhmä laittoi uuden 100%RE paperin ulos. Tavanomaisten oletusarvovirheiden lisäksi, tulos tarvitsee poliittista ohjausta. Siis 100% RE on halpaa jos...
http://energywatchgroup.org/wp-content/uploads/2018/12/EWG-LUT_Full-Stud...

1. Synteettisten polttoaineiden ja puun polton lisääminen.
-Eli lisää energiaa ja joku palaa. Hienoa.

2. Yksityisten mahdollisuus rakentaa tuettua uusiutuvaa, myös lämpösektorilla.

Onko todisteiden olemattomuus olemattomuuden todiste?

Keskustelu IPCC-raportin mukaisen ilmastonmuutoksen torjumisen keinoista on ollut aktiivista. Metsiemme lisähakkuisiin liittyen, asiaa kritisoiva taho on ollut Bios-ryhmä. Viimeksi sunnuntaina Mikki Kauste väitti Twitterissä, että kritisoivissa artikkeleissa (Maaseudun tulevaisuus) ei ole löydetty sisällöllisiä virheitä BIOS-tiedotteissa eikä muissa julkaisuissa. Näin voi olla, mutta todisteiden olemattomuus ei välttämättä ole olemattomuuden todiste. Väite voi olla argumentointivirhe.

Mikä resurssipula?

" Lastensuojeluun on palkattu noin 300 sosiaalityöntekijää lisää 2012-2017, joka tarkoittaa yli 16 miljoonan lisäpanostusta vuositasolla. Perhetyöhön ja sosiaaliohjaukseen on palkattu 440 henkilöä lisää 2012-2017 ja lisäpanostus maksoi 18 miljoonaa vuositasolla. Oppilashuoltoon on palkattu 500 psykologia ja koulukuraattoria lisää 2012-2017 , joka tarkoittaa yli 26 miljoonan lisäpanostusta vuositasolla. Vuonna 2017 lastensuojelun kulut kohosivat yli miljardiin euroon vuodessa. 15–17-vuotiaiden huostaanottojen määrä on yhdeksänkertaistunut vajaassa 20 vuodessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä