Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittiset nuorisojärjestöt

Poliittisten nuorisojärjestöjen tuet etsivään nuorisotyöhön

Viimeistelin eilen Helsingin valtuustossa valtuustoaloitetta poliittisten nuorisojärjestöjen tukien lakkauttamisesta. Esitän aloitteessa, että Helsinki luopuu puolueiden nuorisojärjestöjen toiminta- ja palkkausavustuksista ja käyttää tästä toimenpiteestä säästyvät rahat nuorten syrjäytymistä ehkäisevän etsivän nuorisotyön edistämiseen. Toistaiseksi aloite on saanut tukea vain yksittäisiltä valtuutetuilta, mutta Sinisten koko valtuustoryhmä on allekirjoittanut aloitteen.  

Kokemuksia nuorten hallitusohjelmaneuvotteluista

Osallistuin poliittisten nuorisojärjestöjen hallitusohjelmaneuvotteluihin 10.-11. tammikuuta Säätytalolla Helsingissä Demarinuorten edustajana. Käytyjen neuvotteluiden lopputuloksena päädyttiin torstai-iltana muodostamaan SDP:n, Kokoomuksen, Vihreiden ja RKP:n koalitio, mutta perjantain tiedotustilaisuuteen marssi lopulta aseveliakselin ja RKP:n muodostama 99 paikan vähemmistöhallitus kunnianhimoisen uudistusohjelmansa kanssa.

Kaupunkien tuet poliittisille nuorisojärjestöille lakkautettava

Vain harva veronmaksaja tietää, miten paljon poliittiset nuorisojärjestöt saavat valtiolta rahoitusta. Vielä harvempi tietää, että valtion runsaan rahoituksen lisäksi poliittisten nuorisojärjestöt saavat tukia lukuisilta Suomen kaupungeilta ja kunnilta.

Poliittiset opiskelija- ja nuorisojärjestöt näkyvät kohuilla

 

Eipä ole hetkeen poliittisen nuorisojärjestön liittokokous saanut samanlaista mediatilaa kuin olemme nyt saaneet seurata. 64 perussuomalaista nuorta kokoontuivat sunnuntaina Seinäjoelle tekemään henkilövalintoja ja linjaamaan.

Kaiken keskiössä on kekseliäs mies. Hän kuvaa oululaisia kadulla ja osoittaa kuinka huonosti he osaavat ruotsia. Video saa kymmeniä tuhansia katsojia Youtubessa. Hän on tehnyt kiitävän uran politiikassa. Nuorisopoliitikko nousi perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi ja kaikkien huulille.

Valtuustosta: Espoo jatkaa poliittisten nuorisojärjestöjen tukemista

Jätin viime vuoden puolella valtuustoaloitteen, jossa esitin että Espoon kaupunki lopettaa poliittisten nuorisojärjestöjen taloudellisen tukemisen. Eilisessä valtuuston kokouksessa sain kaupunginhallituksen erittäin suppean vastauksen.

Pidin eilisessä Espoon kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavanlaisen puheenvuoron:

 

Välikysymyksiä ja talouden toivoja

Perussuomalaisten johtama projekti jossa opposition voimakkain ase arkipäiväistetään vitsiksi on saanut uudenlaista jatkoa. Tällä kertaa mukaan puheteatteriin osallistui vielä koko oppositio, mutta jatkosta ainakin Sipilä totesi että ajallisesti ei ole merkitystä pidetäänkö vaalit enää "ennenaikaisina" vai varsinaisena vaalipäivänä.

Yksi politiikan mätäpaise puhkesi lopullisesti?

Vuodesta toiseen kokoomus, demarit ja keskusta ovat päättäneet nuorisojärjestöjen avustusten jaosta sulle-mulle periaatteen mukaisesti. Esimerkiksi viime jaossa keskustan nuoriso-, varhaisnuoriso- ja opiskelijajärjestöt saivat noin 1.150.000 euroa. Kokoomuksen ja demareiden avustukset olivat samaa suuruusluokkaa. Jopa vasemmistoliiton järjestöt saivat moninkertaisen summan perussuomalaisiin nähden. Tuo PS-nuorten saama avustus oli viime jaossa vain 29.000 euroa.

Perussuomalaisten Nuorten tulevaisuudesta

(Aleksis Kiven päivänä 10.10.2014)

 

Perussuomalaiset Nuoret pitää marraskuun alussa syyskokouksen, jossa valitaan nuorisojärjestölle uusi hallitus. Tänä vuonna kokous pidetään Turussa. Toivon, että jäsenet tulevat sankoin joukoin paikalle, sillä tilaisuus on erinomainen paikka tutustua muihin samanhenkisiin nuoriin.

Hyväveliverkkoon kasvetaan jo lapsena - valtion tuella

Opetus- ja kulttuuriministeri Piia Viitanen on solidaarisuudessaan jakanut puoluiden nuorisojärjestöille tuet vuodeksi 2014. Hän jatkaa Potkupallopaavolta perimäänsä korruptoitunutta linjaa.

Tässä ovat lähimpään tuhanteen pyöristetyt avustukset:

Kokoomuksen Nuorten liitto – 643 000e

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta - 82 000e

Kansallinen lastenliitto - 218 000e

Kokoomustoiminta yhteensä: 943 000 euroa

 

Suomen Keskustanuoret ry – 663 000e

Politiikka tutuksi matalan kynnyksen tapahtumilla

Helsingin Sanomat julkaisi kotimaansivuillaan 5.1. analyysin, jossa kerrottiin Suomen politiikan alemmuuskompleksista. Analyysissa myös ehdotettiin seitsemää ratkaisevaa ohjenuoraa, joilla ihmiset saataisiin taas innostumaan politiikasta.

Kirjoituksessa ei kuitenkaan otettu huomioon erilaisten järjestöjen tai painostusryhmien vaikutusta kansanvallan komentoketjussa. Liittyminen puolueeseen on monelle suuren pohdinnan paikka. Mikä puolue ajaa arvojani sekä etujani?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä