Kepillä muurahaispesää Uskalla sohia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Työvelvollisuus

Suomessa ei ole suoraa työvelvoitetta

Monissa ammattiyhdistysliikkeiden ja lakkoilun vastaisissa mielipidekirjoituksissa tunnutaan tekevän epäsuora vaatimus siitä, että tiettyjen avainalojen työntekijät eivät saisi itse päättää järjestäytymisestään, halutessaan maksaa liittojensa jäsenmaksuja ja olla oikeutettuja lakkokorvauksiin, mikäli liitto lakkoilusta haluaa kollektiivisen päätöksen tehdä.

Terve nuori pakkokuntoutukseen

Mikä meidän yhteiskuntaamme vaivaa, kun pakotamme terveet nuoret kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun? Tempputöiden markkinointi alkoi muutama vuosi sitten ja nyt aivopesu on onnistunut siinä määrin, että työntekoa pidetään rakettitieteenä, jota kohti on kuljettava jos joitakin polkuja pitkin.

Aikanaan kaksivuotisiin opintoihin ammattikoulussa lisättiin pakollinen vuosi työharjoittelua perusteluna, että näin nuoret ovat heti valmiita työelämään. Nyt kun työpaikkoja ei riitäkään kaikille, pyritään mitätöimään tuon harjoittelun merkitys.

Eläkeikäkeskustelu alkaa nyt - E65

Poliitikot, elinkeinoelämä ja media hyppäyttivät eläkeikäkeskustelun uudelleen parrasvaloihin E65:sta E67:een. Ent. pääministeri Matti Vanhasen aloittama eläkeikäkeskustelu ei ole päättynyt. Demareille eläkeikä nykyisessään oli kohtalokkaasti kynnys - ei voida nostaa. Kreikassa palkat karkasivat käsistä, nurkan takana valtiollinen konkurssi. Meillä loppuvat työntekijät ja lopulta kilpailukyvyttöminä palvelemme vain toisiamme, missä mennään Suomi?
.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä